| benQ a întrebat:

Ziua buna.

Am si eu o nelamurire.
Prietenei mele i'au decedat acum o saptamana atat tatal cat si mama la o diferenta de 3 zile. Ea (16 ani) impreuna cu sora ei (aproape 18) au ramas in grija matusii lor. Insa aceasta nu le poate lua pe numele ei ca tutore deoarece nu are spatiu unde sa le tina (are o garsoniera in care stau deja 3 persoane). Insa nu asta era intrebarea.

Vroiam sa stiu ca daca totusi fetele vor primi aprobare si matusa lor va fi declarata tutore, ele vor beneficia de o pensie lunara? Daca da, care sunt conditiile si cat este aceasta pensie.

Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tutorele trebuie sa se ingrijeasca de minori si este reprezentantul legal al acestora. Nu trebuie neaparat ca minorii sa stea la locuinta tutorelui, se poate ca tutorele sa stea cu ei, banuiesc ca au avut o locuinta. Tutela este numai pe perioada pana la majorat.
Daca vreunul dintre parinti indeplinea conditiile de pensionare, atunci vor beneficia de pensie de urmas, altfel nu vor primi. Numai bine!

2 răspunsuri:
| EUSIATIT a răspuns:

Ioandelasal are dreptate ce ti a scris este un expert ff bine informat si este de prof jurist asa ca merita funda

| varasea a răspuns:

Tutorele trebuie sa se ingrijeasca de minori si este reprezentantul legal al acestora. Nu trebuie neaparat ca minorii sa stea la locuinta tutorelui, se poate ca tutorele sa stea cu ei, banuiesc ca au avut o locuinta. Tutela este numai pe perioada pana la majorat.
Daca vreunul dintre parinti indeplinea conditiile de pensionare, atunci vor beneficia de pensie de urmas, altfel nu vor primi. Numai bine