Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 28 Noiembrie 2024 sunt:
Nu știe nimeni dacă sau când se va traduce și la noi A Court of Frost and Stralight de Sarah J. Maas?
Ce as putea sa citesc in aceasta perioada de suspendare a scolii? Imi plac sf- urile foarte mult, insa si cele cu crima imi sunt pe plac. Ce imi sugerati? Daca as gasi si pe internet ceva fara sa mai ...? (mai mult)
Re post. Dacă mai are cineva cartea Cezar Nichita Regele pușcăriilor lăsați un mesaj. ( Vreau să o cumpăr, pentru că nu se mai găsește așa că vreau comentarii strict doar în legătură cu...? (mai mult)
Pentru iubitori de povești fantastice ce păere aveți despre scenariul meu de carte. Mie mi se pare bun, voi ce părere aveți vă place? Este situat într- o lume fantastică. Kristi, un băiat...? (mai mult)
Salutări! Am inceput sa citesc acum multi ani o carte, pe care nu am terminat- o dar părea interesanta. Din păcate nu- mi mai aduc aminte nici numele titlului, nici al autorului. Tot ceea ce...? (mai mult)
Stie cineva cum pot afla ce titlu are o carte straina in romana? Majoritatea sunt traduse, dar au titluri diferite; si nu stiu cum pot gasi anumite carti care m-ar interesa. Multumesc.
Pentru cine are cartea "Întâlnire cu Thomas Cresswell", puteți sa îmi oferiți posibilitatea de a citi și eu cartea? Cat nu am căutat nu am reușit sa o găsesc, mulțumesc și sper la ajutor.
Am si eu o intrebare legata de "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi". In ce capitol din "Patul lui Procust" se mentioneaza dezertarea lui Stefan Gheorghidiu? Multumesc anticipat!
Vazusem o carte despre o fata care incepe sa citeasca o carte si incet, incet realizeaza ca este despre ea. Stiti cumva cum se numeste?
Stie cineva o metoda de a invata limba engleza si poloneza cat de cat repede?
Mi-a plăcut cartea "Ion". Ce alte carti bune stiti care arata viata taranului de inainte?
Am ramas curios de cand citeam poeziile pentru bac. Pe cele ale autorilor studiati le- am gasit pe wikisource, dar sunt curios si de autorii straini. Baudelaire nu prea au sens traduse, dar ce simbolisti...? (mai mult)
Care este un sinonim potrivit pentru seif?(un cuvant poetic daca intelegeti ce zic)
Aveți Kindle? Ce model? Merită? Cumpărați ebooks sau se găsesc destule și gratuite?
Care este Ponderea Europei?
Mi- am adus aminte de o carte din copilărie, dar nu știu prea multe despre ea.Ne citise invatatorul la o ora, deci cred că ceea ce îmi amintesc eu se întâmpla la inceput.Erau niște copii...? (mai mult)
Ce inseamna auto-explicativ?
poate cineva sa- mi spuna cat ar lua sa citesc "Toate Panzele Sus" de Radu Tudoran(in ore/zile) si daca este ceva rezumat bun pe net(care nu este pe un site gen scribd care imi cere taxa)? ...? (mai mult)
De ce multa lume nu agreează cărțile de dezvoltare personala sau literatura motivațională? Mai bine citești ceva care sa te ajute decât niște ficțiuni cum sunt romanele, merg pe ideea asta și...? (mai mult)
Vedeți voi, eu unu sunt scriitor. Și nu, nu unul cunoscut sau care publică într- o revistă sau așa ceva, ci unul care o face de la o vârstă relativ tânără de plăcere. Am în plan ...? (mai mult)
Hei.Era o poezie in care era vorba de un cioban care statea cu oile pe camp si la un moment dat 2 alti ciobani unul moldovean iar altul ungur sau ceva de genul au pus la cale sa il omare pe ciobanul roman...? (mai mult)
Bunaaaa, trebuie să fac o sceneta din Maitreyi. Ce as putea face? Dati-mi niste idei va rog din sufleeeet. Dau funda
Hey! Exista vreun site de unde pot Descarcă un PDF sau word comentariile de la romana pentru bac? As vrea sa le trag la imprimanta sa le invat dar nu gasesc nicaieri
Ceva titluri de cărți interesante? (Nu mă interesează romanele sau cărțile acelea gen dezvoltare personală, ci cărți care cu adevărat să mă ajute să mă dezvolt, să îmi măresc...? (mai mult)
de unde pot lista fise de lectura pentru clasa a 3 a? multumesc, o zi frumoasa.
Ce carte cititi acum?
As dori sa imi recomandați câteva cărți de dezvoltare personală. Multumesc!
De ce lumea alege să citească cărți de beletristica in loc sa citească ceva care îi ajuta cu adevărat, de exemplu cărți de sănătate, literatura motivationala(dezvoltare personala) sau cărți...? (mai mult)
Puteti sa mi spuneti va rog ce reprezinta "mitul crengii de aur"? Am de exemplificat mitul crengii de aur in "Baltagul", dar nu stiu la ce se refera.
Cine poate sa imi traduca corect urmatoarea frază : What they hate in you is missing in them, Keep shining.
Eu m- am apucat sa scriu un roman intitulat "Triburile". V- ar placea sa cititi asa ceva? Este vorba de 4 triburi (Foc, apa, pamant si vant ce sunt intr- un aproape continuu razboi pentru suprematie,...? (mai mult)
Eneida vs Iliada. Sunt comparabile aceste două epopei? Şi dacă da, sunt ele sensibil egale? Adică, pe o scară a valorilor le-aţi pune pe aceeaşi treaptă? Sau pe una mai sus decât cealaltă?
A citit cineva Nebunie si Vindecare de Barbara K. Lipska?
N-am inteles povestirea Balta Alba si nu mai am timp sa o mai citesc, daca cineva poate sa imi descrie locuinta strajerului.
Salut, am un stilou cu varf de pix de schneider si deodata a inceput sa nu mai scrie, am bagat mina de cerneala noua de la alta firma poate poate dar tot la fel, mi- a zis un coleg sa il spal cu apa...? (mai mult)
Nu știu dacă am nimerit categoria bună, dar uite intrebarea: a mai folosit cineva cartea "Complete Preliminary student's book with answer 2nd edition"? Dacă da, îmi puteți da audio- urile?...? (mai mult)
Ce inseamna în mod justificat?
As vrea niște recomandări pentru niște cărți de filosofie, cărți pe care le considerați importante in "a vedea lumea cu alți ochi".
Cum vedeți voi domeniul/disciplina numita dezvoltare personala/literatura motivațională? Utila sau nu? Ați încercat să aprofundați subiectul? Cum a fost? Ce ați citit?
Ceva carti de citit ceva de dragoste drama sau ceva bestselleruri ca nu prea gasesc si sa-mi spuneti din mare cam despre ce e vorba?
voi ce pozitii bune de citit aveti? Nu pot sa imi gasesc o pozitie comfortabila, am adesea migrene si mi se usuca ochii nasol ori ma doare spatele sau gatul.Am vazut ca exista un stand special...? (mai mult)
Hei. Vreau si eu niste statusuri noi. Nu prea mai găsesc, doar vechi. Cum găsesc un status nou îl mai vad la 10 persoane. Vreau ceva diferit :)) Va rog mult.
Salut, as dori sa citesc o carte despre Zombie de genul The Last of Us dacă știți jocul, sa fie despre Zombie/plague și despre lumea cum Supraviețuiește poate fi 1 carte sau serie de cărți nu...? (mai mult)
Puteți citi pe tren, pe autobuz, în cafenele sau în parcuri? Niciodată n-am înțeles cum pot unele persoane să se concentreze oriunde. Care e secretul? Trebuie să fie vreun truc
Care sunt cărțile care v-au marcat cel mai mult? Mă interesează orice gen. Și câteva detalii, dacă doriți. Mulțumesc!
A citit cineva "Spovedania unui preot "de Ion Sima, merită să o citesc sau este o replica ieftina a cărții "Confesiunea unui preot" de de Sierra Simone?
Voi ați citi o carte cu previziuni?
Imi poate spune cineva cum este prezentat Bucurestiul in cartea "Ciocoii vechi si noi", respectiv, "Cartea nuntii" si ce este diferit la el in cele doua carti? Si ce parere aveti despre cele...? (mai mult)
O suita de 3 evenimente, opere etc. se numește trilogie. Una de 2 cum se numește? Duologie? Nu am găsit nicăieri cuvântul acesta, vreau sa afla. Dar când e una singura? Fundă
Ati citit cartea Iosif si fratii sai? Cum vi s-a parut? Va rog fara spoilere. Si ultima intrebare, cam pe la ce varsta merge sa o intelegi?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Littledoctor26 întreabă:
LisaJulie întreabă:
sabin89 întreabă:
Sawarekh întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
ncrederea se pierde cel mai u?or ?i se castiga cel mai greu. P?rin?ii t?i au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie s? vad? c? nu mai faci acelea?i gre?eli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam, parintii...... (mai mult)
Nu s- ar ntmpla nimic, doar c? trebuie s? fii sincer cu tine ?i s? te ntrebi dac? tu chiar l vei da n sesiunile viitoare. Adic? ar trebui chiar s? nve?i pe bune ?i s?- l iei. Dar eu zic s? ncerci...... (mai mult)
Pisici de rasa
Miau mau? Mrrrau!