Am o întrebare. Trebe sa fac ceva rezumat la Titu Maiorescu Critice, 5 studii. Cum adică 5 studii ca nu înțeleg? Puteți sa îmi dați exemple de 5 studii de la critice? Am nevoie urgent. ...? (mai mult)
Salut. Știe cineva care este cea mai nouă ediție DOOM, adică din ce an? Mulțumesc!
Buna tpuuu, am nevoie de niste idei de compuneri, va rog!❤❤❤
Pareri despre "Lorelei" de Ionel Teodoreanu? Merita citit romanul?
Ce cărți horror scrise în română sau traduse în română mi- ați recomanda? Mereu mi- a plăcut să mă uit la filme horror. Câteva cred că au fost bune, majoritatea mai mult drame slabe. Poate...? (mai mult)
Ce cărți de filosofie sau știință scrise în română sau traduse în română mi- ați recomanda? Am deja o listă și poate mai adaug câteva. Ce vreau de la o astfel de carte: - să se concentreze...? (mai mult)
Salut, puteți sa îmi recomandați niște cărți asemănătoare cu ''Drumul către libertate" de Yeonmi Park?
Scriu o carte și nu știu ce titlu să-i pun, în general este vorba despre familia de mult pierdută și pe care, personajul principal, o caută. Ce titlu săi pun?
Stie cineva de unde pot face rost de Oceanografia lui Eliade, editura Humanitas, an de aparitie 2013? Nu o gasesc pe net nici in magazine si nici in anticariate. Daca are cineva alte idei/ o vinde, ...? (mai mult)
Ce carti de aventura pe care le-ati citit le recomandati unui adolescent?
În "Copiii Căpitanului Grant" și "Căpitan la 15 ani", putem distinge anumite replici sau comentarii narative rasiste la adresa negrilor. Credeți că Jules Verne era rasist? Dacă da, nu ar trebui...? (mai mult)
Salutare. Are cineva vreo sugestie pentru o povestire dramatica? Imi trebuie pentru un repertoriu de admitere actorie. Ceva dintr- un volum de povestiri sau dintr- un roman, scurta, de maxim 2 pagini....? (mai mult)
Bună ziua, știți unde as putea gasi rezumatele ale volumelor aripa stanga, corpul, aripa dreapta din Orbitor de Mircea Cărtărescu?
Voi aveți o carte preferata? V- ați dori sa faceți sa trăiți sa vedeți chestii din ea? Mie îmi place cele 120 zile ale Sodomei și mi- am imaginat chestii de acolo și parca nu mi se par asa...? (mai mult)
Bună! De unde pot cumpără cartea "Inventio Fortunata"?
Bună, Voi ce mai citiți în vacanță?
Ce parere aveti de H.P. Lovecraft?
Caut ceva cărți, literatura artistică care să conțină tematica violență în familie. Am citit: "Totul se termină cu noi" de Colleen Hoover, "Castelul pălărierului", Ceva de acest gen...? (mai mult)
Ce carti imi recomandati care sa imi mai ridice moralul, sa imi creasca increderea in mine?
Buna TPU! Am primit de la cineva volumul 1 de la cartea "Apocalipsa" de Stephen King si as vrea sa va intreb: cate volume are? Pe unele site- uri am vazut ca sunt 2 volume, pe altele, 3 volume. ...? (mai mult)
Dece romanii considera ca limba rusa este urata? Da stiu Rusia a invadat, a anexat teritorii romamesti, dar totusi eu consider ca limba este frumoasa.Adica sa fim seriosi daca politicienii sunt de vina...? (mai mult)
Salut! As vrea să-mi recomandați câteva cărți despre limbajul de programare in română.
Care ar fi o traducere mai bună la idiomul englezesc? "when push comes to shove" A când ajungi/ se ajunge într- o situație critică B când ajunge cuțitul la os C când ajungi/èști la...? (mai mult)
Buna! A citit careva cartea "O viață pe o coajă de pepene", de Constantin Gheorghiu? Daca da, cum vi s- a parut? Eu acum am facut rost de ea, insa nu prea stiu la ce sa ma astept, tinand cont de...? (mai mult)
Prin anii 2005- 2006 am primit cadou de la părinți două enciclopedii super interesante din aceeași serie. Una avea culoarea albastru, iar cealaltă galbenă. Cea albastră prezenta chestii din știință...? (mai mult)
A citit cineva volumele,,Brazii se frang dar nu se indoiesc '', sau macar vol 1? Cum vi s-a parut?
Salut, cunoasteti carti cu si despre culte religioase (KKK, satanisti, etc)? De preferat in romana, vad eu de unde le iau.
Bună. De ani de zile caut o poveste pe care am citit- o în copilăria îndepărtată și care mă macină acum extrem de mult pentru că îmi aduc aminte de ea și parțial conținutul ei. Nu pot dormi...? (mai mult)
Toti il stim pe Ion Creanga drept autorul Amintiri din copilărie, dar cati dintre voi stiu ca el a scris si o poveste erotică? Povestea poveștilor. Dunt curios daca se preda asa ceva si cati din elevi...? (mai mult)
"Moartea căprioarei" de Nicolae Labiș https://youtu.be/B2QgcIHT3XY Voi ce ați înțeles din acestă poezie? Am impresia că e ceva mai adânc decât relatarea morții unei căprioare...
Are cineva acesta carte sa mi-o poată trimite și mie sau dacă știe cineva unde o găsesc ca ebook in română? Sgsgs https://imgur.com/gallery/7eCA59H
Care roman vi se pare mai bun dintre Demonii si Fratii Kamarazov de Dostoievski? Mie imi place mai mult Demonii datorita subiectului tratat, chiar daca al doilea roman mentionat este mai complex! Voi...? (mai mult)
Bună ziua, ma puteți ajuta si pe mine? Îmi trebuie 10 poezii din,, La lilieci'' de Marin Sorescu nu găsesc pe net
Vreau sa cumpăr o carte romantică pentru o fată. Recomandați-mi ceva bun și sa fie ceva cât de cât nou apărut!
O carte buna de inițiere în astrologie? Sa o pot găsi și în format PDF.
Imi puteți spune 10 poezii din volumul pe Argeș in sus de Ion Pillat, va rog? Nu găsesc nici unde
AJUTOR! DE UNDE VINE CITATUL:"Lenin, cel mai viu dintre cei vii"?
Pentru pasionatii de carti si cei care iubesc sa citeasca. De curand am trecut prin dezamagiri, atat din partea familiei cat si din partea persoanei iubite si stiu ca imi doresc sa ma regasesc, sa...? (mai mult)
Salut! Unde pot sa găsesc cărți in format pdf? Cartea pe care o caut se numește Alt timp nu am, de Seneca autor.
Ce sunt zmeii mai exact? Sunt niște uriași malefici sau un fel de dragoni/șerpi uriași/hidră?
•In a-mi exprima pasiunea sau •prin a-mi exprima pasiunea?
De ce a fost Sadoveanu si de ce inca este considerat un mare scriitor? Mie mi se pare supraevaluat! Si sa nu aud comentarii de genul "Voi, tinerii, nu mai apreciati literatura clasica" ba da, o apreciez!...? (mai mult)
Ce părere aveți, este literatura română subapreciata?
Îmi puteți recomanda niște librarii din Târgu Jiu care sa aiba cărți despre psihologie?
Ce carti trebuie citite pentru examenul de clasa a 8 a?
Ce carti pentru adulti interesante se pot gasi in biblioteci? Ma plictisesc si nu stiu ce as putea sa citesc.
Ce carti imi recomandati sa citesc pentru a-mi imbogati vocabularul, dar si totodata sa ma ajute sa ma exprim mai usor? Vreau cat mai multe sugestii va rog!
Buna dragii mei! A citit cineva cartea "Copiii de pe Volga"? Sau "Zuleiha deschide ochii", ambele au acelasi autor, Guzel Iahina, sunt carti cu tematica istorica. Intrebarea mea este: cum...? (mai mult)
Aveți idee daca a apărut traducerea in română la ultima carte din seria Fifty Shades Freed version by Christian? Am văzut-o in engleza. Mulțumesc mult.
Sunt dezamagit de anul acesta din punct de vedere al lecturilor. Nu prea am nimerit cartile pe gustul meu. Voi cum alegeti cartile pe care le cititi?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
sabin89 întreabă:
Littledoctor26 întreabă:
Sunia611 întreabă:
Marius22222222222 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Minionii
Minionii ti se par cele mai simpatice personaje de desen animat? Afla cat de multe stii despre ei!