Prieteni, cine știe ce inseamnă cuvântul excesibil și in ce context poate fi folosit. Mersi anticipat!
Ce părere aveți despre cărțile lui Paulo Coelho? :D Ce ați citit, ce v-a plăcut, ce nu v-a plăcut, etc.
Cum este corect: Manu joaca mai bine ca Marius Manu joaca mai bine decât Marius?
Cum se zice in engleza "imi pare rau de deranj"? De exemplu,suni pe cineva sa il intrebi ceva si dupa spui "multumesc, scuze de deranj" sau "scuza-ma ca te-am deranjat".
Ce credeți despre cartea "Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala" scrisă de Radu Vrasti? Este abordată bine această problemă? V-a ajutat?
Ce carte ți-a dat mai multa speranță? Și de ce?
Vi se pare rușinos ca la 18 ani să nu știu nicio poezie? Citesc, nu-i problemă de război, dar nu m-au atras niciodată poeziile. Nici când eram mic nu știam să recit.
Buna! Va rog sa imi recomandati cateva carti bune, care v- au placut foarte mult si v- au impresionat sau care v- au ramas in memorie cu drag. As prefera sa fie de dragoste (am citit Fluturi, Malakai,...? (mai mult)
Buna! Imi poate recomanda cineva carti cu si despre vanatoare/pescuit in romana? Multumesc anticipat!
Poate sa imi recomande cineva carti care seamana cu serialul bridgeton, va rog?
Salut TPU, stie cineva daca nuvela "The Credit Roll of the Fool" a fost tradusa in romana sau daca seria de nuvele Hyouka a fost tradusa in romana?
Dau fundă: îmi puteți recomanda o carte despre modurile de organizare ale revoltelor? Mulțumesc.
Care e este ordinea de citit a cărților(cele 7)ale lui Dr.Vasi Radulescu mă refer la seria Medicina povestita pe înțelesul tuturor? Dau funda!
Salutare. Are cineva idei de niste povestiri comice si poezii tot comice pentru reportoriul de admitere la actorie? Am gasit si eu multe, am cautat dar inca caut ceva care sa imi placa mai mult decat astea...? (mai mult)
Pot cărțile motivaționale sau de dezvoltare personala să îți schimbe viața in bine sau e doar marketing pur aceasta industrie/acest domeniu?
A citit cineva cartea, , nu scuzelor! puterea autodisciplinei, , ? Cum vi s- a parut? Ce alte carti de psihologie motivationala recomandati? Sunt constient ca o carte nu- ti poate schimba viata atata ...? (mai mult)
TPU îmi puteți recomanda niște cărți asemănătoare cărților "Jurnalul unui puști" (1-12)?
Salutare! Am nevoie de ajutor, mai exact de un pont. Sunt student anul 1 la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și am nevoie să cumpăr, în format fizic, două cărți. Una dintre...? (mai mult)
Buna! A citit cineva Vampirii din Morganville sau seria Casa Noptii? Daca da, pareri
Îmi puteți recomanda câteva cărți în română despre strategiile războaielor?
Salut. As vrea niște idei de texte care sa aiba ca temă comună școala si care s- ar putea asemăna cu un text in care este vorba despre intrarea la scoala cu ajutorul unor cunoștințe (rude, prieteni...? (mai mult)
Daca as scrie o carte..sau o poveste unde as putea publica-o? Sau chiar un jurnal al meu.Asa mai pe Amator Style.
Hei, as vrea să citesc Divina comedie, care credeți ca este cea mai buna traducere în limba română?
Buna! Am aproape 18 ani si as vrea sa imi recomandati niste carti care v- au placut voua. Nu am un anumit gen literar care sa ma pasioneze, citesc orice carti care imi plac, de la clasicism pana la modernism...? (mai mult)
Vreau să cumpăr cărțile Încearcă să îmi rezisti și Prefa-te că mă iubești de Georgiana Sandu, unde le pot comanda?
Ma puteti ajuta, caut un auxiliar care l- am gasit pe scribd: auxiliar clasa a IX- a prof Hogea Geanina- Laura, vreau sa gasesc varianta întreaga dar nu reușesc sa o gasesc nicăieri(varianta cu...? (mai mult)
E corect: "cele mai ARZATOARE DORINTE se indeplinesc"?
Sti cineva mai multe site-uri gen Librivox sau un program care transforna textul in vorbire, care poate fi folosit la recitarea poeziilor?
Știți vreo carte bună sa fie undeva între sci-fi și romantic?
Ati citi cartea asta? Ce părere aveți de ea citind descrierea? http://www.divin.ro/? 53t4l&v7f2k=10012
Salut! Am un proiect de facut la limba romana, pe scurt o poezie Inainte sa o prezint as aprecia niste recenzii. Singur Umbrele singuratatii imi perturba visul pustiu Ma ineaca in tacere si...? (mai mult)
Poate cineva să descarce cartea de pe site- ul https://archive.org/details/herculepoirotsca00chri în pdf (dacă împrumuți o carte pentru o oră o poți descărca deschizând link- ul https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZQ8rGeD7dg32q0KDNWEOX9x24uGBjOKIFx-...? (mai mult)
Ce carte îmi recomandați - și pe care ați citit- o (și chiar poate ați și recitit- o) - , ca să învăț să comunic verbal eficient? Îmi doresc să înțeleg dintr- o carte care este ușor ...? (mai mult)
Bună tuturor, azi citeam ceva de la George Bacovia si m-am regasit atat de mult in versurile lui, tristeta aceea tragica m-a bulversat. Voiam sa va intreb voua ce poeti va plac?
Probabil mulţi dintre voi aţi auzit - şi aţi şi citit câte ceva - de Theophile Gautier, de Baudelaire sau de poetul englez Swinburne. Poate şi de curente artistice/literare ce au apărut în ...? (mai mult)
Acum toata lumea scrie carti de parca toti au ceva de spus sau inovat, pustimea scrie romane, nuvele diferite genuri, profesorii universitari din toate domeniile scriu carti, scriitori tineri sau vechi...? (mai mult)
Cum e cartea" Privind soarele in fața"?
Stiti cumva daca exista o carte "minus 25 de grade" si pe ce site o pot gasi? Filmul il stiu l-am vazut de multe ori, dar m-ar interesa cartea.
Ce părere aveți de cărțile Rhondei Byrne adica Secretul, Magia, Puterea, Eroul, Învățături zilnice. Voi ați aplicat și a funcționat? Sau macar ați citit seria? Care e impresia cu care ați...? (mai mult)
Bună TPU! Ce înseamnă "însemnătate regizorală "? Am găsit într-o carte de comentarii : Strofa a patra este o "însemnătate regizorală "...
Salut! Am găsit citatul acesta în cartea singur pe lume: "dacă trăiești prezentul repari trecutul și câștigi viitorul" De obicei înțeleg citatele din cărți, dar la asta nu înțeleg de ce...? (mai mult)
Cum pot afla in câte limbi a fost tradusă o carte?
Are cineva cărțile"Cum sa nu tii o dieta" a lui Dr. Michael Greger? V-au ajutat să slăbiți informațiile din carte?
Bună TPU! Poate să-mi explice cineva ce înseamnă cuvântul "conjunctură "? În ce contexte se folosește? Ceva exemple
Întrebare din universul Dune: ce s- a întâmplat cu sondele trimise de Omnius? Știu că una ajunsese pe Arrakis și fusese distrusă de un vierme, dar nu am idee ce s- a întâmplat cu restul. Știe...? (mai mult)
Care este varsta recomandata pentru a citi Sherlock Holmes?
De ce a fost 50 shades of gray un fenom de literatura? Mai pe scurt, de ce a avut atat de mult succes? Cica femeile sunt innebunite dupa carte. Asa o fi? Aveti prietene, colege sau alte fete care iubesc...? (mai mult)
Pe ce genuri se bazeaza cartiile de la editura Polirom?
Salut! As vrea sa citesc ceva dar nu stiu ce. Am 12 ani si am mai citit (si mi- a placut) Matilda, Domnul fox un vulpoi fantastic, Baitul cu pijamale in dungi, Pinguini domnului Poper, Minunea, Micul...? (mai mult)
Bună! Un text asemănător cu,, Mara" de Ioan Slavici.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Adrian_Rosca_2000 întreabă:
bianca6565 întreabă:
Curiosul999 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati despre delfini
Delfinii sunt printre cele mai inteligente animale din lume. Tu cat de multe stii despre ei?