| harciog a întrebat:

Vreau si eu un raspuns, nu chiar pentru mine, nu, nu.Pentru un prieten.Cica ar vrea sa divorteze si nu prea stie tariful pentru tot bilciul asta pentru ca el e un om foarte calculat si are o jena in a ramine descoperit.Deci cam cit face toata afacerea asta?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cel mai ieftin este divortul prin instanta judecatoreasca, respectiv numai 39, 30 lei (39 lei taxa judiciara de timbru si 0, 30 lei timbru judiciar). La notar este 500 lei plus TVA de 24%, in total 620 lei iar la primarii(divortul pe cale administrativa), din cate stiu, poate fi intre 200-1.000 lei. La notar si primarie se poate face divortul numai prin acordul partilor, la notar si in caz ca exista copii minori, in toate celelalte cazuri divortul se poate face numai prin instanta judecatoreasca. Numai bine!

| alessia5158 a răspuns:

* Daca sotii sunt de comun acord si nu au copii minori divortul se face pe cale administrativa la notar sau la primarie. Costul divortului la notar este cu ceva mai ridicat decat cel de la primarie. Taxa de divort, stabilita prin hotarare a Cons. local, este diferita de la o primarie la alta ( sunt primarii care motiveaza taxa ridicata, de ordinul sutelor de lei, in scopul descurajarii divorturilor).
* In cazul in care sotii au copii minori in intretinere, divortul prin acord al sotilor inclusiv in privinta modului de incredintare a minorilor se face la judecatorie cu plata unei taxe de timbru de 39 lei.( ca timp, dureaza mai mult de 30 de zile pana la finalizare)

In privinta partajului( impartirii bunurilor comune), procedura poate fi facuta in acelasi timp cu divortul la instanta sau ulterior pronuntarii divortului atat la instanta cat si la notar. In privinta costului partajului, gasesti informatii in ac. link: http://www.dreptonline.ro/utile/acord_partaj.php

| harciog explică (pentru alessia5158):

Multumesc dar cred ca il intereseaza numai si numai divortul.

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus!
Divorţul prin instanţă este 39 lei - taxa timbru + 0, 30 lei timbru judiciar. La aceste cheltuieli se poate adauga onorariul avocatului.
Cel prin notar, divorţul prin acord si fără minori, este 500 lei, fără TVA, iar cel pe cale administrativă, la starea civilă, deocamdată este gratis, dar se aşteaptă stabilirea unei taxe unice.

| Ioandelasal a răspuns (pentru IMPERIA):

Nu este gratis divortul pe cale administrativa, fiecare consiliu local a stabilit taxa inca de la aparitia modificarii la Codul Familiei. De ex. in localitatea mea este 400 de lei si am citit si de alte taxe, asa cum am spus in primul raspuns.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un glonte calibrul 9 mm, cu varf scobit/fluture, costa fix 9 lei. Este totusi o diferenta, fata de taxa perceputa de stat.