| Miaw21 a întrebat:

Vreau sa imi iau bursa (la toamna trec in clasa a 9 a). Tatal meu are un salariu de 1500 de lei iar din alocatii mai vin 200 de lei, si suntem 5 membrii in familie. Am nevoie de bursa fiindca majoritatea salariului merge in datorii...
Am rezultate bune (peste 9) si imi propun sa fie la fel si la liceu.
Imi puteti spune va rog pentru ce burse as putea aplica si cati bani as primi?
Mersi!

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai putea primi bursa de ajutor social, daca situatia familiei este cea expusa de tine si indeplinesti conditiile prevazute de HG 558/1998.

| Braunion a răspuns:

Nu sunt sigur dar am impresia ca puteti solicita si ajutor social daca venitul pe cap de membru este sub o anumita suma.

| ALEX2402 a răspuns:

Pe bursa sociala primesti 250 de lei si la aia tare cred ca o sa o primesti

| Raulinio a răspuns:

Poi bursa este in valoare de 200 roni dar tu nu cred ca te-ai incadra deoarece venitul pe cap de familie trebuie sa fie sub 500 de ron, cam asa ceva dar cand vei intra intra 9-a merita sa incerci, depuneti dosarul si vezi daca ti-se aproba.

| Miaw21 explică (pentru Raulinio):

Se poate pe a-9a? Din cate am inteles se poate doar din clasa a 10-a...

| Exilee a răspuns (pentru Miaw21):

Da. Daca media va fi peste 9, 70. ( tin sa adaug ca nu este usor sa obtiio asemenea medie, mai ales ca la matematica exista TC+CD)

| Raulinio a răspuns (pentru Miaw21):

Da e valabil si pentru cls a 9-a.

| Raulinio a răspuns:

Da am mai uitat sa mentionez ca daca ai rezultate bune la invatatura adica media 9 si un pic si atunci primesti bursa.

| Exilee a răspuns (pentru Raulinio):

Chestia cu 9 "si un pic" sper ca este echivalentul unui 9, 70. Liceeni primesc burse cu medii de la 9, 75 in sus.

| Raulinio a răspuns (pentru Exilee):

Nu stiu sigur dar cred ca da.

| Miaw21 explică (pentru Exilee):

9,75? Nu am auzit de asta...
Am auzit de bursa de studiu, de exemplu (medie peste 7 si 10 la purtare).