Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 13 Martie 2025 sunt:
A citit cineva "Lord of the Flies" (Imparatul Mustelor)? Imi puteti spune si mie despre ce este vorba?
Spuneti-mi si mie cateva opere ce contin laitmotiv
Pot gasi undeva, pe net, Crima si pedeapsa, carte in limba romana? Sau Harry Potter in limba romana.
Buna TPU.:* As vrea daca se poate sa ma ajutati cu o poezie..Nu conteaza cat e de lunga si despre ce e. Poezie sa fie.:* (eventual sa fie asa mai sinistra, asta e genul meu, dar nu...? (mai mult)
Unde pot gasi poezia Umil ma simt de Nicolae Dabija? trimiteti un link
Ce parere aveti despre cartea:Aventurile lui Sherlock Holms?
Cum scrii un eseu?
Stiti cand apare Volumul 3 din seria Shadow Falls de C.C. Hunter? Se numeste Taken at dusk. Astept cartea de mult timp. DAU FUNDA!
Apelez la voi pentru recomandarea unor carti ce tin in mod direct de autodezvoltarea personala. Orientata spre optimism si pesimism. O lectura ce probabil cuprinde 'cauzele pesimismului', 'tratarea lui',...? (mai mult)
Imi da cineva toate lecturile obligatorii pentru bac, profilul mate info?
Pentru cei care au citit seria de carti Vampirii din Morganville, cand fac s*x Shane cu Claire? Da stiu, o intrebare ciudata si prosteasca :)). Dar ma roade curiozitatea :> Dau funda pentru cel mai ...? (mai mult)
am o intrebare pentru cei ce au citit cartea Elevul Dima dintr- a Saptea, de Mihail Drumes. Ce parte din carte credeti ca ar fi potrivita pentru a o inscena? Daca aveti ceva idei, indicati,...? (mai mult)
Dati-mi va rog site pe care pot gasi,, In absenta stapanilor" de Nicolae Breban, fragmentul,, Copii"?
Ce carte imi recomandati si mie? As vrea una cu vampirii s-au ceva sa ma tina in suspans ceva mai ciudat intelegetiiiii voi :* cel mai bun raspuns funditaa :*
Am nevoie de o lista de nume romanesti(prenume sau nume de familii),care provin de la numele unor plante, sau partile acestora... FUNDA!
Cineva sa imi spuna poezii care sa aiba cuvinte cu scris innclinat.De exemplu din "Lacul" de Mihai Eminescu "ea" este inclinat.
De unde pot sa downloadez gratis o carte care poate fi citita pe Samsung s2 sau, si mai bine, pe Samsung Tab 2? P.S.:Am pe ambele Adobe Reader.
Cine stie cand apare seria "Bloodlines" in romana?
Spuneti-mi si mie ce carti cu vampiri ati citit? Vreau sa imi spuneti si despre ce e vorba in ele (fara Academia Vampirilor- am citit si eu seria)! Fundita!
Slut TPU! Stie cineva ce personaj din ce carte purta un cartof in buzunar? Daca da, va rog sa specificati personajul, cartea, autorul!
Ce carti si ce scriitori v-au impresionat pana acum?
Sall TPU, imi puteti da un link cu povestirea [Cea dintai invatatura](fragment)
stie cineva unde pot gasi Mutatia Valorilor Artistice de Eugen Lovinescu? Nu referat sau interpretare sau altceva, lucrarea in sine. Multumesc, funda.
Hey TPU! Cine a citit cartea "Pacientul englez"? Sau cine a vazut filmul? Am nevoie sa-mi spuneti si mie actiunea, un rezumat daca se poate! Multumesc anticipat! Ofer funda!
Stie cineva in site pe care pot sa gasesc Legenda Laviniei? :D *FUNDA*
Stiu ca este o intrebare cam stupida, dar ma roade curiozitatea: Pentru cei care au citit seriile de carti Vampirii din Morganvile, cand fac s*x Shane cu Claire? In ce carte? Dau funda pentru cel mai...? (mai mult)
Un site bun de unde as putea cumpara carti fantasy? care sa faca si livrari la domiciliu va rog. Funda :o3
Ce parere aveti despre "Creanga de aur" de Mihail Sadoveanu? Merita citit romanul? Ofer funda
vreau sa stiu si eu cum sa fac sa imi intre mai repede in cap, o lectie, cum sa invat mai repede? stiu este o intrebata ciudata,... :(
Unde pot sa gasesc toata cartea pe internet Fata cu picioare de sticla de Ali Shaw? Link...DAU FUNDA!
Dau funda! Care sunt avantajele publicarii unei carti (nuvele)?
Hei! Sa zicem ca am terminat de scris o carte. Ar trebui sa ma apuc de urmatoarea, sau sa astept sa cumpere macar doua-trei perosane din librarie? Va rog, e destul de urgent!
Heyyy. ma poate ajuta cineva cu niste carti motivationale... ceva care sa te faca sa ai incredere in tine sau sa scapi de partea negativista. Am nevoie urgeeent! si daca se poate un link :D. Multumesc!...? (mai mult)
Vreau poezii despre prietenie scurte va rog!
De cine este scris romanul "Pădure nebună"? Mulțumesc pentru ajutor!
Buna ...Am o intrebare acum o saptamana am terminat cele doua volume din "Elevul Dima dintr.a saptea" mi s.a parut o carte minunata cum am atinso si am citit prima pagina nu am mai putut sa o las...? (mai mult)
Vreau si eu o poezie usoara, dar totusi frumoasa. Vreau sa particip la preselectiile pentru grupa de teatru a liceului si nu stiu ce sa recit... Help :)
Voi cum procedati cu invatatul? sa retineti repede si sa nu uitati peste un timp...
Am auzit ca exista un roman de 4 pagini...stiti cumva cum se numeste?
Puteti sa imi recomandati cateva carti bune, pe care sa nu la mai las din mana, am 15 ani si imi plac cartile care au subinteles si actiune interesanta, mai imi plac si cele de dragoste dar cu povesti...? (mai mult)
Salutare TPU, doresc și eu un blog interesant care să nu te plictisească, să scrie despre realitate etc. Un exemplu: http://dozadehas.com/category/blog/.
Stie cineva cand va parea volumul 4 din Seria Aripi de Aprilynne Pike in limba romana si cum se numeste? Funda!
Cine stie o carte care sa aiba ca tema un joc?
Stie cineva la ce editura as putea gasi cartile din seria Atherton? Mersi mult!
TPU Cum ati invatat sa cititi literatura?
Vreau sa fac o carte ce materiale sa folosesc puteti sa ma ajutati? funda! :D
Vă place Pablo Neruda? De ce? Ce poezii preferaţi în deosebi?
Dati-mi niste site-uri de unde pot achizitiona carti la un pret rezonabil, ieftin...Multumesc!
Ce inseamna paronime?
Scufita rosie si alte personaje idioate Intr- o dupa- amiaza obisnuita, intr- un oras plictisitor, este o biblioteca.In biblioteca plina de praf, bibliotecarul Josh Leeds aseaza cartile vechi pe...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Adi1987 întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Antonia
Te-ai indragostit de ea inca de la prima piesa? Hai sa vedem cat de bine o cunosti pe Antonia!