Daca nu stii exact ce gen literar ii place cred ca te-ar salva daca ai cumpara ceva de tipul celor de cunostinte generale sau de dezvoltare personala gen "Limbajul trupului", sau "cum sa ai succes in viata", "cum sa fii un bun leader", treburi de genul asta, care sunt folositoare in viata in general, relativ usor de citit, pentru ca sunt scrise pentru publicul larg si, in plus, arata si ca ii doresti sa reuseasca in viata La orice librarie sau chiosc cu carti de pe strada gasesti astfel de carti, te orientezi la fata locului si in functie de bugetul pe care-l ai.
Tu o cunoşti, cât de cât. Dacă ştii ce îi place să citească te poţi orienta uşor.
Iar dacă nu ştii asta, nu-i nici o problemă, pur şi simplu gândeşte-te la o carte care îţi place ţie mult şi cumpăr-o. Dar ai grijă, s-ar putea ca prietena ta să o fi citit deja.
Cât despre recomandări, i-ai ceva din literatura românească spre exemplu Cel mai iubit dintre pământeni de Marin Preda. (Este şi subiect de bac anul acesta dacă nu mă înşel, deci s-ar putea ca prietena ta să o fi citit)
Ceva din literatura universală ce mi-a plăcut mult:
Contele de Monte-Cristo
Masca de fier
Vicontele de Bragelonne
Madame Bovary etc.
(Mai sus am scris din "literatura universală" dar momentan doar câteva exemple din literatura franceză îmi vin în minte)
I-ai putea lua ceva de Dostoievski (Demonii, Idiotul), fiind fată ceva de surorile Brontë (La răscruce de vânturi, Jane Eyre, Shirley, Agnes Grey), Anna Karenina de Lev Tolstoi, Mândrie şi prejudecată de Jane Austen, Roşu şi negru de Stendhal.
Poate psihologie sau filozofie, Aşa grăit-a Zarathustra de Nietzsche, Despre frumos şi bine de Immanuel Kant, Amintiri, vise, reflectii de Carl Jung
Ai grijă totuşi să te asigură că nu le-a citit.
anonim_4396 întreabă: