Buna Seara! Caut si eu caut o carte pe care am citit- o acum mult timp. Era vorba despre o fata, parintii ei au un fel de resort sau ceva de genul undeva intr- o padure daca imi amintesc bine si vine...? (mai mult)
Eminescu excela pe partea creativa,nu pe partea logica si totusi il consideram un geniu, geniu pentru creatie?
Bună! Îmi puteți recomanda câteva carti romance cu scotieni, din perioada medievală? De preferat din seria iubiri de poveste.
Buna! Am inceput recent sa scriu o carte si deocamdata chiar imi iese… Daca ajung sa o termin cum o pot publica?
Lucrez la o teorie pe care am de gând s- o las moștenire omenirii. Ține de domeniul matematicii, iar cifrele sunt gata din vara anului trecut. Și tot din vară m- am apucat de scris textul, întrucât...? (mai mult)
Cine mă poate ajuta să scriu o teorie? De fapt, este teoria cu toată povestea așa cum s- a întâmplat, cu experiențe și toate cele. Am nevoie de un scriitor, dar nu orice scriitor. Unul maxim,...? (mai mult)
Buna ziua si la multi ani! Am descarcat scribd pe telefon cu android, după cele 30 de zile de incercare am platit. Problema este ca apas pe download, se descarca cartea dar nu o gasesc nicăieri, nu...? (mai mult)
Salut, cum fac sa invat limba română gramatical/verbal Am încercat pe gramaticalimbiiromâne.ro Dar pur si simplu nu înțeleg nimic exista vreo cale mai ușoară Sunteți liberi sa judecați nu...? (mai mult)
Am și eu o întrebare care ma cam supăra. Scriu o carte și sunt atât de proasta încât nu înțeleg expresia. "a sparge gardul", sau "a rupe gardul"?
Salut, aș vrea să aud câteva păreri despre Nietzche deoarece mă bate gândul să încep a citi cărțile lui, dacă aveți niște recomandări ar fi perfect…
Îmi puteți recomanda câteva cărți asemănătoare cu "Stăpânul negurilor"?
Oare stiti vreo carte care sa fie o paralela intre religie si istorie? E o carte mai veche, a citit-o o ruda de a mea prin anii 80, dar nu ii stie titlul
Bună! Îmi puteți da, vă rog, câteva sugestii de cărți despre scoțieni. Aș dori să fie din acelea din perioada în care fetele erau furate și duse în fața preotului pentru a se căsători,...? (mai mult)
Ati citit vreodata o carte in engleza? Daca am B1 as putea sa inteleg sau ar trebui sa mai invat ca sa pot citi carti in engleza?
Ce carti sunt usoare de citit in italiana pentru o persoana care abia invata limba, deci are nivel mic?
Ce carti vreti sa cititi in 2023?
Bună! Mă poate ajuta cineva să găsesc o carte după următoarea scenă? Seria Iubiri de poveste - o poveste cu scoțieni sau vikingi În carte, după ce se căsătoresc, pleacă spre teritoriul...? (mai mult)
Știți din ce carte face scena următoare? Seria Iubiri de poveste - o poveste cu scoțieni sau vikingi În carte, după ce se căsătoresc, pleacă spre teritoriul lui. Fata este grav rănită...? (mai mult)
Cate carti ați reusit s-a citit anul acesta si care sunt preferatele voastre?
Nu știu ce sa învăț pentru examen clasa a 8a. Vreau sa știu din ce dau la română pls. Sa pot sa îmi notez ca apoi sa învăț... Pls
Aiciiiiii! Nu știu ce sa învăț pentru examen(mate/romana). Nu mi-am notat nimic de la începutul clasei a8a. Help! Vreau sa știu totul ce trebuie sa învăț
Bună, această întrebare se adresează celor care citesc. Știți câteva cărți gratis si bune de citit pe internet gen romane politiste sau horror? În ultima vreme nu prea am mai gasit carti ...? (mai mult)
Are cineva vreo recenzie la o carte din sfera psihologiei?
Buna! Acum că am intrat în vacanță, as vrea sa citesc și altceva, pentru că, de câteva luni, m- am afundat in lecturile pentru facultate și am neglijat complet celelalte genuri literare....? (mai mult)
Ce cărți ați mai citit? Draga TPU va recomand o carte https://www.litera.ro/paradoxul-bunatatii-acgiq102 pentru mine a fost cartea anului pe anul 2022
Am 17 ani si aș vrea să citesc niște cărți așa de relax, să mă facă să îmi pun întrebări și nu știu să fie din diverse genuri SF, filozofie, romane, orice. Deci vă rog să îmi recomandați...? (mai mult)
Salut, TPU! Sunt în clasa a 12- a și urmează să dau bac- ul anul ce vine, vreau să știu daca la proba scrisă la română la subiectul 3 poate pica ceva de genul: Caracterizați un personaj dintr-...? (mai mult)
Care sunt cărțile care v- au dat fiori pe șira spinării, v- au făcut pielea de găină, v- au ridicat părul în cap și v- au făcut să simțiți cum se încrețește de oroare, scârbă, fascinație...? (mai mult)
Bună, îmi făcusem un cont special ca să discut despre o anumită problemă în legătură cu scrierea unei cartii. Vreau să încep prin a spune că am o creativitate complexa, ideeile îmi vin pe ...? (mai mult)
Ce este gresit din punct de vedere gramatical la urmatoarea propozitie:"intelepciunea si cunoasterea fi-vor temelia alor tale vremuri"?
Bună seara, oameni buni! Am o întrebare, cat timp după ce termini liceul, poți da bacalaureatul? Am auzit ca doar 10 ani după ce termini liceul. Va mulțumesc pentru un eventual raspuns
Scriu o carte și am nevoie de nume de orașe/personaje(masculine și feminine) /regate. Care să sune mai medieval. Idei?
Bună! La exercitiul 8 de la subiectul I- A, acolo nu trebuie sa iti exprimi opinia cu da sau nu, poti sa le pui pe amandoua. Spre exemplu sa zici ca esti de acord din unele motive si nu esti de acord...? (mai mult)
Bună seara! Ce cărți despre protecția mediului îmi recomandați?
Cat v-a luat sa cititi Contele de Monte Cristo?
Buna. Caut o serie de noua care am întâlnit o acum câțiva ani pe cărți google play și numi aduc aminte numele sau autorul. Era vorba despre o fata zâna care se îndrăgostește de un om care îl...? (mai mult)
Imi poate recimanda si mie cineva cateva carti gen totul se termina cu noi- coleen hoover, toate acele locuri minunate- jennifer niven, girl in pieces.Genul de cartii trist dar interesant care sa ma lase...? (mai mult)
Buna! Am scris poezii și mereu compun atunci când nu mă simt bine, dar nu știu unde să le public și nu știu dacă le va citi cineva. M- am gândit să le public pe wattpad, ce părere aveți?...? (mai mult)
Buna! As vrea sa stiu daca filmul Morometii se aseamana cu cartea scrisa de Marin Preda, , Morometii". Stiu ca in carti sunt scrise mai multe amanunte, dar per total vreau sa stiu daca mi- a fost spus...? (mai mult)
Ati citit Departe de lumea dezlantuita? Cum vi s-a parut?
Hei, avem pe aici oameni care au publicat vreo carte? Sau oameni care lucrează la vreo editură și ne-ar putea spune și nouă demersul publicării unei cărți?
Buna! Puteți compune o urătură despre doamna de serviciu de la școala? Am nevoie măcar pentru inspiratie. (sa nu fie chiar scurtă)!
Fii si tu atent sau fi si tu atent
Este corect sa spui "se uită pe mine?"
Poate cineva sa mi recomande mai multe carti de genul totul se termina cu noi-coleen hoover, printesa de hartie-erin watt si nimic mai mult-anna todd
Salut unde pot găsi cartea din linkul de mai jos, in limba română. https://www.libristo.ro/ro/carte/how- to- win- friends- and- influence- people_01374986?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping%20feed&utm_content=free%20google%20shopping%20clicks%20merchant_ro&gclid=Cj0KCQiA-.
Salutare TPU. Unde poți găsi varianta în română a cărți "How to Win Friends and Influence People" de Dale Carnegie. Dați-mi un link de unde o pot cumpăra
De ce eul liric se citește "e ul" și nu "ieul" daca este vorba despre cuvântul "eu"?
Cine citeste Coranul tradus in română?
Buna, cand aveam vreo 12 ani imi aduc aminte ca am gasit o carte la biblioteca despre o fata care s- a trezit intr- un oras singura. Fata avea amnezie si stiu ca incerca foarte tare sa isi gaseasca mama....? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Sunia611 întreabă:
Maria246 întreabă:
Andreeeeaaq întreabă:
Diorrus întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Zeitatile Greciei Antice
Stii cine este Zeus sau ce simbolizeaza zeita Afrodita? Dar ce reprezinta zeul Eros? Haide sa afli cat de multe stii despre zeitatile Greciei Antice!