Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 29 Noiembrie 2024 sunt:
In opera "O Scrisoare Pierduta" de I.L. Caragiale, ce inseamna: "(pe 353w226d care din vampir nu-l scotea)" din actul I, scena I?
A citit cineva O crima imperfecta de Teresa Solana si imi poate spune cine e criminalul, cum si-ai dat seama cei 2 cine e, si cum se termina cartea pls pls pls Va rog frumos :(
Între Casa Buddenbrook si Forsyete saga care vi se pare mai reusit?
A citit cineva O crima imperfecta de Teresa Solana si imi poate spune cine e criminalul, cum si-ai dat seama cei 2 cine e, si cum se termina cartea pls pls pls
Filmul "la moara cu noroc" e tot una cu cartea sau exista diferențe?
A citit cineva O crima imperfecta de Teresa Solana si imi poate spune pe scurt ce se intampla?
Pavalut si Codreanu din cartea,, Mara" de Ioan Slavici sunt aceleași personaje? Ca sunt la capitolul 9 si nu prea am înțeles chestia asta.
Mă puteți ajuta cu o poezie compusă de voi, nu foarte lungă, câteva versuri despre ceva imperfect, vă rog
Unde pot gasi "Ringer" de Lauren Oliver in romana?
Cum as putea face sa imi placa mai mult lectura? Carti am pe indelete.Adica cum sa imi deschid mai mult apetitul pentru citit? Voi cum ati facut?
Ce enciclopedii ati parcurs? Va plac acest tip de carti?
I. Ce carti bune despre istoria romanilor stiti? ( de la inceputuri pana spre zilele noastre ) II. Top 5 carti beletristica.
A citit cineva cartea,, Cand ti se pune pata" de Wendelin Van Draanen? Cum vi se pare?
Cine imi traduce urmatorul citat din limba engleza in limba romana? Nu de pe internet, ci cineva care chiar stie engleza. "When you come out of the storm, you won.t be the same person who walked...? (mai mult)
Carti cu povesti triste sau carti despre copii depresivi&emo? Aveti vreo sugestie?
Va plac enciclopediile?
Cum vi s-a parut cartea Secretul multumirii? Fara spoilere va rog
Cum sunt enciclopediile de la Lidl ce se vor vinde in 10 decembrie la pretul de 20 lei per bucata? Adica sunt bune, sunt groase, sunt interesante, sunt cat de cat stufoase? Au poze faine? Cine a mai...? (mai mult)
Salut TpU! Care sunt pasii de urmat pentru a publica o carte?
Cum e cartea Jane Eyre și de unde o pot lua?
Hello.Vreau sa dau la actorie si am vazut ca am nevoie de un repertoriu. Imi poate sugera cineva niste povestiri la persoana 1 si fabule?
O carte interesanta pe placul unui adolescent pasionat îndrăgostit? Sa nu coste mult dar preferabil ar fi sa o pot găsi la vreo biblioteca. Mersi
Cum vi s- a parut cartea Toate panzele sus de Radu Tudoran? Nu stiu daca sa ma apuc de ea si daca imi va placea acum la varsta 25 de ani. Trebuia s- o citesc in copilarie sau mai bine acum? Va rog...? (mai mult)
Bună,aş dori să cumpăr 2 cărți: Am fost manechin la fabrica de prezervative Psihologia maselor la scaune Ale lui Dan Sava, nu ştiți de unde aş putea face rost?
Imi poate da cineva, o poezie de 1 decembrie, de 11 strofe?
Ce carti SF/fantasy mai cititi?
Imi spuneti va rog finalul cartii,, Cosette si Gavroche" va rog mult! E foarte urgent!
Îmi poate spune și mie cineva sensul secvenței " sa mai dau acum de bucluc la spartul târgului "?
Vreau sa ma apuc de Youtube. Imi dati cateva idei de video-uri?
Ce carte de self help(sau de dezvoltare personala/motivationala) te-a ajutat cu adevarat? Ai incercat acest gen de carti?
Buna, caut de mult timp o carte pe wattpad pe care am citituo si vreau so caut dar nu o gasesc. In carte era vorba despre un baiat care de mic a avut totul dar nu stia ce e aia durere si intr o zi a plecat...? (mai mult)
Daca ar fi sa imi recomandati o singura carte care ar fi aceea deci?
Buna, poate sa- mi spuna cineva care citeste carti s.f. scrise de Issac Asimov in ce ordine se citesc volumele in seria "Fundatia" pentru ca este o mica problema, eu am toate cele 7 vol. dar am vazut...? (mai mult)
Diferente intre: no one vs nobody? Someone vs somebody?
unde pot gasi pozele cu modelul de evaluare nationala 2019? Si la romana si la matematica.
Am de facut licenta despre poezia bacoviana. Imi poate recomanda cineva o lista de carti (biografii), dar si critica literara? Va roog
Imi puteti povesti pe larg cartea Wolf Hollow va rog? Multumesc anticipat! Daca inteleg ce mi-ati povestit va dau coroana!
A citit cineva "Dumnezeu s-a nascut in exil" de Horia Vintila? Cum vi s-a parut?
Salut scriitorilor! Exista vreo sectie/vreun departament din cadrul facultății de litere care să nu aibă la bază o limbă străină? Nu sunt pricepută la niciun fel de grai din afara țării.
A citit cineva The Secret History? Dacă da, ce altă limbă în afară de engleză știu personajele? Latina sau greaca veche?
am si eu o intrebare. Care sunt asemanarile si diferentele dintre carte si film Spargatorul de nuci si Regele soarecilor.
Puteti sa imi faceti un top personal cu cele mai bune carti ale Agathei Christie in ordine crescatoare? Nu vreau un top 10, ci cate considerati voi. Multumesc!
De cine este scrisă cartea "Îngeri și demoni"?
A comandat cineva de la Libris? Sunt serioși?
Am si eu o intrebare! Deci, m- au chemat astia la olimpiada de engleza ceva, si trebuie sa dau o proba pe scoala maii intai. Ce inseamna asta? Vin alti copii in scoala mea si dam proba? sau...? (mai mult)
Ce audiobook ti-a placut?
Puteti sa imi spuneti o carte bună? Nu stiu...O carte de aceea, sufletească. Cu si despre poezii. Nu stiu cum sa explic. Va rog sa- mi spuneti daca stiti! Caut de cateva zile o carte asemănătoare...? (mai mult)
Din intamplare, e cineva pasionat aici de poezie? Scrie cineva?
Vi se par scumpe cartile in Romania?
Sunt clasa a 9- a mate info, am cateva intrebari, vreau sa lucrez in IT: 1. Daca vreau sa lucrez in IT, e suficient sa ma bazez mai mult pe matematica - engleza - informatica? 2.Am nevoie...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Sawarekh întreabă:
FreddieM întreabă:
sabin89 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Modern Family
Ai ras cu gura pana la urechi impreuna cu Claire, Jay, Gloria si restul familiei trasnite? Hai sa vedem cat de multe stii despre serialul Modern Family!