Vrei tu sa scrii ceva pe aici dar cu Planul Kalergi(deci nu este un premiu), nu ai nimerit-o. Probabil acum 5 ore, cand ai postat aceasta intrebare, te-ai trezit din vreun cosmar. Daca ti se pare ca PSD-ul e cel mai putin rau, tin sa te contrazic. Ce s-a „privatizat" in tara asta, dupa 89, s-a facut sub guvernarea PSD. Ma rog, cu alte denumiri ale partidului, pe acele vremuri. Nu spun ca vreun alt partid este mai bun. Toti sunt mincinosi. Dar asta este esenta in politica, sa stii sa minti.
Dar voi ați ales aceste persoane, ei sunt reflecția voastră, asa ca numai va plângeți, ai făcut și rasism, dacă nu erau sași, svabi erați praf, de vina ca ești singur azi e vina lui iohannis.
Eu n-am votat nici macar o singura data cu ei, sunt niste mizerii de oameni care calca pe cadavre doar pentru a-si atinge telul.
Nici eu
Deci pe scurt tu esti suparat ca se va taia gratuitatea studentilor pe tren. Can asta e rezumatul tau. Si de aia ca majorittaea Romanilor ai ajuns la concluzia ca PSD e mai bun ca da pomeni. De aia tara e cum e, ca pana acum au fost buni aia care au dat pomeni. Asa a fost si cu Boc si Basescu. Au fost rai ca au taiat salarii. Nu i-a pasat nimanui ca masura aia a evitat o criza economică care ar fi distrus tara. Nu conteaza nici acum ca avean un deficit bugetar de 7% noi vrem pomana.
Chiar ma doareu undeva de grauitiatea aia, nu am folosit-o niciodata ca eu am masina personala si n-am nevoie.
Dar exista persoane care au nevoie care stau foarte departe de casa si mai vor sa-si viziteze familia.
Asta a fost singurul tau argument. Ca au taiat o pomana. Ai mai scris altceva in intrebare?
Dupa cum spuneam spitalele iau foc si presedintele isi face mini vacanta fericit la schi.
Ei, dacă ar rămăne nefericit la Cotroceni, duminecă de duminecă, ar putea el face ceva mai mult, ca spitalele să nu ia foc? Nu întră în atribuțiile lui, să păzească spitalele contra incendiilor. și nu poate face nimic pentru aceasta. Așa cî interpretarea dtale este înafara logicii.
Tot nu inteleg cum ati putut vota un neamt ca presedinte.
Ei, dacă nu ar fi fost un neamț ci un român în locul lui, ar fi putut să oprească această tragedie sau altele în care ard spitale? Nu. Așa că ceea ce nu înțelegi dta, esre că naționalitatea presedintelui nu este relevantă din acest punct de vedere și nici comparația țării noastre cu Germania.
Cum puteti sa spuneti asa ceva? E imaginea tarii, daca cel mai important om din stat dupa o tragedie la ceva timp se duce sa se distreze ce in seamna asta?
Ca efectiv nu mai suntem "romanii lui" (ca el asta a zis), nu mai e "Romania lucrului bine facut".
Am zis foarte clar ca la putere a fost numai PDL/PNL dupa 2004, marioneta asta cu 6 case (ca tot veni vorba de 6 case, el le avea dinainte sa fie presedinte cum le-a facut? Am si eu un bunic care a fost inginer si in timpul asta facea si meditatii pana in prezent si de abia daca are un apartament si o masina din 2000, cum a facut Iohannis casele? La barbut? Trafic?), atat Iohananis cat si Basescu au fost sustinuti de partide deci practic puteau face orice, dar n-au facut nimic pentru oameni.
"Ei, dacă nu ar fi fost un neamț ci un român în locul lui, ar fi putut să oprească această tragedie sau altele în care ard spitale? " pai haideti sa va lamuresc.
Ati fost vreodata in Germania? Stiti cum sunt oamenii de acolo? Cred ca nu stiti daca ziceti ca un roman nu ar face ceva.
Un roman adevarat ar lua masuri si l-ar durea cu adevarat de ce se intampla in tara lui dar neamtu' asta o sa-si faca bagajele in Germania imediat ce isi termina al 2-lea mandat (o sa vedeti)
Da, e imaginea tarii! Sa o verifice un ginecolog pe prima doamna, te pomenesti ca pe linga mers la schi a si ****t presedintele in cele 40 de zile ce au urmat incendiului!
Legat de case, esti idiot. Sint informatii publice, toate casele lui KWI, desfasurate, au suprafata mai mica decat parterul conacului lui Dragnea.
Hai sa iti mai repet inca o data, ca nu vad ca realizezi: ESTI I-D-I-O-T! Miine te trezesti presedinte. CE FACI, LEGAL, ca sa zici ca "ai luat masuri" si te doare cu adevarat? Declari doliu national si plingi in direct pe toate posturile TV timp de trei zile? Ii tragi in teapa pe responsabili? De unde stii cine sunt aia responsabili? CE FACI?
Man vreau sa zic un simplu FELICITARI pentru raspunsurile date. Daca as putea as da inteligent si folositor la toate. Respect pentru ca gandesti asa
Multumesc, nu e nevoie. Oricum votul meu e anulat din scurt de primul betiv din Vaslui care isi ia cei 50 RON pentru a pune stampila pe pesedei. Oricita dreptate am si oricit de bine as gindi... sunt UNUL. Si ca mine niste altii. Prea putini...
Man, nu esti singur. Sunt mai multi care gandesc asa, unii nu sunt pe site-ul asta dar sunt si exista. Si daca votul tau e anulat de ultimul betivan din VS... Dupa vin eu sau altii care mai echilibram balanta. Cu timpul o sa ne fie mai bine in privinta asta
Cit de tinar esti? Optimismul meu e pe cale de a se epuiza.
23 de ani, stai linistit ca nici eu nu mai am asa mult, dar is militar si nu am ce face decat sa merg inainte
Ah, deci nu iti aduci aminte nimic din perioada "de dinainte". Eu imi aduc, am fost ultima generatie facuti pionieri, si tocmai de aia le-as crapa capul tuturor nostalgicilor comunismului.
Nu, in 89 nici nu cred ca eram in plan. Oamenii nostalgici dupa fostul regim sunt cei care se,, descurcau" intr-un fel sau altul cu o pila cu ceva. Oamenii regreta ceea ce nu au acum : Azi daca au ce manca, nu au bani sa cumpere ca au pensia mica, azi e capitalism si tara e aproape goala si nu se gasesc locuri de munca ( decente ), inainte erau o groaza de locuri de munca in mai toate domeniile. Acu sa nu crezi ca apar comunismul, doamne fereste dar odata cu trecerea la noul stil de viata, cel capitalist am castigat unele chestii noi si am pierdut altele. Acum depinde de cum erai atunci cand era comunism, daca aveai pile si iti mergea bine etc etc sau daca nu aveai ce manca, iti era greu, etc etc. cam asa se impart oamenii in problema comunismului
P.S. : Imi place cum pilele si nepotismele au facut tranzitia la capitalism, asta spune totusi ceva despre noi ca neam daca am avut o sansa se ne,, curatam" cat de cat si nu am profitat de ea ( voit sau nevoit adica cu interventii straine )
Chiar daca aveai ce minca, trebuie sa fi fost o pramatie nenorocita prea mare ca sa nu vezi cum e in jur. Faza cu locurile de munca e cu doua taisuri. Cifrele de acum spun ca PIB-ul e (in fine, cel pre-pandemic) cu mult peste cel pre-1989, luind si inflatia in calcul, desigur. Orice alta discutie e gargara cretina si inutila. Da, sunt mai putine locuri de munca, dar munca e mai eficienta ca inainte si multi ignora ca se produce extrem de mult de catre sectorul serviciilor, practic inexistent inainte.
Total de acord
Răspunsul corect la nedumerirea ta l-a dat cam cu un secol în urmă Caragiale: "amice, ești dobitoc!"
Dezvolta, ca asa pot sa-ti dau si eu un citat si atat.
Ba copii, voi sinteti TIMPITI? Haideti sa va aduc un pic aminte de ce reprezinta pesedeul... https://www.youtube.com/watch?v=mo42H6Exug8
Acum, punctual, apropos de ce zici tu mai sus.
1. Daca spitalelele "ia foc" ce ai vrea sa faca presedintele? E presedinte, nu dictator, nu ministrul sanatatii. Ia si studiaza un pic mai bine ce atributii are presedintele.
2. Nu ne intereseaza in mod deosebit cine e sus, ci care e ponderea in teritoriu. Degeaba avem management de top daca aia mai de jos sunt imbecili. In administratie sunt sute de mii de inamovibili (cauta si tu in dictionar, ca la cum scrii sigur e neologism asta pentru tine) membri pesede sau acoliti de-ai lor. Nu ar fi problema ca sunt membri pesede daca ar fi oameni capabili, seriosi, si mai ales curati - dar nu-s.
3. Bati cimpii cu partidul intr-o oarecare masura si mini-vacanta care de fapt era un weekend. Presedintele nu are dreptul la weekenduri?
4. Premiile onorifice acordate cam peste tot nu reprezinta absolut nimic. De ce ne-ar interesa ce premii a primit KWI?
5. In momentul in care zici ca pesedeul e cel mai putin rau, meriti sa mergi in Coreea de Nord sa gusti putin comunism adevarat si dupa aia sa ne mai zici cit de putin rau e pesedeul.
6. Cum am putut vota cu un "neamt" care de fapt e cetatean roman, nascult si crescut in Romania? Simplu - m-am uitat care era alternativa.
7. Nu ai inteles absolut nimic din povestea cu ordonantele de urgenta.
Bonus round: Intrebarea privind gratuitatea studentilor e simpla. Bugetul e in corzi. Statul merge pe minus GRAV de tot. O firma privata ar da faliment/ar fi executata de debitori in conditiile astea, sau ca sa nu trec direct la solutia finala, ar trimite oamenii in somaj tehnic cateva luni acasa si ar incerca sa isi mai revina vinzind tot ce mai are pe stoc, eventual o parte din utilaje/terenuri. Statul NU poate da afara zecile de mii de bugetari inutili din scurt(multumeste-le mizerabililor din pesede pentru asta) pentru ca idiotii aia ar da in judecata si ar cistiga dupa aia. Gratuitatea data studentilor - care a fost unul dintre multele cadouri otravite ale pesedeilor - se poate inlatura fara probleme. A fost readusa la nivelul de 50% care era anterior si mi se pare foarte de bun-simt asa. Nu va convine, atunci luati in mortii mamilor voastre si munciti, ca mediul privat trebuie sa tina in spinare si milioanele alea de bugetari cretini, si gratuitatile tuturor, asta in timp ce mediul privat e efectiv in corzi avand in vedere nenorocirile care s-au abatut asupra economiei in ultimul an si ceva.
Enumera-mi acum te rog eu ceva bun ce a facut PNL/PDL timp de 16 ani.
Dar ce corecti sunt cei din PNL https://www.youtube.com/watch?v=MhdHWGCNUNE&t=4s
Eu cred ca sunteti prea indocrtinati, imi dati exemplu de acum 50 de ani dar nu vedeti prezentul.
Si Iohannis si Basescu au fost sustinuti de PARTIDE, ce au facut?!
Erau toata puterea in stat ce vrei mai mult? Ce au facut pentru noi?
Nu a distrus justitia in halul psd
Nu a avut idei de iesire din ue
A avut co. aie sa taie venituri pentru a iesi din criza.
A dat jos guvernul Dancila.
L a batut pe Ponta la prezidențiale.
A dat primari performanti in Cluj, Oradea, Timisioara.
Iti mai zic daca vrei
M-ati mancat cu PSD u, nu ma intereseaza de PSD.
Tu imi zici mie ca adat guvernul lu Dancila jos si ca l-a baut pe Ponta la algeri.
Ba frate vreau ceva concret, ca nu ma incalzeste cu nimic pe mine ca se bat hotii cu hotii.
Vreau sa vad ca a reablilitat nu stiu cate spitale, ca s-au facut campanii anti violenta pentru oamenii defavorizati, ca li s-au facut campanii pentru animalele strazii ce sunt maltratate si sunt vai de ele, vreau sa vad ca in fiecare clasa din scoli ca au proiectoare, ca au site uri de cursuri.
Nimic nimic nimic
Ti am zis, vezi Cluj, Oradea, Timisoara. Acolo pnl a avut putere si timp sa faca lucruri.
Hai sa ti zic ceva, eu nu contest faptul asta.
Sunt oameni si oameni, intr-un grup de orice natura exista oameni buni si oameni mai putini buni.
La fel a facut si PSD ul in anumite parti ale Romaniei (nu peste tot sa ne intelegem).
Dar desi au facut ceva in orasele alea de care zici tu nu are treaba cu cei de sus de tot.
Guvernul raspunde la nivel de tara, ceea ce inseamna ca ei dau legi si presedintele le accepta sau nu.
Daca ar fi lege sa nu se mai defriseze ar fi pentru toate regiuniile Romaniei nu doar in anumite zone, intelegi?
Vreau sa vad legi la nivel de tara care sa ajute pe toata lumea ca sunt zone defavorizate in care oamenii n au nici ce manca.
Eu asta vreau, daca as vedea ca PNL u face ceva sa mor de as mai zice ceva.
Dar o sa vedeti cat de curand adevarul.
Nu puteti sa mi spuneti mie ca nu avut cum sa faca bine cand din 2004 pana in prezent presedintele a avut sustinerea partidelor.
Unde e "Romania lucrului bine facut"?
Am vorbit cu oameni care bagau mana in foc pentru PNL si Iohannis si acum le pare rau.
Eu nu tin cu niciun partid.
Daca ar fi dupa mine as alege sa devenim stat monarh si toata atentia noastra sa se duca doar catre o persoana, sa nu mai dam vina pe presedintele x si partidul y.
Iti dai seama cum ar fi sa fie monarhie si sa ajungă la conducere un Dragnea?
Boss, discutia ta a inceput de la faptul ca psd e mai bun ca PNL ca ei au dat pomene si nu au luat. Revizuieste intrebarea si revino pe urma cu eu nu tin cu niciun partid.
Eu imi sustin ideea ca PSD u e mai bun ca PNL u, suntem un stat democrat (pana la urma) si pot sa am opiniile mele.
Ma repet, nu am avut nevoie niciodata de gratuitati, altii saraci poate au nevoie si nu isi permit.
Cu asta temrin discutie, o sa traim si o sa vedem care din noi a avut dreptate.
Chiar in viitorul apropiat o sa revin aici in sectiunea asta sa continuam discutia.
Sa vedem cine a avut dreptate si cine nu.
"Lasa timpul sa vorbeasca"
Bai imbecil fara de minte, tu compari coruptia cu CRIMA? Cu GENOCIDUL? Toti mortii de dupa 22 decembrie sunt in spinarea pesedeului, jeg inapt ce esti! Uite ce a facut animala de Firea in Bucuresti, daca vrei ceva istorie recenta. Uita-te la campania anti-masuri-anti-COVID dusa de pesedei si acolitii lor! P.S. Peneleii si pesedeii per total sunt la fel de mizerabili. Am zis eu ca le ridic statuie? Uita-te ce treaba a facut totusi Boc la Cluj ca primar si zi-mi dupa aia un primar penele care a facut dezastrul facut de tirfa de stirizda in capitala!
Timpul a vorbit deja.
Tara e unde e după multi ani de guvernare psd.
Ala nu este neapt este roman are cetatenie romana, ca o fi el la orgine neamt aia n-are importanta.
Referitor la ce spui tu ca PSD ar fi cel mai putin rau, tor ce se poate sa ai dreptate, dar stii si de ce?
Exista o singura explicatie, PDS este cel mai putin rau pentru ca este partidul cu cei mai slabi oameni ca si pregatire, sa nu zic ca are oamenii cei mai prosti
Sa stii ca citind intrebarea ta mi-a venit o idee stii ca asa faceau si in America pe vremuri apuse.Adica banditii aia ce jefuiau sau furau,nu tinea banii sefu sau mai stiu eu ce inteligent,ei dadeau sa tina banii ala mai cinstit stia ca de umbla cu ceva magarii o sa fie linsat de restul
Acu sa stii ca ai dreptate,in RO partidul mai slab este PDS ca urmare aia nu prea au idee cum sa fure,se dau de gol repede,pe linga banditii astia din PDL,PNL banditi cu experienta care stiu cum sa manevreze oamenii si cum sa fure.
Deci la urmatoarele alegeri cine vrea sa voteze uite o idee buna,sa voteze cu partidul mai slab ca inteligenta
Sau poate ar fi timpul sa alegem un rege roman nu neamt nu strain,pentru ca de cate ori si n-au fost multe timpurile cand la conducere au fost romani,dar atunci tara a fost bine.
Cuza a fost roman si cate n-a facut omu ala pentru oameni pentru tara. Apoi inainte de a fi Romania,tarile romane la fel, cand au fost romani a fost mai bine.
Dar ca RO sa fie mai bine este nevoie de o dictatura democratica sau cum ii spune, sa fie un rege sau cum so numi, ala sa dicteze, sa fie cinstit, bla bla altfel nu vad vreo schimbare in bine a tarii si a oamenilor nici in viitorul indepartat.
E adevarat ce zici, ar trebui sa devenim din nou un stat monarh, sa raspunda un singur om de toata puterea pentru ca in felul asta ne e mult mai usor sa ne uitam intr-o singura directie si sa vedem daca a facut ceva bun sau nu sa nu mai dam vina pe x si y.
Ok ma bag sa vaz un film, nu despre Ro sau partidele politice am luat un film si sa vaz cum o fi.
In RO vin la vara, daca pot, de votat nu am votat in RO, nici no sa votez niciodata ca nu am cu cine sau pentru ce.
Nu avem cum pentru ca suntem in proces de globalizare si sunt prea multe interese la mijloc.
"Ca sa ne intelegem de acum, nu tin cu niciun partid dar dintre toti PSD-ul e cel mai putin rau."
nu zic, ca peneleu' nu e la fel de plin de hoti si jigodii, dar...
ce a zis doctorul? mai scapi?
cum e PSD-ul cel mai putin rau cu JIGODII NENOROCITE ca Vasile Ponta sau Dragnea?!?
si cu JIGODII IMBECILE ca Viorica Dancila?!?
ce a zis doctorul? MAI SCAPI?
Da zi-mi si mie ce a facut PNL/PDL timp de 16 ani? Ca sunt tot aia din PDL in PNL ca sa ne intelegem.
Presedintele mereu a fost sustinut de partid, ce a facut?
Unde e "Romania lucrului bine facut"? De cand a luat presedinte a zis ca face ca nu stiu ce, ce a facut?
Si casele de unde le avea cand a luat presedinte? La barbut?
Intr-un interviul l-a intrebat cineva de unde le are si a zis ca "prin munca cinstita" si a inceput sa rada.
Dece vedem numai "PSD"-ul, eu nu tin nici cu ei eu as vrea sa devenim iar un stat monarh dar vad ca sunt multi prea multi prosti care arunca vina doar pe UN partid nu pe TOATE.
Sunteti CHIORI toti nu vedeti ce e in fata voastra dar mai amite ce e la 5m.
Multi veniti aici ca "ajutoare" pentru PNL si se vede asta, sunteti indoctrinati toti.
Imediat ce isi termina mandatu' neamtu pleaca inapoi in Germania ca stie ca daca ramane il omoara lumea ca nu mai are niciun fel de imunitate.
Dude, lasa-o balta, sa iti zic eu tie?!?
cred ca ti-am spus foarte clar ca si peneleul e plin de jigodii!
auzi, Crin de rahat Antonescu si tot PNL-ul lui nenorocit isi retrag votul din spatele unor legi pe care chiar ei le-au propus, ca s-a rupt nustiuce alianta de rahat
oricum e clar ca esti PSeDist, deci ai venit aici sa ne faci sa injuram, du-te inapoi in gaura din care te-ai tarat afara
Fratele meu, eu ma p! s s pe psd si pe pnl si pe usr, pe toti.
Dar vreau sa vada lumea adevarul ca nu mi se pare corect sa sari doar le un paritd.
Suntem un stat democrat democrat cu numele, Iohannis cand a ars Colectiv a iesit in strada si a cerut demisia guvernului acum de ce nu cere demisia guvernului?
Nu au reabilitat scoli sau spitale, nu au facut campanii anti violenta, nimic nimic.
Eu nu ti vorbesc neaparat tie ca mai vad si altii ce ti scriu.
Am vazut ca si tu esti la fel ca mine, ai ura pe toata justitia asta de 2 lei fie ca vorbim de presedinte sau de orice partid.
Tu nu ai habar ce POATE face presedintele. Stat monarh, lol. Ia si vezi cine nu l-a lasat pe rege sa se intoarca in tara de cateva ori la inceputul anilor 1990 cand era un pericol la adresa puterii instaurate prin frauda.
Https://www.youtube.com/watch?v=l39A5yB8U1A asa e frate viata e asa cum e aici in "dulcea" Romanie.
Dar tot la Basescu se intoarce problema ca a cedat suveranitatea statului nostru, daca imi aduc bine aminte.
Cuino fi cedat suveranitatea Basescu?
Doar " omul sfințește locul" fiecare acolo unde își desfășoară activitatea.
Presedintele tarii nu este electrician la spitale!
Pentru controale si sanctiuni exista ISU, directorul spitalului, alte organe, o intreaga aparatura pana la Primul ministru. Ei isi iau salarul degeaba?
Raspunsul cred ca e simplu! Toti ajung sa conduca prin relatii si pile, cumetrii si combinatii. Pe fata sufera pentru "noi poporul" in realitate isi vad de combinatii. Asta de pe timpul lui Ceasca...
anonim_4396 întreabă: