Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 29 Noiembrie 2024 sunt:
Înainte să vizualizări întrebarea, condiția pusă de mine pentru a da funda este să fiți obiectivi, nu răutăcioși, dar nici mieroși. Ce părere aveți despre numele unei librării...? (mai mult)
Ce cărți îmi recomandați să citesc și de ce? P.S.: Nu vreau cărți scrise de autori români sau\și științifice ori istorice. Nici biografii.
Cine stie de unde sunt versurile astea "imi face inima sa bata, cum o face numai ea"?
Trebuie sa citesc 500 de pagini intr-o zi. Puteti sa imi dati niste sfaturi pentru a citi mai repede?
Care-i cea mai buna carte cu Nostradamus si profetiile lui?
Imi poate spune cineva cum se termina Suge o Ramona? In pdf nu gasesti complet.
Imi puteti da exemple de teme si motive din opera "Marele Gatsby"?
Câte pagini are "Castelul din Carpați" de Jules Verne?
Puteti sa-mi spuneti niste carti ceva de genul cum sunt :"In umbra pasilor tai", "Dupa ce te-am pierdut, "De vorba cu Emma"?
Ati citit vreo carte a lui Hrisostom Filipescu? Cum vi s-a parut?
Care e cartea ta preferata de anul acesta?
Imprumutatul cartilor - pro sau contra? Vi s-a intamplat sa imprumutati o carte cuiva si sa n-o mai vedeti niciodata?
Ce ți-a plăcut și ce nu ți-a plăcut la romanul "Maitreyi" di Mircea Eliade?
Ati citit Haruki Murakami? Pareri? Carti preferate?
Poate o persoana ce a citit REM de Mircea Cartarescu sa imi dea o idee despre ce este cartea? Mi-ar placea o opinie subiectiva, faca copy paste.
In ce capitol din "Ultima noapte" se afla excursia de la Odobesti?
Ceva recomandări de cărti 'absurde'? Se exclude Kafka, Ionesco, Beckett, Camus.
As avea o intrebare...imi doresc sa citesc Minunea. Stiti niste siteuri de pe care as putea descarca versiunea intreaga a acestei carti, in limba romana?
Cititi recenzii inainte sau dupa ce cititi o carte? Si din ce surse? Va intereseaza recenziile anumitor persoane sau cititi orice va da Google? Si daca da, ce persoane?
A innebunit lumea cu tetralogia napolitana de Elena Ferrante. A citit-o cineva? Isi merita faima sau e doar o altfel de Fluturi?
Imi poate recomanda cineva carti bune despre instaurarea comunismului in Rusia?
Ce carte pe care ati citit-o vi s-a parut cea mai interesanta?
Care e cartea voastră preferată? Stiu ca după numele de utilizator nu pare dar citesc Cartarescu și Paraschivescu
Faceti un top 30 de carti care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca oricarui cititor. Spuneti-mi 5 carti psihologice bune, adica Freud, Jung care sa aiba un fundament puternic in psihologie.
Știe cineva daca la NaNoWriMo lucrarea ta e privată sau apare publică pe undeva?
Am cumparat 2 audiobokuri:Puterea Prezentului(de Eckhart Tolle)si Putere nemarginita de Anthony Robbins.Cu care oare sa incep? Pe care sa il ascult? Adica care e mai bun si mai fain? Voi ce ati...? (mai mult)
Hei! Aș avea si eu nevoie de recomandari de carti horror in romana.Cu fantome in special, dar daca nu stiti neaparat cu fantome, cu varcolaci, vampiri.In general creaturi mitice.Ador cartile horror,...? (mai mult)
Imi poate explica cineva replica "pe tine." din Shogun? Are un raspuns? Daca da, care? Funda
Ce părere aveți de cartea „Întreab-o pe Alice"?
Merita incercata lucrarea "Puterea Prezentului" de Eckhart Tolle? Cam despre ce este,in mare, cateva detalii please? A citit-o cineva?
Vreau sa stiu despre Relatiile lui Mihai Eminescu. Stiu ca el a iubit o fata si tot ii scria poezii totusi nu i- a iesit niciodata cu ea. Este adevarat? A iubit el mai multe femei cumva si a esuat...? (mai mult)
Voi scrieti despre cartile pe care le cititi? Faceti recenzii? Sau fise de lectura?
Buna, recent am citit "50 de zile inainte de sinucidere". As vrea sa mai citesc alte carti dar nu stiu care, vreau ceva cu adolescenti, ceva de care sa nu ma plictisesc.
Ati putea sa-mi recomandati o carte în care autorul are anumite tulburări psihice și în care el descrie toate stările sale și toate regretele?
Poate cineva sa-mi spuna o pieasa de teatru scurta? In afara de Doua loturi, Popa Tanda si O scrisoare pierduta.
Dupa parerea voastra, care este cel mai bun poet roman si de ce? Puteti face si un clasament daca doriti
Ce părere aveți despre poezia contemporană?
Merita sa citesti cartea lui ing. Ioan Istrate?(Romania si lumea in timp) Ce capitole sunt interesante? Cine a citit-o?
Ati citit Gabriel Garcia Marquez? Cum vi se pare si ce recomandati de la el?
Contele de Monte Cristo folosea grecoaica roaba in interes sexual?
Imi puteți recomanda un site de pe care pot comanda carti de pedagogie, psihologie, carti necesare pentru departamentul stiinte ale educatiei? Si daca imi puteti spune cum le livrează sau modalitatea...? (mai mult)
Care este anul apariției poeziei "Ar trebui" de Ana Blandiana?
Am si eu nevoie de niste recomandari de carti. Sunt clasa a X- a la filo si sunt interesat de cum era viata in perioada interbelica(nu de razboi sau de politica, nu suport), vreau sa stiu cum...? (mai mult)
Ce contine si despre ce e vorba in cartea ing.Ioan Istrate?
Are cineva "Cimitirul animalelor " de Stephen King, si este dispus sa o vândă? Eu am cautat la toate librăriile din oras si pe toate site- urile pe care le stiam si nu pot sa gasesc nicăieri cartea.Am...? (mai mult)
Carti bune despre comunicare?
Cum se zice la te ador in ţigãneascã?
Cine imi spune si mie cuvintele astea in ţigãneascã? Nu I nimic- Tu- Eu- Sora Frumoaso- Esti rea Dau funda
Ma puteti ajuta cu cateva informatii despre pictura Femeia la fereastra 1822 de Caspar David Friedrich sau niste site-uri de unde pot lua cateva informatii imi trebuie neaparat. Multumesc!
Ce crezi ca ar putea sa pice anul asta la bac la romana?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Sawarekh întreabă:
FreddieM întreabă:
sabin89 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Andra
Stii toate melodiile Andrei si te consideri un fan adevarat? Hai sa vedem cat de multe stii!