Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 29 Noiembrie 2024 sunt:
Ar fi o bună idee să eliminăm „cv" și „gv" din limba română? Sunetele au fost împrumutate din germană, iar germana la rândul ei le folosea pentru „cu" și „gu" latinești. Ar fi oare...? (mai mult)
Am nevoie de nişte recomandări de cărți. Vă rog să scrieți favoritele voastre. Nu contează genul.
Pot prelungi termenul de imprumut de la bibliotecă telefonic?
Acum un an am citit o carte, insa nu mai stiu cum se numeste. Poate ma ajuta cineva. Tin minte ca era rosie si parca titlul avea ceva cu "lucruri" sau "lucrurile" in el. Era vorba despre o...? (mai mult)
Trebuie sa dau bacul la Biologie (vegetala si animala). Imi recomdati o carte? Am gasit destule pe net dar nu stiu ce sa aleg.
Ce părere aveți despre cartea Fluturi de Irina Binder? Am văzut ca mulți o citesc și sunt extraordinari de incantați. Despre ce e vorba?
Cand amplific fractii si cand simplific fractii?
Cui i-a plăcut Romanul Crimă și pedeaspsă de Fedor Dostoieski? Ce personaj v-a plăcut? (fără prea multe detalii pls, că nu l-am terminat de citit)
Îmi puteți recomanda câteva cărți despre metempsihoză? Să aparțină genului epic.
Cui îi aparține citatul "... Renunță la bine și la rău, renunță la adevăr și minciună, și, în final, renunță la chiar faptul de a renunța"?
A citit cineva vreo carte a medicului nutritionist Mihaela Bilic? De exemplu:Am mâncat, o fi păcat? Mă refer la cărți de nutriție. Cum este? Recomandați? Ajuta?
Trebuie sa dau bacul la Biologie (vegetala si animala). Imi recomdati o carte?
Eu sunt fan Rick Riordan si am citit multe dintre cartile lui. Problema e ca daca nu se mai traduc carti pe care le- a scris el pana la anul cred ca o sa ii citesc toate cartile traduse si nu...? (mai mult)
E buna cartea asta cu terapia aceasta? Ajuta? A citit- o cineva? Te Ajuta in tulburari psihologice? La psihic? https://www.all.ro/terapia- cognitiv- comportamentala- cum- sa- iti- imbunatatesti- gandirea-...? (mai mult)
De unde pot sa imi iau Amurg partea 1? Adica primul volum din twilight pentru ca nicaieri nu pot sa il gasesc pe net dar in magazine.
a comandat cineva carti de pe editura SOPHIA? A fost multumit? Multumesc frumos; aah..si inca ceva, site- ul mentinoeaza: Toate comenzile primite in zilele lucratoare pana la ora 14 vor fi...? (mai mult)
Am in biblioteca personala numerele 1- 75 din seria veche si numerele1- 6 din seria noua a colectiei SFINX. As dori sa aflu daca au mai aparut alte carti in aceasta colectie, numarul si titlurile...? (mai mult)
As dori sa aflu daca exista o carte intitulata FAPTE MAI PUTIN CUNOSCUTE DIN ISTORIA ROMEI, tiparita in l.romana? Autor Cristian Ghenea, dar nu sunt sigur ca este acesta!
A mai citit cineva cartea"Terapia cognitiv comportamentala"de Stephen Briers? E buna? Chiar te ajuta sa te simti mai bine psihic?
Vreau să găsesc o poezie. Se numea "Poveste" scrisă de Vasile Voiculescu. Am avut-o la Olimpiada de Limba și Literatura Română, dar nu o găsesc pe internet. Este vorba despre un pom neroditor.
Sunt in clasa a 12 si trebuie sa fac un proiect pentru atestat despre peste afumat. Nu gasesc nimic pe net puteti sa ma ajutati cu un link ceva?
Ma puteti ajuta cu un termen (mai) academie pentru a defini doua notiuni care nu se afla in dependenta, nu se conditioneaza? Practic, ar fi un antonim pentru "corelatie"
As dori sa aflu daca exista un ALBUM FOTOGRAFIC, intitulat NADIA, tiparit cred in Buc. 1977. dedicat gimnastei Nadia Comaneci. Mentionez ca nu este vorba despre cartea NADIA, de Ion...? (mai mult)
As dori sa aflu daca almanahul PENTRU PATRIE a aparut in anul 1985? Multumesc anticipat!
Cartea INGERUL FOAMEI de Hertha Muller, a aparut si in l. romana?
Care sunt cartile de filozofie a caror lectura va marcat/impresionat in mod deosebit?
Am găsit un citat din Bruce Lee în engleză însă nu știu dacă traducerea mea este una corectă. Alte sugestii? If you love life, don’t waste time, for time is what life is made up of. –...? (mai mult)
Stie cineva vreo librarie in Bucuresti unde pot gasi carti de Dale Carnegie, Napoleon Hill, Brian Tracy sau Harv Eker?
Buna seara, vreau sa aflu opiniile voastre despre seria literara "A song of ice and fire" de George R. R. Martin. In cazul in care nu ati parcurs/citit (mai nou lecturat) toate volumele, va puteti exprima...? (mai mult)
Imi sugerati o carte de Biologie vegetala si animala pentru bacalaureat? Multumesc
Ma puteti ajuta? Am doua pagini pe care stiti daca se pune media de la optional matematica pe carnet? Si pe ce pagina se pune?
Cine a luat cartea medicala cadou ce se da impreuna cu gelul Dolorgiet? E buna cartea?
Stie cineva cand se vor traduce si volumele 2 si 3 din seria Magnus Chase si zeii din Asgard?
Carti care iti mai alina, "anesteziaza" din suferinta emotionala exista?
Poate cineva sa corecteze acest text? Doar virgulele:Salut, mă numesc Vlădoiu Eduard, sunt o persoana înțelegătoare, care știe că nu totul îi aparține și pentru a obține ceva trebuie...? (mai mult)
Daca ati face o ierarhie a operelor literare, pe care l-ati citit, in functie de nationalitatile scriitorilor, care ar fi pe primul loc? (Poate cele romanesti?)
Stie cineva unde pot gasi povestile originale ale fratilor Grimm? Ma refer la cele necenzurate, nemodificate, cele horror. Multumesc :)
Unde mai pot gasi de cumparat/imprumutat seria de carti "Noul Excentric Club" cu protagonistul Percy Stuart? Putini poate cunoasteti seria, fiind una veche, aparuta la romani in perioada interbelica ...? (mai mult)
Stie cineva cum se numeste cartea al carui personaj principal este Skip?
La ce se refera Marin Sorescu in piesa de teatru Iona zicând ce moarte lungă avem?
De ce sa citesti romane cand poti citi carti (de orice gen) care te ajuta? De exemplu motivationale, de sanatate, de lifestyle, de psihologie, spiritualitate, duhovnicesti, de nutritie, istorie, ezoterism,...? (mai mult)
Cand se face media pe semestru se adună și purtarea?
care sunt cei mai cunoscuti scriitori(pe care voi ii cunoasteti ) din Statele Unite ale Americii?
Îmi puteți recomanda câteva cărți despre ceai? Istorie, arta... nu medicina :)
Recent m- am uitat pe elefant la ce carti au de vanzare. Am vazut ca au din seria Magnus Chase si zeii din Asgard ultimele 2 volume dar au titlul in engleza si as vrea sa imi spuneti daca sunt...? (mai mult)
Cum vi s-a parut cartea Cocosatul de la Notre Dame?
Stie cineva site-ul 101books.ru? As vrea sa stiu daca chiar pun cartile pe care le vrei daca le trimiti email.
Am citit de curand "Dorothy trebuie sa moara", si mi- as fi dorit sa citesc si celelalte carti din seria "Eliberarea Tinutului Oz" dar, din pacate, nu sunt treduse in limba romana. Urmatoarele...? (mai mult)
Eu sunt fan Rick Riordan. Am citit multe carti scrise de el. Prima carte pe care am citit- o a fost din seria "Magnus Chase si zeii din Asgard" si am vazut pe site- ul editurii Arthur ca a fost...? (mai mult)
Ce înseamnă "Dramione "? Nu am gasit acest cuvânt în seria HP.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Sawarekh întreabă:
FreddieM întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Simpsons
Ai ras si tu la fazele super amuzante din cel mai lung serial de animatie american? Hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!