Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 23 Noiembrie 2024 sunt:
Buna, cand aveam vreo 12 ani imi aduc aminte ca am gasit o carte la biblioteca despre o fata care s- a trezit intr- un oras singura. Fata avea amnezie si stiu ca incerca foarte tare sa isi gaseasca mama....? (mai mult)
Trebuie sa ii dăruiesc unui băiat de 15 ani pasionat de istorie și geografie un cadou de secret Santa și am nevoie de ajutor! Ma gandeam să îi dau o carte despre o poveste istorică care să! nu!...? (mai mult)
Hei. Exista vreun loc (pe Facebook, aici, alta platforma) unde as putea cere ajutor? Treaba e cam asa: mi- am propus sa traduc o carte din engleza in romana pentru mama mea (cartea exista si in romana,...? (mai mult)
Nu e pentru un eseu la lb. română sau temă. Am depășit de mult perioada școlii/liceului. În opera "Bubico" a lui Ion Luca Caragiale, ce vrea să portretizeze autorul?
Bunaaa! Este cineva care ma poate ajuta cu traducerea unui video din tiganeste in romana? Va rog
Pareri "Jurnalul unui pusti"?
Mi-as dori sa-mi pot publica cateva compuneri pe un anumit site pentru a ma putea face cunoscuta. Îmi poate recomanda cateva site uri? (fara wattpad)
Am cateva intrebari: 1.Stiti cumva unde pot gasi Eroii Olimpului: Semnul Atenei tradusa in romana? Eu am cautat, dar nu am gasit. Cand va aparea traducerea (in caz nu s- a tradus inca)? 2. Puteti face...? (mai mult)
Bună! Pentru cei care au citit volumele scrise de M.J Arlidge... cartea " Ghici cine urmează, , mă cam derutează. Cine era Justin Lanning? Din ce volum se vorbea despre el că nu mai țin minte și...? (mai mult)
Poate sa imi dea cineva idei de cum sa incep o poveste horror despre medusa? Pe baza povestii originale, dar sa fie mai diferită. Nu zic sa imi faceti voi o poveste dar am nevoie de idei de cum sa incep...? (mai mult)
Buna ziua! Exista cărți care te- ar putea ajuta impotriva viciilor? Voi ce cărți știți? PS: daca aveți de gand să răspundeți cu "îți trebuie doar ambiție" nu ma interesează. Ma interesează...? (mai mult)
Bună! Știți niște cărți fantasy pe Wattpad cu călătorii în timp? Nu contează dacă nu-s terminate.
Buna....am și eu o întrebare pentru cei ce știu era o carte pe wattpad care se numea Contesa pădurii întunecate cred...era vorba despre o fata care era vampir pe nume Evelyn și se indragostea de ...? (mai mult)
Salut. Cunoaște cineva câteva metode de îmbogățire a vocabularului/a gândirii? Sunt clasa a 10- a și simt ca nu am destule cuvinte în vocabular... efectiv simt ca gândirea mea ar putea mai mult,...? (mai mult)
Buna! Trebuie sa scriu un eseu si as vrea sa iau nota 10 curat. Spuneti- mi va rog ce cuvinte pompoase se mai folosesc acum in texte ca sa para mai academic sau macar de nota mare(subiectul este eu din...? (mai mult)
Ce părere aveți despre această poezie? ps: creație proprie din ora de română Dragonul Rangă- Talpă Muncitorul dragon Rangă- Talpă Este auriu ca în telenovele. Are un motor pitic ca...? (mai mult)
Care e alfabetul limbii ruse?
Cum vi se pare Dracula de Bram Stocker în comparație cu cărțile lui Stephen King?
"SCHIMBAREA" Pășesc ușor pe drumul nostru Cel ce ne- a legat odată Îmi pare rău că mai uitat Dar nu- s deloc ca altădată Am devin un monstru Ce se hrănește din durere Cu inima de...? (mai mult)
Ce carte de Stephen King ați recomanda pentru cineva care nu l- a citit niciodată? Care carte vi s- a părut cea mai tare scrisă de Stephen King? Știu că unii/ majoritatea fanilor nu au o carte...? (mai mult)
Ce părere aveți de scriitorul Stephen King, cât și de cărțile scrise de el?
Cum interpretezi citatul: „Într-o bună zi vom fi, totuși, din nou oameni, nu doar evrei"?
Salutare. Caut o carte cu si despre simboluri/lucruri. De exemplu cum s- a stabilit marimea si forma terenului de baschet (regulile care au stat la baza) si cum s- a ales semnul Mercedes- Benz sau orice...? (mai mult)
Ce aptitudini și calități atribuiți unui scenarist sau unui scriitor de romane?
Bună, nu de curând m- am apucat să, scriu niște povestiri scornite din mintea + mea, pur și simplu! Momentan scriu o povestire fictivă cu tematică horror și mister inspirată din jocul video...? (mai mult)
De ce credeti că oamenii sunt atrași de povești, fie că sunt ascultate, citite ori văzute?
Cine știe unde pot citi volumul 5 din seria lux?
Bună, am idee de carte dar de titlu nu știu și am zis sa va scriu aici e despre iubirea dintre printul iadului și o fată.
Salut, TPU! Sunt in clasa a XII- a si urmează sa dau bac- ul in vara următoare. Vreau să- mi spuneți dacă la limba română la subiectul 3 poate pica ceva de genul: "Redactează un eseu de minimum...? (mai mult)
Ce este mai ușor de citit la clasa a 7-a, Baltagul sau Moara cu noroc? Dau fundita!
Am citit cu toții opere literare, ba romane de dragoste sau polițiște, ba poezii, etc. Deși nu cunoaștem autorii decât prin intermediul informațiilor de pe internet, credeți că putem deduce...? (mai mult)
Salut! Pentru persoanele de liceu, știți cumva din ce culege(editura si autor) este aceasta poza? Mulțumesc https://ibb.co/6YStPc6
De cand si de unde se cunosteau Nechifor Lipan si criminalii sai(Cutui si Buza de Iepure)?
Ca tot e fallout gratis. Ce carti despre post-apocalipsa stiti traduse in română si tiparite? Am citit Metro deja.
Umbrele se contopesc cu intunericul? Ar putea fi folosit ca si metafora? Daca da, pentru ce?
Salutare. Caut si eu niste citate ok, despre simplitate, oamenii simpli. Multumesc frumos.
De ce daca lb CHINEZA are mii de LITERE la tastatura telefonului îs tot 28 ca ale noastre de ce?
Chinezii scriu și ei tot cu litere, adică simbolurile alea a lor pentru ei înseamnă tot litere?
Salut! Am de făcut un afis publicitar cu o maxima la latina. Ce ar trebui sa scriu în el?
Salut! Aveți idee ce ar trebui sa conțină un afiș publicitar despre o maxima în latina? Măcar câteva idei
Pentru cei care ati citit "Istoria descoperirilor geografice" de I. P. Maghidovici: S-a meritat sa o cititi? Si daca da, a fost o carte dificila?
Puteti sa imi recomandati carti bune despre promexica?
De ce nu poti folosi Manga/manwha la examen clasa a 8-a? Poti folosi filme etc de ce nu si asta? La asociere text ma refer
De ce nu poti folosi Manga/manwha la examen clasa a 8-a? Poti folosi filme etc de ce nu si asta? Macar anime ul ¯\_(ツ)_/¯
Bună tuturor, am scris o carte de poezii, ceva idei unde să o pot promova?
Salut TPU. Cine era Hitler și ce a făcut el? Din ce am auzit a făcut ceva rău, nu mai țin minte, vad oriunde cuvântul ăsta, de la ce provine și ce a făcut omul asta?
Ce cărți vi se par tomnaatice? Adică bune de citit într-un weekend ploios pentru că au o atmosferă mai mohorâtă sau acțiunea plasată chiar toamna. În afară de ''Istoria secretă''.
Ce părere aveti despre această poezie? "DE DRAGUL TĂU" De dragul tău iubirea mea. Am sa renunț la tot. Tu ma faci sa ma simt viu. Atunci cand nu mai pot. Sa nu dispari din viața mea. ...? (mai mult)
Salutare tuturor :) de ceva timp am început sa scriu poezi, as dori o părere sinceră si vreau sa stiu câți dintre voi mai apreciați poezia in 2022? "SUNT" Sunt trist dar fercit. Sunt om dar...? (mai mult)
Buna TPU am scris o poezie Nu înțeleg de ce vântul mereu bate Înspre o direcție, dar de obicei duce în toate, Te pierzi prin văzduh inert, incert și stai Să te gândești de ce pe drumul...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Sunia611 întreabă:
Maria246 întreabă:
Andreeeeaaq întreabă:
Diorrus întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pretty Little Liars
Atentie, posibile spoilere! :) Totusi, cat de multe stii despre "Micutele Mincinoase"?