Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 6 Martie 2025 sunt:
Sall tuturor. Deci voiam sa ma refer la carti, cultura si scoala.Ce carti imi puteti sfatui sa citesc, dar ceva interesant si cu un continut mai aprofundat.Si a 2 intrebare cit citi pe zi cite pagini?...? (mai mult)
Lecturind mai multe romane am intilnit de mai multe ori cuvintul "favoriti"... Aici sunt citeva fragmente : 1. ""Primul care a intrat era un barbat care avea obrajii bronzati si favoriti albi si zbirliti."...? (mai mult)
Salut tuturor de pe comunitatea TPU.RO! :)As dori sa imi recomandati niste romane interesante de citit, deoarece am intrat in vacanta de vara si trebuie sa citesc un roman.Dau funda celui mai bun si palpitant...? (mai mult)
Cum vi s- a parut Evaluarea Nationala la romana 2014? ati stiut? Ce vi s-a parut cel mai greu?
Cartea Tunele este pentru copii sau o pot citi si eu, care am 15 ani..Ideea e ca am vazut undeva ca era distribuita la carti pentru copii de 9- 12 ani si ma gandesc ca actiunea ar fi oarecum slaba...? (mai mult)
De cine va place din seria de carti si filme Harry Potter si de ce?
Puteti sa-mi recomandati si mie niste carti pentru sfarsitul clasei a7a? Multumesc!
Insurgent ( Veronica Roth ) sau Eclipsa ( Stephenie Meyer )?
Hei. Unde as putea gasi :Napasta" De Caragiale pe net? Da-ti-mi link. Fundaa
Am scris o carte, ce nume sa-i pun?
Unde pot gasi pe net "in ajunul Craciunului" de Alexandru Vlahuta?
Pe ce site pot sa găsesc balada cultă "Veche întâmplare" de Nichita Stănescu?
Hei TPU dati-mi va rog frumos niste nume de povesti de groaza/spuneti-mi povesti de groaza.
Ce părere aveţi despre această poezie? Îndepărtându- mă de viclenia iluzilor, Păşind într- o lume a speranţelor, Unde pot auzi strigătul gândurilor, Lăsând în spate tărâmul umbrelor. ...? (mai mult)
Caut cărți de psihologie, de preferat o introducere în domeniu, cu un limbaj mai ușurel, pentru începători. Știe cineva?
Stie cineva unde as putea citi Cantecul Nibelungilor?
Stie cineva daca a aparut continuarea cartii "Ma pierd in tine..." de Jasinda Wilder? Sau de unde le pot comanda? Multumesc anticipat! Dau funda :D
Hey. Stiti un site de unde pot cumpara "Jurnalele Vampirilor" in engleza? Funda ^_^
Cineva pasionat de suprarealism p-aici, imi poate da si mie niste pdf-uri cu carti scrise de autori romani sau straini (de preferabil traduse)?
Ati citit "1001 de nopti"? Daca da, pareri.
Hey, are cineva cartea "Exercitii de echilibru" cu Tudor Chirila în format electronic?
Ce carti trebuie sa citesc pentru clasa a XI-a? Adica ce lecturi se fac la liceu in a 9-a?
Oare imi puteti recomanda va rog ceva carti? Spune- ti ce v- a impresionat pe voi la o anumita carte. nu am un anume gen, insa as prefera ceva carti gen SF sau ceva in genul "Cartea mortii egiptene",...? (mai mult)
Ati citit cartile Harry Potter? Ce v-au placut cel mai mult?
Merita sa citesti cartile Harry Potter?
Stie cineva un site unde pot citi "Scoala supunerii" de Marina Anderson?
De unde pot citi online gratuit Orasul Suletelor pierdute de casandra Claire si sub aceeasi stea de Jhon Green?
Stie cineva unde pot sa citesc, online, cartile "Insemnarile unei pustoaice" de Rachel Renée Russell?
Ce carti recomandati pentru clasa a VI-a sau a VII-a. Eu prefer genurile de aventura si comedie! Astept raspunsurile voastre!
Stie cineva unde pot gasi sau cumpara gromovnic?
Ce imi puteti spune despre cartea Eugénie Grandet de Honorè de Balzac?
Salutare prieteni de pe TPU! Am nevoie de sfatul vostru. Vreau sa- mi cumpar niste carti dar nu stiu sigur pe care sa le aleg. Imi place gen: dragoste, stiitifico- fantastic sau ceva de viata. Puteti ...? (mai mult)
Hey! Ce carti imi recomandati sa citesc? Mi-au placut mult Ciresarii de Constantin Chirita si Aventurile lui Tom Sawyer si poate e ceva asemeanator.Multumesc celor care raspund... :-*
Niste lecturi pentru Clasa a V-a Va rog!
Ce povesti, romane avind intre 50-60 foi, fiind scrise de autori englezi din Marea Britanie imi puteti recomanda.As vrea cit mai multe raspunsuri.D-au funda.
Odata mama mi-a spis de o carte despre un indian care s-a indragostit de o piele alba dar nu mai tin minte cum se numeste. Stie cineva?
Neata, membri TPU! Puteti sa- mi dati si mie niste carti care ar trebui sa le citesc pentru clasa a- 11- a? Profu nostru ne- a dat o lista total anapoda si nimeni nu stie ce trebuie sa citeasca vacanta...? (mai mult)
Din ce cartea este urmatoarea replica : - Vrei sa intri? - Intru! Dar nu pot sa stau mult. - Nu e nimic. Cat poti sa stai? - O viata de om. Doar atat!
Hei Chiar azi am terminat de citit Cronicile familiei KANE- PIRAMIDA ROSIE. Spre deosebire de alte cari care le citeam in saptamani si aveau si mai putine pagini decat aceasta am terimnat- o repede, ...? (mai mult)
Imi puteti copia poveste aceasta http://www.wattpad.com/20043608-desp%C4%83r%C8%9Bi%C8%9Bi-s-a-terminat si swa mi o lasati intr-un comm aici, dau funda primului.
Buna! Imi puteti spune ce carti reprezinta fiecare din semnele din poza : http://i.imgur.com/uwv1hOA.jpg Multumesc anticipat!
Va place sa cititi? Ce cititi mai ales?
Cum îl cheamă pe personajul care povestește în "Hanul Ancuței"? Mă refer la cel care povestește în general, nu fiecare povestire în parte.
Ce carti de adolescenti pot sa citesc?
Cei CE sunteti LA profil bilingv engleza, CE carti/ opere/ autori se studiaza LA literatura engleza in clasa a 10 a? Sau daca aveti cartea perspectives on English LA indemana, CE opere apar in ea? Mersi...? (mai mult)
As dori un sait de citit si copiat povesti.Dau funda primului raspuns.
Heii TPU, imi puteti spune niste titluri de romane politiste?
Hei stiti cumva cand se va traduce in romana al doilea volum din seria tronul de clestar? Am citit prima carte si e minunata.
Cind va aparea cartea,, Academia vampirilor 7"
Imi puteti da si mie volumele 3 si 4 din amintiri din copilarie (ION CREANGA) ca pe net nu am gasit :(
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
Liviu_Danut_ întreabă:
KilljoyIdiot întreabă:
mateia320 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Tudor Chirila
Esti un fan adevarat al lui Tudor Chirila? Hai sa vedem cat de bine te descurci la testul nostru!