Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 28 Noiembrie 2024 sunt:
O carte de 340 de pagini, în cât timp o terminați de citit?
Cine are acasa cartea Ben Hur imi poate spune unde se termina capitolul 1?
Ce este viziunea realist-obiectivă?
Cine stie site-uri care vand carti cu plata in Bitcoin? Dar sa fie carti in romana.
Cine a citit Ben-hur poate sa imi povesteasca capitolul 1?
Imi puteti face un rezumat la cartea Sabia Verii din seria Magnus Chase si zeii din Asgard de Rick Riordan? A trecut ceva timp de cand am terminat- o si vreau sa citesc a doua carte si nu mai...? (mai mult)
În "Regele Lear", bufonul spune regelui, după ce acesta şi-a împărţit averea că a devenit "a cypher without figure". Care ar putea fi semnificaţia acestor cuvinte? Ce a vrut să spună?
Cineva de aici fan Haruki Murakami? Am citit Pădurea norvegiană (dăă) și mi- a plăcut stilul. Aș vrea sa mai încerc și alte cărți ale acestui autor, sau de ce nu, autori similari ca și stil....? (mai mult)
Stie cineva cum sa fac portretul unui personaj? E o tema la romana. Portretul unui personaj,la alegere, din Ciulinii Baraganului. N am nicio idee cum sa fac si n am nici un model.
Câte tipuri de rimă există?
A citit cineva cartea "Cum să nu mori" de Dr. Michael Greger și ce părere v-a făcut ea?
Va rooggg Am nevoie de ajutor Îmi puteți recomanda niște cărții pentru imbogatirea vocabularului la literatura.Sunt clasa IX a
Imi puteti recomanda o carte pentru imbogatirea vocabularului.Sunt clasa a IX a Va roooogg
Imi puteti recomanda niste carti de aventuri pentru copii sau adolescenti, dar care sa nu fie romanesti?
știe cineva carti care sa ma ajute sa imi scad din frica de moarte? Ma terifiaza gandul mortii si ma gândesc ca sunt carti care sa ma ajute sa ma mai impac putin cu asta, pentru ca intr- o zi o sa se...? (mai mult)
Am citit Moara cu noroc, dar am o intrebare: ce rau i- au facut porcarii Buza rupta si Saila lui Lica de l- au determinat sa minta ca ei sunt vinovati? Cei doi nu erau tovarasi? Nu putea Lica sa...? (mai mult)
Ce înseamnă tiu beapto?
La ce sunteti mai atenti cand cititi literatura? Ce analizati cel mai mult?
Stie cineva carti asemănatoare cu "Filthy Rich Boys: Prep. Rich Boys of Burbery" în afara de cartile scrise de C. M. Stunich? Vă rog raspundeti.
Hei :) Citeste cineva cărțile Aurorei Rose Reynolds? Cum vi se par?
Am nevoie sa formulez cateva intrebari pe urm subiecte: - descoperirea pasiunilor partenerului. - descoperirea viziunii si proiectele in viata are partenerului - parerea ei despre lume in general ...? (mai mult)
Aș dori să aflu cum se publică in reviste de literatură (să le spunem mai renumite, asemenea „România Literară" și „Apostrof"). Se trimite manuscrisul direct pe email? Pe site- urile...? (mai mult)
Top 5 cărți de dragoste citite se voi. P.S. Care îți face pielea de găina și ochii de apă (:
Orice dictionar explicativ are un autor. Stie cineva cine a scris DEX-ul?
Vreau sa imi cumpar o carte cu plante medicinale dar nu stiu pe care. Am zis ca poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi despre ce carte as putea sa achizitionez. Vreau una cu cat mai multe plante si cat...? (mai mult)
Cine a citit cartea "The Mask Of Sanity"(Masca normalității) scrisă de psihiatrul Hervey M. Cleckley și ce impresie v-a lăsat? În carte este vorba despre psihopați.
Cărți care iti dau motivație in viață și te ajută să îți recapeți încrederea in tine?
Top 5 cărți citite de voi?
Am nevoie de raspuns urgent! "Letopisetul Tarii Moldovei" face parte dintr-un curent literar? Daca da, care este? Multumesc anticipat!
Ce inseamna coler?
Ce abilități și calități atribuiți voi unei persoane (în afară de Creativitate) care poate să compună poezii și să-i și iasă unele reușite?
Când zugrăvim să facem reparații în casă folosind diverse materiale de construcții ciment ipsos rigips gresie aracet vopsea etc analizeze aceste materiale și întreabă părinții sau o persoană...? (mai mult)
Buna am nevoie de ajutor ce tema pot alege pentru un discurs de 3 minute la limba romina vreau o tema interesanta ca tuturor sa le fie interesant dau FUNDITA!????
Cine a scris cartea Evadare din Alcatraz? Mai cunoașteți și alte cărți cu evadări din pușcării? Vreau să scriu un triler despre un mafiot foarte sadic, care devine satanist și apoi evadează...? (mai mult)
Ce părere aveți despre George Bacovia și poeziile sale? Pentru mine, el este poetul meu preferat, la fel și poeziile lui, care sunt tocmai bune de citit când e vreme mohorâtă și sumbră. :)
Strainii citesc literatura romaneasca?
Hei! Stie cineva o carte fantasy sau sf, dar care sa aiba si o poveste de iubire? Sau ceva gen o iubire imposibila, in aceleasi genuri
Imi puteti spune niste carti de fictiune cu animale in care nu apar oameni?
La limba romana trebuie sa fac o scurta poveste. Doresc ca protagonistul sa fie non-binary, dar nu stiu ce pronume sa folosesc. ex( -pronumele protagonistului- se simtea rau.) Idei?
Ce carti despre rezistenta anticomunista din munti recomandati?
Ce părere aveți despre Junimea?
Cate pagini ati citit cel mai mult intr-o singura zi?
Bună, TPU! Câte pagini au cele doua volume Moromeții in total? ...adica aproximativ
Regele Arthur era crestin?
Ce parere aveti despre discursul Maresalului Ion Antonescu din filmul Oglinda cel in care era condamnat la moarte? As dori un review pozitiv cele negative nu ma intereseaza
Este asta una dintre cele mai bune cărți de cultura generala pentru tineri? https://www.libris.ro/marea- enciclopedie- de- cultura- generala- LIT978- 606- 33- 2541- 0- - p1259486.html E cea mai...? (mai mult)
Ce parere aveti despre David Goggins si discursurile sale motivationale?
Hei.Nu sunt o persoana care citeste foarte mult, insa de curand mi- am cumparat niste carti si am observat ceva ce nu prea inteleg. La prima carte pe prima pagina sub titlu scrie "Editia a 2- a". Ce ar...? (mai mult)
Vă rog cei care au citit cartea,, Pacienta tăcută" ce se întâmplă la sfârşitul cărţii?
Hey guys, ce cărți frumoase pentru iubirea de sine știți?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
sabin89 întreabă:
Littledoctor26 întreabă:
Marius22222222222 întreabă:
Sunia611 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
ncrederea se pierde cel mai u?or ?i se castiga cel mai greu. P?rin?ii t?i au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie s? vad? c? nu mai faci acelea?i gre?eli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam, parintii...... (mai mult)
Nu s- ar ntmpla nimic, doar c? trebuie s? fii sincer cu tine ?i s? te ntrebi dac? tu chiar l vei da n sesiunile viitoare. Adic? ar trebui chiar s? nve?i pe bune ?i s?- l iei. Dar eu zic s? ncerci...... (mai mult)
Vrajitorul din Oz
Ai calatorit alaturi de Dorothy si Toto in taramul de basm? Hai sa vedem cate iti mai amintesti!