Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 27 Noiembrie 2024 sunt:
Bună tuturor, am scris o carte de poezii, ceva idei unde să o pot promova?
Salut TPU. Cine era Hitler și ce a făcut el? Din ce am auzit a făcut ceva rău, nu mai țin minte, vad oriunde cuvântul ăsta, de la ce provine și ce a făcut omul asta?
Ce cărți vi se par tomnaatice? Adică bune de citit într-un weekend ploios pentru că au o atmosferă mai mohorâtă sau acțiunea plasată chiar toamna. În afară de ''Istoria secretă''.
Ce părere aveti despre această poezie? "DE DRAGUL TĂU" De dragul tău iubirea mea. Am sa renunț la tot. Tu ma faci sa ma simt viu. Atunci cand nu mai pot. Sa nu dispari din viața mea. ...? (mai mult)
Salutare tuturor :) de ceva timp am început sa scriu poezi, as dori o părere sinceră si vreau sa stiu câți dintre voi mai apreciați poezia in 2022? "SUNT" Sunt trist dar fercit. Sunt om dar...? (mai mult)
Buna TPU am scris o poezie Nu înțeleg de ce vântul mereu bate Înspre o direcție, dar de obicei duce în toate, Te pierzi prin văzduh inert, incert și stai Să te gândești de ce pe drumul...? (mai mult)
Buna! stie cineva daca s au postat programele de examen pentru examenul clasei a 8 a 2023?
Buna! poate cineva sa imi explice si mie ceva despre examen? sunt in a 8 a si vreau sa stiu ce sa invat pentru examen, ce este programa? si sa invat de pe ia sau ce am facut sa ma pregatesc? Voi ce imi...? (mai mult)
Cum vi s-a parut cartea Notre Dame de Paris? Este grea de parcurs?
Salut TPU, a citit cineva cartea 66 de legi ale puterii?
Care este autorul vostru preferat?
Cartile din seria Alex Rider s-au tradus si in romana?
Cum pot sa imi cumpar carti in limba romana daca locuiesc in Uk?
Salut! Cine ma poate ajuta cu o poezie la modul figurat Cu Titlul TRASURA COPILĂRIEI?
Continua sirul de cuvinte dupa model: car-te-ma-re-ce-. Explicația va rog!
Stie cineva cum se mai numeau poeziile despre natura? Parca aveau un termen specific
Mai se produce revista Terra Magazin si daca da de unde se poate cumpara?
Buna! Ati citit careva "Memoria inteligenta"-Joshua Foer? Niste pareri?
Buna seara. Ma intereseaza numele unei carti pe care am citit- o cu mult timp in urma si nu mai stiu cum se numeste. Actiunea cartii: Caleb (parca asa se numea personajul masculin) rapeste o fata, o sechestreaza,...? (mai mult)
Cărți de dezvoltare personală online? Ceva gratis, este?
Salut! Unde pot sa citesc online cartea: "Micul meu secret pacatos"? Multumesc astept raspuns!
Dati-mi va rog cateva carti prin care pot sa-mi imbunatatesc cultura generala, sa-mi dezvolt abilitatile de a comunica sau altele de genul. Multumesc!
"Va rugam sa aruncati gunoiul in ghena" sau "Va rugam sa arunca-ti gunoiul in ghena". Dau funda
Îmi puteți recomand un site unde pot citit gratis cărți?
Mă ajută baltagul pentru examenul din clasa a-8-a?
Buna! Cate volume are "Crimă și pedeapsa"? Eu am două volume, ce-i drept, sunt mai vechi, dar am găsit variantele mai noi, cu un singur volum. Vreau să mă apuc de carte.
În sens metaforic care e mai viclean, lupul sau vulpea?
Ce parere aveti despre cartea Harry Potter si Piatra Filosofala? Dupa ce o citesti, vrei sa le citesti si pe urmatoarele din serie? Se preteaza si pentru varsta de 30 de ani? Ce ati invatat din ele? Multumesc...? (mai mult)
Buna! Voi ce preferați: literatura clasică sau literatura contemporană?
Buna! Care carte v-a făcut să plângeți?
Stie cineva care era una din vorbele lui Balcaz despre stilul lui de a scrie? Era ceva de genul:" Arata- mi casa unde sta persoana si poti spune despre el cum traieste". Sau cum venea vorba? Daca stie ...? (mai mult)
Are cineva caietul Matematică Caiet pentru vacanța de vară clasa a 7 a? Manualul e de la art educational, are scoici pe el si 3 cercuri de culori diferite. Va rog.
Salut! Caut o carte veche, nu stiu cum se numeste. Este vorba despre Daniel, un barbat de 35- 37 ani care se casatoreste cu sora lui vitrega de 17 ani, Luisa cred ca se numea. Parintii lor au un accident,...? (mai mult)
Buna! Merita sa îmi cumpăr in Kindle? Eu citesc și cărți electronice, de pe telefon. Daca in cumpăr un Kindle, pot transfera fișierele care le am pe telefon pe Kindle?
Buna, imi puteți spune in ce capitol apar Calistrat Bogaza si Ilie Cuțui in opera Baltagul? Va multumesc pentru ajutor.
Salutare! Eu citesc destul de mult, mai ales acum, vara, când am timp, însă cărțile nu mi se mai par la fel de bune, poate și pentru că am citit destul de mult și m- am familiarizat cu un...? (mai mult)
A citit cineva Jar, de Liviu Rebreanu? V-a placut?
Cum reusesc unii sa citeasca 100 de carti pe an?
Heeeeelp! Credeti ca e riscant sa scriu in cartea mea, despre o problema de sanatate pe care am avut- o? Una de natura psihica?! Mai bine sa o pastrez pentru cei apropiati doar? Se vrea a fi o carte cu...? (mai mult)
Am și eu o problemă... de vreo 10 ani scriu versuri dar am probleme mari cu ritmul... cum sau ce pot sa fac ca poeziile mele să aibă un ritm ok și melodicitate? V- as fi recunoscătoare dacă m-...? (mai mult)
Am trecut clasa a X- a. Mai este o luna si o sa inceapa scoala, iar doamna ne- a dat sa citim cartile obligatorii pentru BAC. Problema este ca pe mine nu ma atrage deloc cititul. Nu am citit decat Harap-...? (mai mult)
Cum pot sa contactez sponsori pentru carte? Daca aveti sa-mi dati contact e minunat, daca nu si un tips e bine venit.
Buna, acum 9 sau 10 ani am citit o carte care mi- a rămas întipărită în cap însă nu- mi amintesc nici autorul, nici numele cărții, nici măcar o frază sugestiva. Tot ce îmi amintesc e ca ...? (mai mult)
Merita sa-mi iau cartea trandafiri din Mexic? Despre ce e vb? Ce nota ii dați?
Cat de mult ati inteles ce este scris in cartea Sapins, Scurta istorie a omenirii. Mie mi se pare ca e muuuuuuulta informatie, chestii nou noute pe care nu le retii la o prima lectura. Credeti ca ar ...? (mai mult)
Buna! Ați citit seria "Tronul de cleștar", de Sarah J Maas? Eu am citit primele două volume anul trecut, au fost ok. Cum vi s- a părut aceasta serie? Are ceva mai multe volume și de aceea ...? (mai mult)
În Carturesti, în Mall la AFI, poți sta sa citesti? Trebuie sa plătești? Cum se procedează?
Salut TPU, îmi puteți recomanda niște cărți scifi?
Cum reusesc astia care fac recenzii la carti sa citeasca o carte intreaga in 3 zile? N-au probleme pe cap incat sa aiba "attention span" mic?
Buna TPU, cateva recomandari de carti despre criminalistica? Mulțumesc anticipat!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
User252426 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
Stefa0072004 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Locatii fantastice
Sunt cele mai frumoase locuri de pe Terra. Haide sa vedem daca le recunosti