Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 28 Noiembrie 2024 sunt:
Cititi si carti care va ajuta sau doar literatura? Ma refer la cartile care au potentialul sa va ajute, sa va ofere un suport, de self help. Cartile care ajuta fiind motivationale/de dezvoltare personala/de...? (mai mult)
Bună TPU, am de argumentat o afirmație și nu am idee cum sa încep. Oare ar putea sa ma ajute cineva cu o idee?
Am vazut azi o carte in Auchan.Era ceva legat de minte.Foloseste-ti mintea la maxim sau ceva in genul asta.Dar nu o gaseau dupa codul de bare..Cum as putea sa o gasesc?
Stie cineva cum as putea mima cativa zei greci? Daca da, puteti sa imi dati si niste exemple?
Cărți psihoterapeutice bune? Scrise de experți în psihologie, psihiatrie,, psihoterapie, medicină creierului etc. Ceva ce ați citit și v-a ajutat complementar.
Exista expresia "a lua la pont"? Că parca am auzit-o...și câte sensuri are cuvântul pont și ce înseamnă?
Buna TPU. Pe wattpad pot citi carti integrale? De ex vreau sa citesc insula delicventilor si nu are rost sa mi le comand ca deja am prea multe carti. Sau alte siteuri unde pot citi orice carte gratuita,...? (mai mult)
Ce părere aveți despre cartea,, Vorbe meșteșugite despre Dao" de Zhuangzi?
La realism modul predominant de expunere este narațiunea care se împletește cu descrierea?
Voi cititi cărți din domeniul sănătatii? Ce cărți de sănătate ați citit si chiar recomandați?
Sunt clasa 8-a si m-am inscris la clubul copiilor/teatru. Imi puteti da un monolog pe care sa il pot interpreta?
Este corect fată chineză? Stiu ca nu suna bine dar vreau sa stiu daca este corect Plz ROG SERIOZITATE. Daca raspunzi la misto mai bine nu raspunde!
Miercuri dau test la română și la ultimul exercițiu de la test o să pice încadrarea unui text în curentul literar, realism. Cam cum ar trebui să demonstrez?
Exista texte lirice in proza? Exista texte dramatice in versuri? Intreb pentru ca la clasa am fost invatat ca textele lirice apar doar in versuri, textele dramatice apar doar in proza, iar intr- un manual...? (mai mult)
Când ai multe cărți cumpărate și nu știi ce să citești mai întâi ce faci? Parcă le-as vrea pe toate odată.:))
La facultatea de limbi straine,specializarea traduceri si interpretare, cat de greu se intra la buget? Are cineva niste modele de subiecte din anii trecuti? Multumesc anticipat!
Ce parere aveti despre mini chestia asta ce am postat-o pe Wattpad. (sunt incepator) https://my.w.tt/0UHUYxYTi1
Acum de putin timp am citit ambele volume din malakai si alekzandre. Si am auzit ca este film pe baza cartilor din malakai. Si vreau sa stiu daca este adevarat ca am gasit pe net un videoclip.Sa- mi spuneti...? (mai mult)
Hei! Ce carti preferate aveti? Eu am seria Hush Hush de Becca Fitzpatrick, seria Damnare de Lauren Kate, seria Teardrop de Lauren Kate, Patima Intunecata de Toni Anderson etc.Ce imi mai sugerati sa incerc...? (mai mult)
Salut, nu stiu daca e categoria buna, dar am intrebare, de unde pot cumpara carti online in Limba Romana si să-mi fie livrate in Germania?
un cadru didactic are dreputul de a refuza inscrierea unui elev la un concurs gen Comper.
Buna, Puteti va rog sa-mi recomandati carti de dezvoltare personala cu impact puternic? PS: imi doresc ceva captivant si iesit din comun. Va multumesc din suflet!
Știe cineva un site în care e relatia dintre Otilia și Felix și Pascalopol triunghi amoros?
Ofer funda pentru cine reuseste sa imi puna in ordine urmatoarele versuri. (Daca se poate si sursa) multumesc! "[Puzzle] the chance to see you smiling like a child will in my lyre novel rays...? (mai mult)
Ce inseamna c.d? DAU FUNDA!
Bună TPU. Știe cineva ce înseamnă o persoana divergentă sau semnificația cuvântului divergent? Nu mă refer la film
Stie cineva ce ar putea sa ne cadă la simulări la romana luni? Profil uman.
Hei! Eu cand citesc in gand citesc normal dar atunci cand citesc cu voce tare citesc mult mai greu.Ce sfat imi puteți da?
Sunt, intr- o criza de timp, trebuie sa citesc romanul Ion intr- o zi. Asa ca am apelat la film. Profa de romana a spus ca in film sunt diferente fata de carte. Pentru cei care au citit, cer diferentele...? (mai mult)
Sunt profil Real la Româna îmi puteți spune "tot" ce trebuie sa învață pentru Subiectul 2. (Simbolism, Romantism, Neomodernism, etc) Ar fi perfect dacă mi- ați putea da exemple ...? (mai mult)
Salut, am si eu o intrebare: de ce stoopid, silly... sunt mai multe cuvinte in engleza de genu de ce toate reprezinta aceles cuvant, adica prost, nu inteleg. {DAU FUNDA}
Am 16 ani. Imi puteti recomanda niste carti bune pentru dezvoltare personala?
Hei, TPU! Am citit mai demult o carte de Sandra Brown in care protagonista poza goala pentru diferiti pictori, iar protagonistul cred ca era un preot vaduv. Stiu ca s- au casatorit, iar ea in final ...? (mai mult)
Recomandări de cărți despre disciplină?
Ce cărți pentru dezvoltare personala ați mai citi și merită citite? Eu am citit asa: 1. Pachetul ABC- ul psihopaților 2. Limbajul semnelor 3. Începe să gândești 4. Mai puțin...? (mai mult)
Am nevoie de niște referințe literare(cărți/povestiri) vis-a-vis de subiectul: „Tinerii de astăzi pot schimba ziua de mâine." Vă rog, minim 3.
Stie cineva de unde pot cumpara mein kampf? Multumesc anticipat!
Buna lume! Am o problema. Astăzi am avut romană la scoala și doamna ne- a zis ca ne va asculta la lectura pe vacanța.Partea nașpa e ca eu nu am citit nimic și a zis ca ne va asculta peste 1- 2 săptămâni....? (mai mult)
Salut, unde pot gasi textul "Roadele unei diplomatii chibzuite" de Ov. S. Crohmalniceanu pe internet? Nu o pot gasi desi gasesc doar momentele subiectului sau rezumat (am nevoie de intreaga poveste)
Recunoaste cineva versurile urmatoare "fiindca si despartirea apartine iubirii"? Tot ce stiu este ca este o poezie scrisa de un autor turc.
Am o mare problema. Trebuie să învăț poezia Lacul pana main, . e deja 6 seara si maine dimineata trebuie sa o stiu.Am avut la dispoziție o zi jumătate iar de ieri tot repet la ea, am repetat- o ...? (mai mult)
Salut. Recent m- am apucat sa citesc ION și nu am înțeles care era faza cu Belgiug vrând sa ii ia lui Herdela nu stiu ce pământ lângă Biserica sau ceva. Cum face rost de el? Herdela zicând...? (mai mult)
Credeti ca 5 pagini de referat e destul pentru un referat? Sunt la generala nu la liceu apropo
Unde pleacă Laura și cu Pintea din romanul Ion, după nuntă? Știu că în luna de miere, dar nu știu satu'. Și sub ce pom stătea Ion împreună cu Ana la începutul cărții?
Acțiune din romanul Ion se întâmplă pe vremea ce Ungaria stăpânea Ardealul, nu?
Unde se afla satul Pripas din Ion? Între Armadia și Bistrița?
Unde se căsătorește Pintea cu Laura Herdelea? În Pripas sau Armadia? Eu știam că în Armadia
Am de facut un referat despre Othello de Shakespeare si vreau sa stiu daca 3 pagini e ok, adica vreau sa fac macar minimul necesar de pagini...
Am nevoie de recomandări. Ce carte merita sa cumperi pentru a învăța succesul, dar să conțină și exemple din oamenii de succes, povestiri, parabole. Ceva gen ca cel mai bogat om din...? (mai mult)
Pennywise are surori?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Littledoctor26 întreabă:
LisaJulie întreabă:
sabin89 întreabă:
Sawarekh întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
ncrederea se pierde cel mai u?or ?i se castiga cel mai greu. P?rin?ii t?i au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie s? vad? c? nu mai faci acelea?i gre?eli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam, parintii...... (mai mult)
Nu s- ar ntmpla nimic, doar c? trebuie s? fii sincer cu tine ?i s? te ntrebi dac? tu chiar l vei da n sesiunile viitoare. Adic? ar trebui chiar s? nve?i pe bune ?i s?- l iei. Dar eu zic s? ncerci...... (mai mult)
Taylor Swift
Esti unul dintre Swifties? Cat de multe stii despre cantareata ta preferata?