Evident că dacă vrei horror trebuie să citeşti Stephen King. Cât despre dramă, citeşte Shakespeare, ai de unde alege.
Mie îmi plac dramele, deci te pot ajuta aici. "Oscar și Tanti Roz" - Eric Emmanuel Schmitt e una dintre cărțile mele preferate - e vorba despre un băiețel care suferă de leucemie și vorbește prin intermediul unor scrisori cu Dumnezeu; este și foarte scurtă, eu am citit-o într-o oră, deci se merită. Altă carte care mi-a mai plăcut este "Jurnalul Zlatei" - Zlata Filipovic - este jurnalul unei fetițe în care își scrie trăirile din timpul unui război. Dacă vrei mai multe detalii despre aceste cărți, le-am făcut recenzia pe acest blog: http://cartileroxanei.blogspot.ro/ Singurele cărți cât de cât horror pe care le-am citit sunt Cronicile Wardstone (Poate îți sună mai cunoscut "Vraciul"), dar am înțeles că cele scrise de Stephen King sunt foarte bune. Lectură plăcută!
Pai eu nu citesc carti horror dar imi plac dramele. Poti sa citesti Raniti de jasinda wilder Hotul de carti de Markus Zuzak sau O viata de rezerva. Crede-ma sunt foarte fascinante. Unele dintre ele nu pot spune ca sunt frumoase pentru ca au un subiect trist. Sper ca te-am ajutat. Funda?
Andeleandre întreabă: