| toxicgirl_8858 a întrebat:

Zilele astea am avut telefonul la scoala.Si inainte de a intra in scoala am inchis telefonul si l-am bagat in ghiozdan, iar diriginta mi-a cautat in ghiozdan si mi l-a confiscat.Are acest drept astata timp cat eu nu il foloseam si pe deasupra era in ghiozdan si inchis?

Răspuns Câştigător
| JulyStorm a răspuns:

Perchezitia sau confiscarea unui bun se face, conform legii, doar pe baza de mandat.
Ceeace a facut respectiva profesoara este un delict si poate fi pedepsit.
Citeste codul penal si printeaza articolul unde este mentionata partea cu perchezitiile si confiscarile, sa ii mai iasa din cap figurile.
Mama, eu nu stiu cum va lasati voi calcati in picioare asa. Pai cand eram eu in scoala/liceu, n-a pus nimeni mana pe telefonul sau rucsacul meu si nici n-am fost niciodata perchezitionata, ca le crapam capetele.
Exista o chestie care se numeste drept de proprietate si ti-e garantat de constitutie.
Nu lasa lucrurile asa.
In fond si la urma urmei, telefonul mobil nu e un moft, ci o necesitate. Ai nevoie de el. In caz ca ti se intampla ceva si n-ai telefonul la tine sa suni dupa ajutor, suporta profesoara respectiva consecintele?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu are acest drept. Cere-l inapoi. Daca nu ti-l da, reclam-o la director.

| Fatamuntilor a răspuns:

Depinde de regulament. Daca esti sigura ca NU foloseai telefonul, vorbeste cu parintii tai sa vorbesca cu diriginta. Poate a fost o neintelegere.

| positivity a răspuns:

Drăguța mea, știai că în regulamentul școlii scrie clar că elevii nu au voie cu telefonul la școală?
Dacă mă gândesc bine, ai şi semnat ceva în legătură cu aceste reguli.
Oricum, fapta deja e consumată! Însă, dacă ştii că telefonul a fost închis şi pus în ghiozdan fără a deranja orele profesorului respectiv, nu avea nici un drept să ţi-l ia.
Vorbește cu profesorul respectiv, iar dacă nu înțelege vorbește şi cu directorul şcolii şi explică-i situaţia!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are dreptul. In regulament spune ca telefoanele sa fie inchise. Atat timp cat sunt inchise nu are dreptul sa ti-l confiste. Daca te jucai pe el atunci, da. In cazul asta a facut o nedreptate.

| TheDifference a răspuns:

In primul rand nu are niciun drept sa iti caute in ghiozdan fara voia ta.In al doi-lea nu avea de ce sa ti-l ia daca nu il foloseai. Sa te duci sa il ceri inapoi laughing)