Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 28 Noiembrie 2024 sunt:
Aș vrea niște recomandări de cărți bune, palpitante. Ar fi super dacă mi-ați da câteva
Salut, vreau povesti horror, chiar și reale, tot felul de întâmplări și chestii interesante de astea horror.Astept cat mai multe, mulțumesc anticipat și cel mai bun răspuns funditză! XD si ...? (mai mult)
Ceva carti bune la nemira? Vreo recomandare?
Ce înseamnă expresia"Râs cu plâns, balegă de mânz?
Ce carte cititi acum? Sau care e ultima carte pe care ati citit-o?
Un elefant gigantic un elefant frumos Dar pe cât e de mare pe- atât de mincinos Îi spune mamei sale că nu are azi teme Când el de fapt la școală are numai probleme Îi spune lui Arici că...? (mai mult)
Cum vi se pare acest text? Umbrela mea cea mai nouă Se teme c- afară plouă Dintr- o dată din verzuie Iată deveni gălbuie Mai devreme de vă scriu Văzu un nor cenușiu Auzi un fel de tunet ...? (mai mult)
Cate limbi straine trebuie sa stii ca sa fi considerat un "poliglot"?
Ati citit seria "Supravietuitorii"de Erin Hunter?
Bună TPU. Îmi puteți recomanda niște cărți faine 13+? Mulțumesc anticipat. Ofer funda celui mai bun răspuns.
Credeti ca o carte de self help(auto- ajutor) poate ajuta un om sa se simta mai bine?(la sanatate, alimentatie, moral, psihic etc) Acum vreau sa va fac si eu o serie de recomandari de carti foarte utile...? (mai mult)
Pe- un cer plin de curcubee Zboară vesel niște Zmee Dintre toate mai aparte Zmeul meu zboară departe Zmeul meu e jucăuș Parcă e un spiriduș Nu- i trebuie pe cuvânt Două adieri de vânt ...? (mai mult)
De ceva vreme scriu poezii pentru copii cum vi se pare? Pe- un cer plin de curcubee Zboară vesel niște Zmee Dintre toate mai aparte Zmeul meu zboară departe Zmeul meu e jucăuș Parcă e un...? (mai mult)
Stie cineva cum se lipesc acele carti care au pagini desprinse? Eu am observat acum ca am cateva carti in aceasta situatie. Si ce sa fac sa nu le mai crape coperta sau cotorul si sa se desprinda?...? (mai mult)
Salut.Am citit o carte mai de mult dar am uitat cum se cheama:)) La inceput era vorba de o fata oarba ce este batjocorita de colegi si cade de pe o stanca si moare. Dupa aceea trec 10- 20 de ani, vine...? (mai mult)
Cine imi poate recomanda cărți cu autor român, dar cu ceva acțiune, care să te captiveze imediat, ceva in genul romanului Ion de LiviuRebreanu?
Sunt clasa a 8 a si am o intrebare..as vrea sa merg pe filo (filologie) dar nu prea sunt prietena cu engleza...ce imi recomandați? Imi place foarte mult istoria si literatura.
Vreau sa îmi cumpăr câteva cărti, as dori niște propuneri de cărți de dragoste sau ceva de dezvoltare personală sau oricare alta care care v-a impresionat. Vreau multe idei
Trebuie sa fac un referat de 25 de pagini in loc de examen la faculate despre administratia nationala a penitenciarelor si va rog sa imi dati carti si linkuri despre acest subiect. Am cautat pe net dar...? (mai mult)
Imi poate spune cineva 2-3 texte in care sa apara foarte multe arhaisme si regionalisme? Multumesc.
Hei TPU, stie cineva o carte pentru adolescenti care ma poate ajuta pe viitor gen, poate fi de dragoste, ma poate ajuta cu psihicul, prieteni etc!
Imi poate oferi cineva o sursa/definitie pentru "the homosexual literary tradition"? Funda
Stiti voi zeii greci si ce roluri au. Vreau sa imi dati si voi diferite exemple de ce zei ar putea sa fie (de ex ce sa controleze) dar in afara de cele care exista de ex sa controleze intunericul(hades),...? (mai mult)
Hey! Care au fost cauzele interne și externe ale războiului rece?
Bună! Este cineva aici care să fi scris și publicat o carte? Am în minte 3 cărți dar nu prea știu cum să încep să scriu, care este procesul de publicare etc. Mi- ar prinde bine niște sfaturi...? (mai mult)
La ce vârsta ati invatat sa cititi? Când ati început sa cititi carti/romane? Am cunostinte care au invatat sa citească abia la 8-9 ani si mi se pare ciudat.
Voua va plac poeziile? Va pricepeți sa le comentați,sa identificați mesajul, sa intelegeti mesajul din spatele versurilor?
Salutare TPU, știți vreun site unde pot citi cărți cu sclave lesbiene? Sau sclavu și stăpâna? Dar sa fie gratuit, nu ca ar fi problema banilor pentru ca am găsit și sunt foarte ieftine dar nu...? (mai mult)
A citit cineva vreo carte a lui Dr.Vasi Radulescu? Care va place cel mai mult?
Buna, unde pot gasi cartea Manual de farmacologie pentru asistenti medicali si asistenti de farmacie - Crin Marcean, Vladimir-Manta Mihailescu online sau format pdf?
Buna ziua! Cunoasteti vreun autor din literatura romana care a calatorit foarte mult si inspirat de calatoriile pe care le- a facut a scris o carte sau un roman? Sau chiar si din literatura straina, ...? (mai mult)
O discutie de data asta, credeti ca videoclipurile despre carti, in genul canalelor ca si RFC, Sucre, Inca Ceva pe o platforma gen Youtube sau spotify ar prinde? De ce? Stiu ca deja exista...? (mai mult)
TPU, am nevoie de ajutor! Cum nu pot ajunge la biblioteca, caut pe internet poate gasesc ceva. Caut o carte despre cum ingrijesti copacii fructiferi. Despre daunatorii lor, despre cum trebuie taiati,...? (mai mult)
as dori sa cumpar o carte din urmatoarele : In ape adanci - Paula Hawkins Ghici ce- i in cutie - M.J. Arlinge Crede- ma cand mint - J.P. Delaney Fata din tren - Paula Hawkins Pacienta...? (mai mult)
Stie cineva daca povestirea lui Warner (Distruge-mă) din seria "Atingerea lui Juliette" se gaseste in pdf?
Hei buna... Am o rugaminte la voi, desi este ceva rusinos sunt noua in a citi o carte. Recunosc nu mi- a placut sa citesc carti. Dar de curand am tot vazut reclame cu cartea "Jurnalul unui Adam" cum ca...? (mai mult)
Dacă ați citit cărțile "The Witcher" as vrea sa îmi spuneți ce părere aveți despre ele (fara spoilere). Eu am terminat aproape a doua carte și nu mi se pare prea ok...adică sunt o groaza...? (mai mult)
Salut, imi puteti spune va rog niste carti super faine thrillere/horror dar nu sa nu mai pot dormi la noapte de ele :), multumesc. Funda
De ceva vreme scriu poezii pentru copii, există site-uri unde le pot publica gratuit?
Nu v- ar placea sa existe o platforma unde sa putem discuta despre carti? (sincer nu stiu de una de felul asta, mie unul mi- ar placea sa existe macar un forum de genul, daca stiti vreunul, as vrea ...? (mai mult)
Aveti vreo carte care v-a placut cel mai mult? Care? De ce? Mi-ar placea sa citesc parerile voastre despre diferite carti
A cumpărat cineva cartea "Ghidul conversațiilor" de la Arta seducției? Dacă da, merită?
Care este cea mai frumoasă carte pe care ați citit-o până acum?
Blandetea poate fi considerata trasatura morala? Trasaturile morale constau doar in om bun sau om rau?
Se stie ceva despre anii 2920-2901 iH? (surse in engleza sau romana va rog)
Cine a cumparat cartea "Pe valurile alfa" de Loren Loghin? Si ce parere aveti despre ea?
Cate cărți citiți într-un an sau cate va propuneți și cam ce gen abordați preponderent?
Am imprumutat 4 carti de la biblioteca prin august 2018 si am uitat sa le mai duc, m-am luat cu altele. Stie cineva daca o sa am amenda mare cand ma duc?
Daca vreți să știți medicina pe înțelesul tuturor citiți cele 6 cărți ale doctorului Vasi Radulescu..sunt super. A început să mă pasioneze medicina, sănătatea și nutriția Voi ați citit...? (mai mult)
Exista vreo carte cu exemple argumentative(balada, pastel etc)? Am examenul si vreau sa invat mai din timp.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Littledoctor26 întreabă:
sabin89 întreabă:
Marius22222222222 întreabă:
FreddieM întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Numeste preparatul!
Rezolva quizul si afla daca si tu esti un foodie adevarat.