Imi poate spune cineva care sunt speciile literare studiate in gimnaziu? Daca se poate si cu titlurile respective.
Cei care au vazut The magicians,cartile Fillory sunt adevarate, adica chiar exista?
În literatura română ce este un "personaj individual"?
Salut.Am auzit de la o profesoara de romana ca la subiectu 3 la romana (BAC) poate veni la alegere...de exemplu scrie despre o poezie apartinand lui Blaga sau Nichita Stanescu. Help! @@@
Poate sa-mi zice cineva ce s-a dat in ultimii ani la examenul din clasa a 8 a la romana? Ma refer la prima compunere.... S-a intamplat sa se dea pana acum acelas subiect in 2 ani?!
Mie mi-a iesit media generale 9, 78 si unui coleg 9, 82 si de aici vine imtrebarea mea: De ce el v-a l-ua premiul I si eu premiul II? Pt ca este diferenta doar de 4 sutimi.
Stie cineva cate volume are seria instrumente mortale? Multumesc! :)
La bac se da si costache negruzzi sau ion pillat? am auzit ca da, dar in programa nu apar, deci voi ce ziceti?
O scrisoare de la revedere către colegii care vor pleca din clasa a 5-a?
Sunt o mare fana a seriei "Harry Potter" si dupa cum cred ca stiti autoarea a scris si al optulea volum. Stiti cumva daca va aprea si in Romania?
Stiti vreun site de unde pot descarca in format pdf sau word basmul popular Miron si frumoasa fara corp?
Ce opere se fac la literatura in a 12-a?
Hello TPU. Vreau sa scriu o poveste pe Wattpad, dar nu am idei. Vreau doar un inceput, poate sa fie de orice gen: aventura, actiune, dragoste, drama, comedie, etc. :D Vreau, DOAR idei, okay? :...? (mai mult)
Heii TPU! Cine imi poate spune ce carti de citit v-au dat profosorii de romana in clasa a 9-a? =]]]]
Vreau si eu o sceneta comica potrivita pentru sfarsitul clasei a 4-a. Sceneta sa fie in 3 persoane. Multumesc!
Hey! A picat vreodata la bac Riga Crypto si Lapona Enigel? Ori Leoaica tanara, iubirea? Sau joc secund..sau Testament? A, sau Eu nu strivesc corola... intreb asta pentru ca pentru bac am pregatit Plumb...? (mai mult)
Cum se numeste cartea in care 2 prieteni sunt inchisi intr-o camera si sunt trebuie ca unul dintre ei sa moara pentru ca celalalt sa fie eliberat?
Care sunt cele mai cunoscute carti din genul crima/criminalistica, preferabil nu fictiune si in limba engleza?
Ce credeti ca o sa pice anul acesta la bacalaureat la romana la subiectul 3?
Ce va pica la romana sub III, LA BAC?
Imi trebuie un speach(discurs)unei profesoare de muzica la sfarsitul clasei a 8-a.Imi poate da cineva un model?
Este vreo problema daca la bac incadrez enigma otiliei atat in realism, cat si in modernism? Este obligatoriu sa aleg un singur curent literar?
Buna TPU...ma intrebam de unde pot sa citesc "Warcraft Archive" online...nu conteaza daca este in romana sau engleza ci doar continutul ^^
Joi este ultimul clopotel la clasa a VIII- a. Eu si o prietena (de clasa a VII- a) vom lua stafeta.Idei pentru discurs? Nu trebuie neaparat un discurs complet...Merge si idei! Dau funda! Multumesc anticipat!...? (mai mult)
Puteti sa ma lamuriti cu ceva la romana? Am urmatoarele opere de invatat pentru bac: basmul cult - Povestea lui Harap- Alb, nuvela psihologica - Moara cu noroc, romanul obiectiv- Ion, romanul balzacian...? (mai mult)
Salut tuturor, sunt clasa a XII- a si as vrea sa stiu care este programa pentru bac la limba si literatura romana.si daca se poate sa- mi explicati mai babeste, asa ca pentru batuti in cap :))). P. ...? (mai mult)
Cine poate sa ma ajute cu ceva dedicatii pe care le pot scrii in albumul colegilor?
Hei, TPU. Sunt clasa a VII- a şi la sfârşitul acestei săptămâni elevii de clasa a VIII- a au premieră, iar eu trebuie să ţin un anume discurs. Am nevoie de un site sau pur şi simpu de nişte...? (mai mult)
Hei! Sunt la engleza nivelul A2 si vreau sa ma apuc sa citesc in eng. Cu ce carti imi recomandati sa incep?(carti cam de 12ani)
Ce credeti ca va pica anul acesta la bacalaureat, la romana? Care este metoda voastra de invatare?
Imi puteti zice ce a fost, unde s-a nascut, cand s-a nascut, Cand a murit si unde a murit Iuliu Ratiu va rog
Ce inseamna "a da apă la moară "?
Ce specie literara credeti ca va pica la evaluarea nationala clasa a VIII-a 2016? Sau mai degraba pica Mesajul Textului? ce credeti voi ca pica?
La proba de oral la limba romana, cand mergi in fata profesorilor mai poti citi din cand in cand de pe ciorna?
Imi poate da cineva citate triste?
Ce carti SF imi recomandati?(12-14ani)
Ce credeti ca se va da anul asta la BAC romana partea a 3-a roman poezie nuvela... etc?
Pot sa retin mai mult de o luna o carte de la biblioteca?
De ce v-a placut cartea Invitatie la Vals de Mihail Drumes,vreau un raspuns complex, dau fundita.
Poate cineva sa imi zica unde gasesc niste subiecte de oral la romana sa fie mai multe cum sunt alea 100 din 2009 la alte materii. Caut de jumatate de ora sin nu gasesc. Multumesc!
Ce carti spirituale/ zen imi puteti recomanda? Ceva care sa-mi schimbe viata intr-un fel.
Îmi recomandati si mie niste carti cam 12+ fff palpitante si interesante?
Buna TPU ^.^! Nu acum mult timp am terminat toate cele 5 volume din seria "Percy Jackson si olimpienii" iar la terminarea ultimului volum pe nume "Ultimul Olimpian" mi- am cam dat seama ca nu avea cum ...? (mai mult)
Ce fel de carti va place sa cititi?
as vrea sa stiu ce serie de carti sf este publicata complet in Romania. Absolut toate volumele din acea serie, chiar as vrea sa citesc o serie de carti fara sa astept ani de zile... sa apara si...? (mai mult)
Imi puteti da o parere : „Listen to your heart" I just want to say:I love you! I love you because you are different. I love your kindness. I love your way to be. I love your...? (mai mult)
Unde pot vedea povesti reale cu oameni care au trait experiente pe deep web?
Imi poate explica cineva cum a la proba orala la limba romana? Ce trebuie sa fac acolo pas cu pas?
Citisem acum mult timp o carte SF dar am uitat cum ii zice. Stiu ca are autor strain, numele era gen "falls" sau "waterfall" (oricum, cu referire la cascada). Era vorba de o fata care se simtea mereu...? (mai mult)
Hei TPU, mâine dau un test la romana din subiect, predicat, atribut si complement. (Cls. 5) Ați putea sa- mi propuneți niste exercitii, sau măcar un link, ceva. Cat mai repede, va rog! Dau funda...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
Alida_Maria_1988 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Egiptul Antic
Faraoni, piramide, zei si mumii. Intra intr-o lume misterioasa si fascinanta.