anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa va fac un mic rezumat cu ce avem de a face in Romania si nu numai.
Mi s-a luat de tot, spitalele iau foc si presedintele se duce la schi, frumos.
Lasand asta la o parte haideti sa aflam ce se intampla.
Din 2004 pana in 2014 a fost Basescu la presedintie cu partidul lui si anume PDL-ul care, surpriza era in coalitie cu PNL-ul.
Din 2014 pana in prezent si ar trebui pana in 2024 (teoretic) a fost Iohannis, cu partidul lui intr-o oarecare masura.
Pana sa intre PNL-ul a fost PSD-ul cand a luat el presedintia (Iohannis), apoi PSD-ul a fost dat jos din functie pentru ca PSD-ul a dat o ordonata de urgenta intr-o noapte.
Odata intrat PNL-ul in joc la scurt timp au dat 25 de ordonante de urgenta intr-o singura seara.
Dupa cum spuneam spitalele iau foc si presedintele isi face mini vacanta fericit la schi.
Vor sa taie din ce in ce mai mult cum facea Basescu.
Dar care e problema adevarata?
Iohannis a primit premiul Kalergi, nu o sa stau sa intru in detalii dar puteti verifica ce reprezinta acest premiu si puteti vedea ca nu aberez, chiar l-a primit anul trecut daca nu ma insel.
Voi ce parere aveti, ce urmareste? E mare pacat ca in 2014 imi si aduc aminte ce campanie enorma avea din partea studentilor (carora li s-au luat gratuitatile de curand) si din partea vlogerilor.
Ca sa ne intelegem de acum, nu tin cu niciun partid dar dintre toti PSD-ul e cel mai putin rau.
Cand ai doar variante proaste o alegi pe cea mai putin rea.
Tot nu inteleg cum ati putut vota un neamt ca presedinte, cum ar fi sa fie un presedinte roman si in Germania? Ar fi imposibil va spun eu.

47 răspunsuri:
| TheSeventhSin a răspuns (pentru suntserios):

Hai sa ti zic ceva, eu nu contest faptul asta.
Sunt oameni si oameni, intr-un grup de orice natura exista oameni buni si oameni mai putini buni.
La fel a facut si PSD ul in anumite parti ale Romaniei (nu peste tot sa ne intelegem).
Dar desi au facut ceva in orasele alea de care zici tu nu are treaba cu cei de sus de tot.
Guvernul raspunde la nivel de tara, ceea ce inseamna ca ei dau legi si presedintele le accepta sau nu.
Daca ar fi lege sa nu se mai defriseze ar fi pentru toate regiuniile Romaniei nu doar in anumite zone, intelegi?
Vreau sa vad legi la nivel de tara care sa ajute pe toata lumea ca sunt zone defavorizate in care oamenii n au nici ce manca.
Eu asta vreau, daca as vedea ca PNL u face ceva sa mor de as mai zice ceva.
Dar o sa vedeti cat de curand adevarul.
Nu puteti sa mi spuneti mie ca nu avut cum sa faca bine cand din 2004 pana in prezent presedintele a avut sustinerea partidelor.
Unde e "Romania lucrului bine facut"?
Am vorbit cu oameni care bagau mana in foc pentru PNL si Iohannis si acum le pare rau.
Eu nu tin cu niciun partid.
Daca ar fi dupa mine as alege sa devenim stat monarh si toata atentia noastra sa se duca doar catre o persoana, sa nu mai dam vina pe presedintele x si partidul y.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru TheSeventhSin):

Iti dai seama cum ar fi sa fie monarhie si sa ajungă la conducere un Dragnea?

Boss, discutia ta a inceput de la faptul ca psd e mai bun ca PNL ca ei au dat pomene si nu au luat. Revizuieste intrebarea si revino pe urma cu eu nu tin cu niciun partid.

| TheSeventhSin a răspuns (pentru suntserios):

Eu imi sustin ideea ca PSD u e mai bun ca PNL u, suntem un stat democrat (pana la urma) si pot sa am opiniile mele.
Ma repet, nu am avut nevoie niciodata de gratuitati, altii saraci poate au nevoie si nu isi permit.
Cu asta temrin discutie, o sa traim si o sa vedem care din noi a avut dreptate.
Chiar in viitorul apropiat o sa revin aici in sectiunea asta sa continuam discutia.
Sa vedem cine a avut dreptate si cine nu.
"Lasa timpul sa vorbeasca"

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TheSeventhSin):

Bai imbecil fara de minte, tu compari coruptia cu CRIMA? Cu GENOCIDUL? Toti mortii de dupa 22 decembrie sunt in spinarea pesedeului, jeg inapt ce esti! Uite ce a facut animala de Firea in Bucuresti, daca vrei ceva istorie recenta. Uita-te la campania anti-masuri-anti-COVID dusa de pesedei si acolitii lor! P.S. Peneleii si pesedeii per total sunt la fel de mizerabili. Am zis eu ca le ridic statuie? Uita-te ce treaba a facut totusi Boc la Cluj ca primar si zi-mi dupa aia un primar penele care a facut dezastrul facut de tirfa de stirizda in capitala!

Tu nu ai habar ce POATE face presedintele. Stat monarh, lol. Ia si vezi cine nu l-a lasat pe rege sa se intoarca in tara de cateva ori la inceputul anilor 1990 cand era un pericol la adresa puterii instaurate prin frauda.

Da, e imaginea tarii! Sa o verifice un ginecolog pe prima doamna, te pomenesti ca pe linga mers la schi a si ****t presedintele in cele 40 de zile ce au urmat incendiului!
Legat de case, esti idiot. Sint informatii publice, toate casele lui KWI, desfasurate, au suprafata mai mica decat parterul conacului lui Dragnea.
Hai sa iti mai repet inca o data, ca nu vad ca realizezi: ESTI I-D-I-O-T! Miine te trezesti presedinte. CE FACI, LEGAL, ca sa zici ca "ai luat masuri" si te doare cu adevarat? Declari doliu national si plingi in direct pe toate posturile TV timp de trei zile? Ii tragi in teapa pe responsabili? De unde stii cine sunt aia responsabili? CE FACI?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru TheSeventhSin):

Timpul a vorbit deja.
Tara e unde e după multi ani de guvernare psd.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=l39A5yB8U1A asa e frate viata e asa cum e aici in "dulcea" Romanie.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Man vreau sa zic un simplu FELICITARI pentru raspunsurile date. Daca as putea as da inteligent si folositor la toate. Respect pentru ca gandesti asa

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru WolfgangKreutzfeldt):

Multumesc, nu e nevoie. Oricum votul meu e anulat din scurt de primul betiv din Vaslui care isi ia cei 50 RON pentru a pune stampila pe pesedei. Oricita dreptate am si oricit de bine as gindi... sunt UNUL. Si ca mine niste altii. Prea putini...

Man, nu esti singur. Sunt mai multi care gandesc asa, unii nu sunt pe site-ul asta dar sunt si exista. Si daca votul tau e anulat de ultimul betivan din VS... Dupa vin eu sau altii care mai echilibram balanta. Cu timpul o sa ne fie mai bine in privinta asta

Cit de tinar esti? Optimismul meu e pe cale de a se epuiza.

23 de ani, stai linistit ca nici eu nu mai am asa mult, dar is militar si nu am ce face decat sa merg inainte

Ah, deci nu iti aduci aminte nimic din perioada "de dinainte". Eu imi aduc, am fost ultima generatie facuti pionieri, si tocmai de aia le-as crapa capul tuturor nostalgicilor comunismului.

Nu, in 89 nici nu cred ca eram in plan. Oamenii nostalgici dupa fostul regim sunt cei care se,, descurcau" intr-un fel sau altul cu o pila cu ceva. Oamenii regreta ceea ce nu au acum : Azi daca au ce manca, nu au bani sa cumpere ca au pensia mica, azi e capitalism si tara e aproape goala si nu se gasesc locuri de munca ( decente ), inainte erau o groaza de locuri de munca in mai toate domeniile. Acu sa nu crezi ca apar comunismul, doamne fereste dar odata cu trecerea la noul stil de viata, cel capitalist am castigat unele chestii noi si am pierdut altele. Acum depinde de cum erai atunci cand era comunism, daca aveai pile si iti mergea bine etc etc sau daca nu aveai ce manca, iti era greu, etc etc. cam asa se impart oamenii in problema comunismului
P.S. : Imi place cum pilele si nepotismele au facut tranzitia la capitalism, asta spune totusi ceva despre noi ca neam daca am avut o sansa se ne,, curatam" cat de cat si nu am profitat de ea ( voit sau nevoit adica cu interventii straine )

Chiar daca aveai ce minca, trebuie sa fi fost o pramatie nenorocita prea mare ca sa nu vezi cum e in jur. Faza cu locurile de munca e cu doua taisuri. Cifrele de acum spun ca PIB-ul e (in fine, cel pre-pandemic) cu mult peste cel pre-1989, luind si inflatia in calcul, desigur. Orice alta discutie e gargara cretina si inutila. Da, sunt mai putine locuri de munca, dar munca e mai eficienta ca inainte si multi ignora ca se produce extrem de mult de catre sectorul serviciilor, practic inexistent inainte.

Total de acord