Cum ați invatat alfabetul rus?
Cat v-a luat sa cititi ''ciuma'' de Albert Camus? Vi s-a parut dificila? De la ce varsta o recomandati?
Hei TPU, stiti cumva enciclopedii de botanica, dar nu genul cu diferite specii de flori explicate, vreau despre fotosinteza la plante, transpiratia si respiratia etc, adica procesele prin care trec plantele,...? (mai mult)
Buna TPU. Cine a citit "Cartea rosie" sau "Cartile negre" scrise de Jung imi poate spune cum vi s-au parut si daca merita sa le comand? Multumesc mult!
Ce este absurdismul in literatura? Curentul literar, u inteleg prea bine de pe net.
Stie cineva cum se numea un almanah pentru copii din anii 70 sau 80, mare, ca un caiet studentesc, tiparit cu caractere mari? Din editia gasita la bunici demult, in copilarie imi mai amintesc doar...? (mai mult)
Ce carte mi-ati recomanda pentru a invata limba engleza? Multumesc anticipat!
Salut comunitate! Am o idee de carte, vreau sa o scriu și am nevoie de puțin ajutor cu categoriile ierarhilor demonilor, nu știu sa le dau un nume uite un exemplu e Demon și Arhidemon dar mai departe...? (mai mult)
Ce carte e? E pagina 144 dar nu stiu cartea Nuduri obscene de femei, printre care presăram versuri din Rubiate: Încetează rugaciunile fra de folos Arunca tot ce- ți aduce lacrimi Să bem...? (mai mult)
Îmi puteți recomanda niște cărți historical romance în care fata este rapita de către personajul principal masculin? [De preferat viking sau scotian(highlander)]
E greu sa înveți Theta Healing doar pe baza cartii?
Buna seara! Ce cărți bune de citit îmi puteți recomanda? Mulțumesc anticipat!
Bună! Are cine idee ce înseamnă acest semn "§"?
Bună ziua! Știți dacă cartea bacalaureat limba și literatura română 80 de teste pe culoarea roz este și în format PDF?
Stiti subiectele la franceza?
Salut TPU. Am citit acum 6 am citit o carte pe nume Tilly sau ceva de genul si nu- mi aduc aminte numele autorului, chiar vreau sa o gasesc. Avea o coperta neagra si din ce- mi aduc aminte era o fata...? (mai mult)
Buna! Ați citit Trilogia secolului, de Ken Follett? Eu am citit, momentan, doar primul volum, însă mi- a plăcut foarte mult. Din ce am văzut, celelalte două continua, oarecum, povestea...? (mai mult)
Cum moare Dumitru din romanul Ion?
Cam cat timp va ia să citiți o carte de Jules Verne?
Bună! Aș dori să aplic pentru un post de librar și m- ar interesa, din experiența proprie sau din auzite (de la prieteni care au trecut prin experienșa aceasta, de ex) să știu cam ce te intreabă...? (mai mult)
Buna! Caut o carte pe care am citit- in urma cu ceva timp. Era vorba despre o tânără care a devenit protectoarea unui zeu/înger (nu îmi amintesc prea bine).Una dintre zeițe/îngeri este ucisa de...? (mai mult)
Bună TPU! Ofer fundiță! Mă poate ajuta cineva să găsesc volumul 2, continuarea cărții: RUMINI, începutul aventurilor? As vrea sa o cumpăr pentru fratele meu de ziua lui pentru că i- a...? (mai mult)
Buna ziua. Nu stiu exact cum sa procedez cu personajele din cartea mea. Este vorba despre o carte cu povestea vietii mele care implica automat si alti oameni. Eu nu dau nume deloc in carte.dar probabil...? (mai mult)
Care este romanul vostru preferat scris de Jules Verne?
Buna TPU! Era o carte de citit dar nu mai stiu cum se numea era vorba despre şcoală şi despre un baiat care povestea şi gen el îi ajuta pe toţi ceva de camarazi era vorba îmi zice şi mie careva...? (mai mult)
Am nevoie urgent de cartea "Ploile amare"de Alexandru Vlad! Ofer funda! Va mulțumesc
Salut TPU, imi poate explica cineva cu ce carti ar trebui sa incep, la literatura universala?
Poti sa iei carti acasa de la o biblioteca comunala pe o perioada anume?
Ce parere aveti de poezia asta? https://panatiberiu.blog/2021/07/14/zece-membri-de-partid-de-pastorel-teodoreanu/
Puteți să mă ajutați cu niște recomandări de carti historical romance cu scoțieni, acțiunea petrecandu-se prin anii 1100.
Buna! In calitate de viitoare scriitoare, pot sa scriu numele altor culturi?(nu neapărat istoria culturii respective) mai exact doresc sa dau personajelor mele nume chinezești) Sunt puțin confuză...? (mai mult)
Fetelor, ce parere aveti despre cartea lui Hermann Hesse, "Lupul de stepa,,? Sunt un initiat in literatura universala astept cu fervoare raspunsurule (@csmrtr_ pe insta)
Era o carte pe wattpad numită"my psyho boyfriend" yaoi. Nu găsesc deloc cartea așa că dacă o știți mă puteți ajuta?
Salutare TPU! Ati mai dat vreodata comanda de pe Libristo.ro sau stiti daca este safe? Dau funda!
Bună! Cine poate sa îmi traducă următoarele versuri? Nu aș vrea traducerea de pe google translate ca nu e traducerea autentică. Versurile sunt în limba ucraineană. Друзі, туси, на*кота ...? (mai mult)
Imi puteti spune cateva carti in franceza pe care le poate intelege o persoana cu cunostinte medii?
Salut comunitate! Aș dori să știu dacă la subiectul 2 la română la bac poate pica "Particularități de construcție a unui personaj". Sunt la profil real, filiera tehnologică. Mulțumesc!
Îmi puteți spune cărți asemănătoare cu Anna Karenina?
Ce cărți recomandați? Care este cartea ta preferata?
Helău TPU! DAU FUNDA! ???? Am o întrebare pentru cititori, mai ales pentru fanii, , pisicile războinice" Referitor la aceste cărți... M- am apucat de ea și am terminat recent prima serie,...? (mai mult)
Stiti daca cumva Carturesti livreaza si in weekend? DAU FUNDA!
Pentru fobie sociala ce carte îmi recomandați și meditații? ( Nu am bani sa merg la psiholog) Ce alte chestii ajuta in a combate aceasta problema?
Cum o chema pe fata din parc cu care s-a pupat adolescentul miop?
Salutare! Lucrez la o carte de tip Light novel. Mă gândeam dacă sunt persoane pasionate de citit Ln- uri sau cărți normale și sunt dornice s- o încerce. Cartea se numește Vânătoarea Începutului,...? (mai mult)
Câte cărți are, de fapt, seria Pisicile războinice? Pe majoritatea site- urilor apare că 24, dar dacă cauți de exemplu, , vol. 32 pisicile războinice" îl găsești pe internet :- /// Există...? (mai mult)
Ce carti ati citit luna asta?
Ce părere aveți de prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan(psihiatru și neurolog) și cărțile sale? Pe mine mă fascinează cum scrie și ce vorbește prin diverse emisiuni E un adevărat om de știință...? (mai mult)
Buna ziua! Vi se pare ca "Metamorfoza" de Franz Kafka abordeaza supranaturalul?
Pe mine ma atrag mult neurostiintele și până acum am citit informații de pe internet, cartea "Antrenează- ti creierul"de Dr. Joe Dispenza e un început bun pentru a cunoaște mai multe lucruri interesante...? (mai mult)
Bună! Va place să citiți? Recomandați-mi ai mie niște cărți
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Sunia611 întreabă:
Maria246 întreabă:
Andreeeeaaq întreabă:
Diorrus întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Zeitatile Greciei Antice
Stii cine este Zeus sau ce simbolizeaza zeita Afrodita? Dar ce reprezinta zeul Eros? Haide sa afli cat de multe stii despre zeitatile Greciei Antice!