Care sunt cele mai frumoase si captivante carti fantasy(te rog multe exemple)?
Îmi puteti spune si mie 3 însusiri bune cu literele..."N" "O"! Doua cu "N" si una cu "O"! MERSII! Îmi trebuie urgeeeent.
Îmi puteti spune si mie 3 însusiri bune cu literele "N" si "O"? Doua cu "N" si una cu "O"!
Va rog, daca mi-ați putea da un citat din opera "Toma Alimos" de unde să reiasă mediul de viață al lui Manea.
Hey! Pentru cei de clasa a 8-a: Emil Sitaru era un raspuns bun?
Hey! Fac analiza unui personaj si ma intrebam daca pot folosii termenul "alter ego" referindu- ma la cealalta parte a personajului, la partea "malefica" a acestiua. E termenul potrivit sau exista...? (mai mult)
TPU! Am nevoie pentru cineva care urmează să călătorească, de câteva cărti în format electronic. În jur de 10- 20 ar fi de ajuns. Să fie cărţi cu subiect bun, interesant dar uşurel....? (mai mult)
Hey! Pentru cei de clasa a 8-a: Emil Sitaru era un raspuns corect?
La simulare un loc de "Hyperion" am scris "Hiperion". Credeti ca voi fi depunctata cu mult?
Miercuri sunt simularile la mate si credeti- ma ca nu am fost absolut la nici o ora de mate in al doilea semestru. :)) Ma poate ajuta cineva cu niste lectii necesare pentru simularea la matematica?(macar...? (mai mult)
Stiti carti despre cavalerii templieri? DEUS VULT! AVE MARIA!
Hei. pentru cei de a 8a: Era Emil Sitaru sau Muzeul de Istorie a Transilvaniei?
Astazi cei care au simulari clasa a 8-a, noi clasa a 6-a ne mai ducem la scoala, luni si marti?
Ce roman politist imi recomandati ( spuneti titlul ). Funda
Am de facut un referat, si sa ma pun in situatia unui om care traia in rusia comunista. De 2 zile incerc sa gasesc pe internet ceva legat de situatia oamenilor din rusia in perioada comunista...? (mai mult)
Astazi am dat simularea la romana si am incadrat numarul paginii o sa mi-o anuleze? O sa-mi dea o nota daca mi-o anuleaza?
De unde pot sa comand prima si ultima carte din Instrumente mortale de Cassandra Clare? Am cautat si pe elefant si pe Leda... pe aproape toare sitr-urile.
De ce este necesar sa promovam literatura romana in alte tarii Europene?
Dragă, TPU! Am nevoie pentru cineva care urmează să călătorească de câteva cărti în format electronic. În jur de 10- 20 ar fi de ajuns. Să fie cărţi cu subiect bun, interesant dar uşurel....? (mai mult)
Azi am avut simulare, m- am descurcat bine, dar nu am respectat o regula, am taiat cu doua lini nu foarte ingrosate un rand(stiu ca trebuie doar cu 1) si am mazgalit putin 2 litere, in rest nu am mai ...? (mai mult)
Hei. Dacă la simulare/examen am avut ca subiect de dat antonime la niște cuvinte și în loc de egal tăiat am scris o liniuță, nu mi se da punctaj? Mulțumesc frumos
Salut tuturor! Mi'ar face placere sa'mi răspundă cineva care știe destul de bine limba engleză. Corect gramatical este "People's wishes", dar "People Wishes" e incorect gramatical sau are o...? (mai mult)
cine imi zice si mie care sunt speciile literare care ar trebui repetate pentru maine la simulare va rog scieti repede daca se poate
Buna TPU.Imi puteti recomanda niste romane, de genul Enigma Otiliei.Merci anticipat!
Ma puteti ajuta sa imi fac un orar pentru am face temele ca niciodata nu mi le termin si trebuie sa ma trezesc dimineata sa mi le termin. Eu ies de la 13 de la scoala
Prezinta semnificatia titlului (Cand insusi grasul- de Mihai Eminescu) in relatie cu mesajul poeziei.
Ce gen scrie John Green? Despre ce e vorba in cartile lui? Ce parere aveti despre el?
Am aproape 14 ani si ma intrebam daca as putea incepe sa citesc Shakespeare. Sunt unele carti pe care nu le pot intelege din cauza varstei si sper ca romanele lui sa nu fie asa grele. Cu ce imi sugerati...? (mai mult)
Sunt confuz, poate pica poezie la subiectul 3 al simularii de bac de clasa a 11-a?(raspundeti doar cei de clasa a 11-a), unde pot vedea programa? pe edu.ro nu scrie.
Ok deci vreau sa stiu din ce se poate da simularea la romana (Gramatica/Literatura) repede, primul corect are funda.
Ce piesa/melodie a lui Deliric este Fabula? Adica buna de scrisa la un test xD eu m-am gandit la Trecator xD
Cum se numesc operele care trebuie invatate pentru simularea la clasa a 12- a din 2017 si cate sunt? Daca se poate sa- mi spuneti mai detaliat numele, adica sa stiu si eu care opera este cand spune nuvela...? (mai mult)
Dupa cum stiti maine se da simularea la rom Eu sunt clasa a11 As vrea sa ma ajutati cu un paragraf in care sa fie vorba despre autor . informatii de cultura generala adica sa spun despre...? (mai mult)
Ce credeti ca va da maine la simulare la romana la clasa a 12 profil uman, poezie sau proza?
Este OBLIGATORIU sa se precizeze anul aparitiei unei opere literare la bac? (in barem nu vad precizarea)
Ce credeti ca pica poimaine la simularea de la lb romana la argumentare?
Poate pica poezie la subiectul 3 la simularea de la romana?(sunt in clasa a 11- a)am o profa foarte buna la liceu si nu ne- a predat nimic legat de poezie, ce trebuie sa argumentez legat de exemplu de...? (mai mult)
Sunt clasa a 11- a si nu stiu cum sa rezolv subiectul 2 de la simularea de maine, acesta presupune incadrarea unui text la prima vedere intr- un curent literar. Cerinta de la subiectul 2 din modelul de...? (mai mult)
Hei TPU, Vreau si eu sa stiu ce opere de se dau la simulare la romana clasa a 11 a la subiectul 3. Dau funda
Cum imi sugerati sa invat pentru simulare la romana eseul de la subiectul 3? NU vreau sa invat tot eseul ci doar niste idei mai importante ca apoi sa il dezvolt. Si daca nu am citit opera in intregime?(ex:maitreyi,...? (mai mult)
Ce subiecte credeti ca vor fi la simulare bac romana? Mai ales la subiectul 3?
As vrea sa stiu daca pentru simularea de a 11 a la romana, pentru subiectul al III lea este in programa si tema si viziunea, particularitatile de caracterizare a unui personaj, si relatia dintre...? (mai mult)
Cine a citit cartea lui James Joyce - Ulise? Este intr-adevar o carte scarboasa? Eu am aflat de ea de aici: https://www.youtube.com/watch?v=1SuHkY2wAQA
Ma visez,,,,,,(noteaza profesia\ocupatia dorita)
Buna as avea o intrebare.Ce se intampla cu Jace si Clary din instrumente mortale? Am citit prima carte si am vazut ca ei sunt frati, m- i se pare ca le- ar sta bine impreuna.As vrea sa stiu daca ei sunt...? (mai mult)
Stie cineva daca se da schita sau nuvela la simularea de luni (pentru clasa a-VIII a)?
Sunt in clasa a 11- a si urmeaza simularea luni la romana si am niste nedumeriri(va rog raspundeti doar cei care inca sunteti la liceu): 1.Mai are rost sa invat ambele comedii si ambele nuvele? Chirita...? (mai mult)
Imi puteti spuneti ce ar trebui sa repet pentru simularea la romana? Adica pe ce sa ma basez mai mult multumesc
Vreau si eu versurile de la poezia "Codrule codrutule" culeasa de Lucian Blaga. Ma puteti ajuta?
Nuvela Alexandru Lapusnenul intra in programa simularii de bacalaureat la romana?(clasa a 11-a).
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
Stefa0072004 întreabă:
LisaJulie întreabă:
Sawarekh întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Curiozitati despre pisici
Pisicile se numara printre cele mai numeroase animale de companie. Cate stii despre ele?