Deasemenea, pot sa te ajut cu redactarea cererii pentru indreptarea erorii materiale.
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul VASILE ANDREI, cu domiciliul în *****, reclamant/parât (aici vei scrie calitatea pe care o ai în dosar, fie reclamant, fie pârât) în dosarul nr. *****, al acestei instanţe, formulez prezenta
CERERE DE ÎNDREPTARE A ERORII MATERIALE
Strecurate în încheierea de şedinţă din data de ******, pronunţată în dosarul nr. *******, al acestei instanţe.
Instanţa prin încheierea de şedinţă, a consemnat în mod greşit că „*********** " (aici vei scrie paragraful exact aşa cum este consemnat şi în cuprinsul hotarârii), ceea ce reprezintă evident o eroare materială, astfel încât vă rog să dispuneţi îndreptarea erorii materiale cu privire la numele meu în sensul „******". (aici vei scrie paragraful pe care l-ai scris şi mai sus, dar conţinând numele tău corect, aşa cum apare el în cerificatul de naştere)
Îmi întemeiez prezenta cerere pe dispoziţiile art. 281, 2811-2833 Cod procedură civilă.
Data depunerii Semnătura
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ******
In hotararea de divort s-a strecurat o eroare materiala referitoare la numele tau. Pentru ca eroarea sa fie indreptata, trebuie sa te adresezi instantei cu o cerere prin care sa soliciti acest lucru. Dupa ce ti se va elibera hotararea, va trebui investita cu formula definitiva si irevocabila. Abia apoi vei putea merge la Serviciul de stare civila pentru efectuarea mentiunii de desfacere a casatoriei.
Cei de acolo nu pot face aceasta mentiune in registru deoarece exista o neconcordanta intre numele tau si cel din hotarare.
Am o singura precizare de facut: in modelul de cerere, la final, 2811-2833 inseamna 281 indice 1 - 283 indice 3. O sa te rog sa scrii corect, pentru ca in postarea pe site exponentii nu se pot scrie corect.
Bună.
Cartea de identitate nu ai schimbat-o după survenirea divorțului?
Trebuie să mergi la instanța care a dat hotărârea definitivă de divorț cu o cerere pentru a face această modificare de nume și apoi mergi cu o copie legalizată la primărie din care să reiasă că ești divorțat din data x, de numita y, etc.
Mult succes.
Pa, pa.