Poti incerca :,, M-am hotarat sa devin prost'', a lui Martin Page.
Victor Frankl - Omul in cautarea sensului vietii
Gary Chapman - Cele 5 limbaje ale iubirii
Alexandre Dumas fiul - Dama cu camelii
1) Despre Ploaie - Martin Page
2)Voi alege trei în funcţie de calitatea efectivă a naraţiunii, descrierii şi dialogului, şi nu de cât de tare m-am aţaşat eu de personaje:
1) Shogun - James Clavell
2)Colţ Alb - Jack London
-poate fi ea carte pentru copii, da' cu siguranţă Jack London este un maestru al cuvintelor la fel de mare ca Tolstoi sau Dostoievki. Colţ Alb a fost cartea mea preferată multă vreme, şi încă se află în inima mea, şi mereu va avea un loc special în amintirile mele.
3) Zece negrii mititei - Agatha Christie.
Crec că aş putea introduce şi Cronicile Wardstone de Joseph Delaney (seria mea preferată), dacă ar fi un top patru. Nu ştiu sigur ce să cred cu privire la această serie: n-o pot privi obiectiv.
Şi desigur, aş putea adăuga şi Stăpânul Inelelor a lui Tolkien. Doar că bucolicul specific lui mă bagă uneori în ceaţă. Cu toate asta Tolkien este părintele etern al fantassy-ului şi modelul meu în literatură.
Desigur, şi seria Cântec de Gheaţă şi Foc a lui George R.R. Martin merită un loc aici. Doar că ceva le lipseşte cărţilor lui... ceva...dar nu-mi dau seama ce, încă.
Citeste nietzsche sau un filosof de la kant in sus poate tratatul lui wittgenstein? altfel, crima si pedeapsa, mandrie si prejudecata, idiotul.
Inimă de cerneală de la editura art. Mie mi.a dat nişte lecţii de viaţă foarte importante, nu vreau sa stric surpriza. Caut.o la editura art: )
Practic fiecare carte te invata ceva mai mult sau mai putin, dar depinde de fiecare persoana ce retine. Una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit e "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii". Cartea e scrisa din perspectiva lui Christopher care are autism si el vede lucrurile altfel si personal ma regaseam in unele pasaje si de aceea mi-a placut asa mult. Momentan citesc cartea "Viata dupa viata" de Raymond Moody, e despre moarte practic dar te ajuta sa o intelegi ceea ce mie mi se pare fain. In rest nu stiu, dar unul dintre criterile pe baza caruia imi aleg cartile pe care sa le citesc este daca apare un personaj mai ciudat pentru ca imi place sa vad punctele lui de vedere si felul in care ceilalti se raporteaza la el, chiar daca sunt simple romane de fictiune. Si nu stiu care ar fi cele mai bune carti pe care le-am citit dar cele care mi-au placut cel mai mult sunt Harry Potter, Viata ca un joc de crochet, O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii si probabil si Miss Peregine.
Ben Carson a scris niște cărți de genu... Poti merge la librărie si intrebi de el de ex. Mâini înzestrate sau Gândește cutezator
Eu sincer, ma bazez pe faptul ca din orice carte (oricat de prost structurata ar fi ) inveti ceva. Fie ca inveti cuvinte noi pentru ca autorul le repeta obsesiv, fie ca au o poveste interesanta sau pur si implu are personaje on care te transpui, citind o carte nu ai nimic de pierdut. Citeste orice iti pica in mana! Citeste mult!
1.Foarte frumoasa este cartea 'Vagabondul milionar"(Vikas Swarup). Te invata ca in unele momente cand ai nevoie sa rezolvi o problema sau sa afli raspunsul la ceva, raspunsul il stii din diferite evenimente din viata ta. Asta demonstreaza ca tot ce facem in viata trebuie luat ca exemplu sau pur si simplu sa tinem minte pentru ca ne va ajuta in viata.
2.Vagabondul milionar, Capitan la 15 ani, Aventurile lui Huckleberry Finn
Anca_6939 întreabă: