Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 6 Martie 2025 sunt:
Ce carti de autori romani pot gasi traduse in engleza si pe ce site-uri?
Heii TPU! Imi spuneti si mie niste carti perverse de pe wattpad? dau FUNDA!
Am si eu envoie de o piesa de teatru scurta dar amuzanta de 3 personaje! Maine este premierea de sfarsit de clasa a IV-a si am nevoie de o sceneta urgent! Ma puteti ajuta?
Care este ordinea cartilor din colectia Gossip Girl? Au legatura intre ele sau fiecare vorbeste despre altceva? Eu am primit cadou partea "Un trio infernal" dar nu stiu daca sa o citesc pentru ca nu stiu...? (mai mult)
Preferati Agatha Christie sau Sir Arthur Conan Doyle?
Vreau sa- mi spuneti si mie niste carti de dragoste pentru adolescenti, niste carti in care pot gasi o realitate. "Iubirea perfecta nu poate fi dobandita niciodata. Tocmai de aceea iubirea trebuie...? (mai mult)
Caut autorul versurilor (aprox) "e la noi o vorba buna/ vorba veche din strabuni [...] vorbele intineresc/ multumesc" si eventual daca stiti care cor a interpretat piesa? Multumesc!
Merita citita cartea 'Romanul adolescentului miop'?
Vreau sa citesc o carte, politista, groaza, mister, sau ceva legat de japonia(samurai ninja etc) vampiri(dar nu Jurnalele vampirilor! )varcolaci. M- ar interesa o carte cu ninja mai mult (dar nu istoria...? (mai mult)
pentru cei care au citit "Viata lui Mihai Eminescu" de George Calinescu, ce imi puteti spune despre ea?
Care este sensul opus de la stravezii?
De unde pot cumpara cartea "Jurnalele pierdute ale lui Nikola Tesla" de Tim R. Swartz(de pe ce site, librarie etc.)? Funda pentru primul raspuns corect!
imi puteti spune ce carti interesante as putea citi in vacanta de vara. :D
Auziti, puteti sa-mi dati exemple de strofe de poezie pentru sfarsitul de an scolar pentru ca mie nu-mi vine nimic in cap momentan, ( 2-3 strofe nu mult ).Dau funda celei mai bune!
Buna TPU. De curand mi- am cumparat o carte Inima de Cerneala de Cornelia Funke. Este superba si pur si simplu m- am indragostit de ea. Am aflat ca e de fapt o trilogie sub acelasi nume.Eu vreau si ...? (mai mult)
SPUNE-TI-MI NISTE OPERE(poezii, romane, povesti, etc) A CAROR ACTIUNE SE PETRECE IN ZONA DE MUNTE! HELPPPP (in afara de Baltagul, Miorita)
Maine am cursul festiv si facem niste scenete si eu am rolul profesorului de istorie, spuneti-mi si mie niste replici amuzante despre istorie!
Stiu cineva unde pot gasi Profesorul de franceza T. Musatescu online?
vreau sa scot si eu o carete. Stie cineva o tipografie in Ramnicu Valcea? Dar care sa accepte sa imi tipreasca doar 20 de volume.
Romane usoare de preferinta romanesti? nu am citit pana acuma un roman si as vrea sa incep cu ceva usor. Aveti vreo sugestie?
Unde pot citi online "Sub aceeasi stea" (The fault in our stars) de John Green? Eu am gasit doar un preview.
Cine a citit Jocul cu mărgele de sticlă de Herman Hesse? E interesanta?
Cate pagini are romaul "Insula Misterioasa?
.Întrebare pentru cunoscători. Nu vi se pare că Cioran și Nietzesche au devenit un clișeu? Toată lumea se apucă să îi citească doar pentru a se lăuda cu asta, și pe lângă asta mulți postează...? (mai mult)
Hei,TPU. Am nevoie de o descriere pentru o carte pe care o scriu.In carte este vorba despre o fata varcolac, mai precis Alpha.
Sunt curios daca stiti cumva unde pot vedea niste fotografii ale Agathei Christie in perioada tineretii ei, caci sunt foarte curios. Pana acum am gasi fotografii cu ea doar cand era batrana...? (mai mult)
ma puteti ajuta sunt, pe clasa a 5- a si doamna ne- a pus sa facem niste caete de lecturi. Trebuie sa trec : numele autorului, editura si desigur cum se cheama povestea imi puteti spune edituri...? (mai mult)
Unde pot citi online toate volumele "Astfel de ingeri 1, 2,3"sau carti de genul asta? multumesc anticipat
Heii! De unde pot cumpara toata seria Jurnalele Vampirilor?!
Cunoaște cineva să- mi recomande cărți ce abordează teme existențialiste, precum moartea, singurătatea, și stări nevrotige ce ating pragul paroxismului. Se poate și cărti de psihologie sau ...? (mai mult)
Ma puteti ajuta va rog cu traducerea poeziei "Le mort des amants" de Charles Baudelaire in limba romana :D FUNDA!
Pe ce data si unde s-a nascut scriitorul Adrian Chivu? Dau funda :)
La final de an vreau neaparat sa- i fac un cadou profesoarei de limba si literatura romana. Unul mai special. M- am gandit la o carte, dar fiind profesoara de romana are o biblioteca enorma....? (mai mult)
Ce impresii avetii referitoare la cartea "Mara" de I. Slavici?
Va mai fi tradusa cartea Sapphique de Catherine Fisher in romana si publicata in Romania? si daca nu, de ce? Dau funda pentru cine incearca sa dea un raspuns cat de cat bun. O zi buna! :)
NU IGNORATI INTREBAREA VA ROG Stiti cumva de unde as putea sa cumpar cartile lui Stephenie Meyer, cele din seria Twilight? Nu stau intr- un oras mare si de aceea nu le gasesc la librariiile ...? (mai mult)
Nu stiti unde pot citi cartea "Charlie si fabrica de ciocolata" online. La biblioteca din oras nu o are si nu mai am timp sa merg la alta pentru ca imi trebuie maine. DAU FUNDA!
Hai TPU am o intrebare foarte urgenta! Doamna noastra ne- a spus sa pregatim noi ceva de sfarsit de an.Eu cu inca 4 - 5 colegi vrem sa facem o sceneta.nu stiu cum sa o facem. Dati- mi si mie un site de...? (mai mult)
De unde este paragraful acesta " I-am spus:Daca nu ai conduce, te-as saruta pana n-ai mai putea respira. A tras masina pe dreapta si a oprit instantaneu. "Nu mai conduc". "?
Stie cineva vreo poezie vesela?:D
Vreau si eu niste carti bune de citit pe vacanta. Funda
Vreu sa scriu o carte, am gasit nume pentru personaje, dar nu am gasit numele perfect pentru protagonista actiunii... Ma puteti ajuta, va rog? Multumesc anticipat! FUNDA! :)
Recomandati-mi niste carti sa citesc? am terminat cl 7-a. orice gen.
Pe ce site pot sa traduc corect din romana in alte limbi?
Stiti cumva daca exista Micutele mincinoase 5 (tradus in romana sau macar pulicat in engleza) si Jocul minciunii 4 daca se gaseste tradus? Va multumesc :* Era sa uit: FUNDA! :)
Imi puteti da exemple de 4 lecturi de clasa a 7-a foarte scurte...RAPID..Va rog
Dati-mi idei de carti:)) (Nu spuneti : "Daca vrei sa faci o carte trebuie sa o faci cu ideile tale, bla-bla-bla".)
Buna Tuturor! As vrea sa stiu cand va aparea si in Romania carte Terminal de Roderick Gordon si Brian Williams. Multumesc! P.S. Dau funda!
O carte buna de citit?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
Liviu_Danut_ întreabă:
KilljoyIdiot întreabă:
mateia320 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Minunile lumii moderne
Cat de multe stii despre Colosseum? Dar despre Machu Picchu ori despre Orasul Trandafiriu? Afla acum!