Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 28 Noiembrie 2024 sunt:
Cum ar fi dacă limba română ar fi limba globală a lumii în loc de engleză, ar putea toată lumea să o învețe sau este o limbă prea grea?
Puteti va rog sa-mi raspundeti ce este litera s din cuvantul s-ar putea sa-mi placa rochia sau pantofii! Ce inseamna, ce se poate spune la gramatica despre litera s? Multumesc
Carțile de dezvoltare personala te pot face mai bogat sau te ajuta sa ai succes in viata? Am citit 3 si chiar mi- au schimbat modul de gandire in bine, doar ca nu stiu sigur cum este, daca...? (mai mult)
A auzit cineva de mitul cercului de foc? Prin unele sate se spune ca pe vremuri vrajitorii faceau un cult si ca era un cerc de foc care mergea pe strazi. Mi- am amintit de acest lucru atunci cand l- am...? (mai mult)
Câte pagini are Enigma Otiliei? Am descărcat un pdf dar are doar 77 de pagini.
Îmi puteti recomanda cărti SF/fantezie despre virusuri care scapă din laborator? Am citit "Apocalipsa" de Stephen King si "Captivi în labirint".
Ce ziceți de acest scenariu de carte: Frulifer, un geniu se îndrăgostește de profesoara sa de franceză, Bia. El se hotărăște (și reușește, cu ajutorul fizicii cuantice) să construiască ...? (mai mult)
Niște cărți despre psihologia criminalilor în serie, vă rog! Vreau să scriu un roman cu această temă.
Îmi recomandați un ebook de pe kindle în română?
Imi puteti recomanda o carte?
Buna, TPU! Am scris o carte pentru copii, cum as putea incerca publicarea ei si cum sa o fac mai cunoscuta? Multumesc pentru ajutor
Vreau niste pdf (gratis normal)cu carti scrise de Osho sau Sadhguru.Bine,nu conteaza neaparat autorul, doar se fie in sfera asta a spiritualitatii
Spuneti- mi va rog cele mai adecvate programe pentru citit, gen, carti electronice. Si totodata, recomandati- mi cea mai interesanta carte ca sa ma captiveze, ca am mare dorinta sa citesc dar...? (mai mult)
Pentru a scrie un roman, povestea trebuie sa fie inspirata din fapte reale? Sau e ok sa fie totul in imaginatia mea?
Există vreun site în care aș putea citi online?
Salutari tuturor! Ce carti de beletristica recomandați? Și ce părere aveți de cărțile lui Gabriel Garcia Marquez?
Ce cuvant din 10 litere are ca sens asemanator,, obtine"?
Care este cuvântul format din 8 litere care sa aiba ca sens asemănător cuvântul "agil"?
Hei a citit cineva Pacientă tăcută? Dacă da, puteti să îmi spuneți finalul, de ce l-a omorât pe soțul ei și de ce nu a mai spus nimic dupa?
Unde pot găsi cartea Midnight în Chernobal și sa fie în română? Ca din engleza nu cred ca o înțeleg prea bine. Eu am cautat- o dar nu am găsit- o și cand am găsit- o era în engleza și dacă...? (mai mult)
:) Imi puteți recomanda niște cărți bune pentru copii de 11 ani si niște edituri bune? Mulțumesc _:)
Salut, am 14 ani stiu engleza binisor cat sa port o conversatie dar nu inteleg limbajul lui 6ix9ine, lil pump. Adica cuvintele nu le spun pana la final, cum pot intelege?
Recomandari de Carti cat mai sadice si scurte?
Cat de grele sunt cartile in engleza? Unele nu le gasesc traduse si sunt obligat sa le citesc in engleza. Stiu Engleza de baza(sunt pe clasa a 10). In general povesti si carti de dezvoltare personala ...? (mai mult)
un prieten a zis ceva de o carte a lui Eliade in care face o comparatie intre crapaturile din perete si rauri.Sau cred ca era a lui Eliade sau Mircea Santimbreanu nu mai stia sa imi spuna.Ideea...? (mai mult)
Ce părere aveți despre operele literare ale lui Aldous Huxley?
Imi explică și mie cineva gradele de rudenie ale personajelor din "Idiotul" - Dostoievski, din primele capitole? Am inceput să citesc și nu prea mai înțeleg nimic :D. Cine sunt: Nastasia ...? (mai mult)
Stie cineva o carte buna despre emotii sau incredere in sine? Cum sa scapi de emotii, cum sa nu iti mai pese de parerea altora, sa nu mai fii stresat, anxios, sau in special despre cum sa ai incredere...? (mai mult)
Sunt în căutare de persoane pentru a participa într- o echipă (de ajutor să zicem). Eu mă ocup cu scrisul (pasiune din vremuri îndepărtate) și în această echipă aș căuta persoane care...? (mai mult)
Ma puteti ajuta cu o poezie despre importanța surselor de informații în cercetarea de marketing?
Ati putea sa imi dati exemple de nume de baieti englezesti? Am nevoie pentru cartea pe de pe Wattpad la care lucrez de ieri. Multumesc anticipat
Aveți vreun citat scurt preferat?
Cum este seria Dune? Am gasit o la 180 de lei si vreau sa stiu daca merita si despre ce e vorba in ea.
Ce cărți ați mai citit? :d
Spuneti-mi ceva de citit interesant, ma plictisesc rau in perioada asta. Sa fie pdf, de preferat ceva pentru dezvoltarea personală sau ce v-a plăcut vouă dar sa mi faceți și un rezumat.
Stie cineva un site de carti pdf gratis?
Bună, Diminaku here! Deci aș vrea să știu dacă știți ceva reviste de specialitate literară, românești sau străine. În cazul în care sunt străine prefer să fie în engleză, deoarece nu...? (mai mult)
În clasele I-VIII, v-au dat vreodată profesorii ca temă să citiți o carte la alegere sau ați avut mereu doar liste de lecturi obligatorii?
Cine stie niste carti in engleza pentru copii de 16 ani. Vreau sa ii fac cadou verisoarei mele. Imi puteti da si niste informatii despre carta pe care o recamandati? Multumesc!
Poate cineva sa imi spuna carti frumoase de 10-12 ani?
A citit cineva The Secrets Diaries of Anne Lister? Sau Gentleman Jack The Real Anne Lister?
Acum am terminat de citit Cimitirul animalelor(de Stephen King).Mi- a placut foarte mult sfarsitul.Ce sa citesc in continuare? 1. Pistolarul(am doar primul volum din serie)? 2.Frumoasele adormite? 3.The...? (mai mult)
Romanul,,Crimă și pedeapsă,, de Feodor Dostoievski face parte dintr-un anumit curent literar? Daca da, care este acela?
Cu care sa incep prima data: "Idiotul" sau "Crimă și pedeapsă" - Dostoievski? Care este mai ușoară?
Unde pot gasi cartile"anotimpuri diferite" si "misery" de S.K? Sunt disperat,pe niciun site nu le gasesc, doar in engleza si eu stiu doar engleza de clasa a 10:/
De unde pot achizitiona o carte despre demonologie sau satanism in ROMINA?
Ce romane sadice stiti?
Ce parere aveti de expresii de genul "plictiseala acuta si fractura de ocupatie" in compuneri/carti? Voi ce destinderi ale atmosferii sau glume pe moment preferati?
Bună TPU, stiti cumva unde aș putea găsi "Cartea fără nume" de Anonymous? Sau dacă cineva ar vinde-o?
Ce cărți recomandați din universul literaturii engleze? Adica cum ar fi cărțile scrise de Shakespeare, surorile Bronte, Charles Dickens etc
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Littledoctor26 întreabă:
sabin89 întreabă:
Sawarekh întreabă:
FreddieM întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Harry Potter
Alohomora sau Expelliarmus iti suna cunoscut? Hai in Lumea magica de la Hogwarts!