Da! Prima carte citita de mine in clasa a III-a: Marile sperante de Charles Dickens. Au fost si alte carti care mi-au placut si le-am citit pe nerasuflate, dar asta mi-a ramas in minte pana astazi ca cea mai buna.
Professional JavaScript for Web Developers - Matt Frisbie, nu m-a impresionat profund că nu prea e genul ăla de carte dar fiind singura carte citită m-a ajutat foarte mult.
Nu am o carte preferata, sunt prea multe care mi-au placut. Una din ele ar putea fi 1984. Cu toate situatiile absurde, cu schimbarea constanta a istoriei si a cuvintelor, cu subjugarea totala a unei societati, pe cat de neralista pare, pe atat de aproape de realitate este. Daca te gandesti la perioada comunista din Romania sau la situatia actuala din Coreea de Nord, cartea este foarte aproape de realitate, de ce s-a intamplat in trecut si s-ar putea intampla oricand in viitor.
A ta care este?
Și 1984 mi-a plăcut, deși nu l-aș considera chiar preferatul meu. Desigur, am o mulțime de cărți care m-au marcat, însă prima ce îmi vine în minte ar fi "Metamorfoza", de Franz Kafka. Nuvela demonstrează cum frica influențează comportamentul oamenilor, transformându-i în adevărați monștri. Nu o să dau prea multe detalii, dar atitudinea familiei atunci când Gregor a devenit o insectă e fascinantă: cu toate că înainte îl iubeau și respectau profund, ei au ajuns să îl trateze oribil, cauzându-i direct moartea. Există o mulțime de interpretări, normal, și un singur comentariu pe TPU nu ar fi suficient
Cred ca mai mult mi-a placut Procesul de la Kafka, pacat ca nu e terminata, ca lipsesc niste fragmente din ea
Chiar acum sunt pe la jumătatea cărții, foarte interesantă! Surprinde absurditatea sistemului foarte bine. Și da, păcat... Și mai trist e că din câte știu, Kafka a ars majoritatea manuscriselor sale. Un prieten i-a publicat opera rămasă după ce Kafka a murit, deși el l-a rugat să o distrugă. Cine știe ce capodopere s-au pierdut? Chiar e păcat că majoritatea geniilor nu sunt apreciate în timpul vieții și duc adesea existențe mizere.
Și oricum, Kafka a trecut prin multe. Din câte am citit în "Scrisoare pentru tata", tatăl era un om agresiv și irascibil, cu idei fixe în ceea ce privește un bărbat adevărat. Cum Franz era singurul băiat al familiei, Hermann (așa țin minte că îl chema pe părinte) se comporta foarte dur și izbucnea la cea mai mică chestie. Faptul că tipul era nemulțumit de fiul său sensibil, cu "nasul mereu în cărți" nu ajuta prea mult. Mama nu prea intervenea, iar surorile nici atât. E clar că scriitorul a fost marcat de o astfel de familie, se vede și din opere!
Da, ar fi distrus tot ce a scris daca apca. Nu am citit inca "Scrisoare catre tata" si parca mai aveam una prin biblioteca, "Castelul" cred, nu mai stiu sigur cum se numea. O sa le vine randul si la astea probabil, doar ca lista mea e foarte lunga si nu stiu cand se va intampla
Te cred, și eu mai am de citit mult și bine de la el. Mi-am propus să fac rost de toate în viitorul apropiat, chiar apreciez modul în care scria Kafka
Nici nu mai stiu cate avea, cred ca vreo 5. Pana acum doar "Metamorfoza" si "Procesul" am apucat sa citesc. Momentan sunt pe literatura "moderna", SF, horror, fantasy, clasicii i-am lasat la sfarsitul listei
Robinson Crusoe
E despre un personaj ce calatoreste cu vaporul, dar din cauza unei furtuni puternice, nava se scufunda si omul nostru ajunge in pozitia de naufragiat pe o insula pustie, unde este nevoit sa se descurge singur.
Romanul e scris in 1719 si este considerat primul roman scris in limba engleza.
Cand cei doi devin una, Ioachim Parr, daca te intereseaza viata-n doi o poti citi, cuprinde foarte multe chestii interesante pe care un om daca le stie inainte sa faca un pas, gen casatorie, relatie, etc l-ar ajuta mult.
Cartea preotului Constantin Sarbu Lacrimă si har
In viata acestui preot scrisă de formula AS e un moment in care el se intalnește cu Matilda.
Pentru acele cateva randuri merita citită.
Prin ochii ei de Sarah Pinborough, a fost prima carte citită în care binele nu a câștigat.
Oameni și Șoareci de John Steinbeck, dacă o citești să revii cu comentariu.
Alta faină, Institutul de Stephen King sau chiar Acolo unde cântă racii de Delia Owens.
Miss peregrine! Supeeerbaa! Deci o recomand cu tot dragul este o poveste cu totul și cu totul impresionantă și interesantă! Succes la căutat!
anonim_4396 întreabă:
suncream8 întreabă: