| marpey16 a întrebat:

Bun. Poate asta este putin penibil, dar destul de necesar pentru mine. Scriu o carte, si ca de obicei, sunt incredibil de nesigura. O sa atasez mai jos (cu copy/paste) prima pagina din ea (care, desi nu sunt hotarata inca, s-ar putea sa fie si pagina pilot). As fii foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu o parere. Multumesc anticipat!

Fragment:

Casa era din nou goală, iar eu ştiam că oricât aş fi strigat nu mi-ar fi răspuns nimeni, în afară de acelaşi ecou surd şi mut pe care îl auzisem de atât de multe ori. Am deschis cu un scârţâit uşor uşa de sticlă- ştiam unde era, iar paşii mă purtau involuntar spre acel loc familiar unde corpul meu tânjea să fie. Am simţit briza rece îngheţându-mi suflarea. Am simţit acel fior de emoţie bine cunoscut ce îmi făcea inima să bată mai tare, anticipând. Am simţit cum corpul meu tremura amintindu-şi scârţâitul pietrelor sub greutatea tălpilor mele.
Iar el era acolo- la fel de perfect ca întotdeuna, scăldat în soarele arămiu al după-amiezii - cocoţat pe aceleaşi stânci golaşe şi vineţii pe care îl văzusem de atâtea ori, copleşit de prăpastia ce se întindea în faţa ochilor lui, nemiloasă şi sublimă.
Simţeam cum sângele meu era înlocuit cu un alt combustibil- un combustibil net superior- ce îmi făcea fiecare celulă să ardă de disperare. Îmi doream atât de mult să îi văd faţa din nou, să îi spun cât de dor îmi fusese de el, să mă conving că nu era doar o altă fantomă a minţii mele. Brusc, simţeam că nu am oxigen- mă sufocam- şi ştiam, că exista un singur lucru care m-ar fi putut face să respir din nou: el. Dar trupul meu părea sculptat în marmură, nemişcat la marginea luminişului, privind cu disperare spre obiectul existenţei mele- atât de aproape, atât de viu, şi de un milion de ori mai spectaculos decât fusese în amintirile mele înceţoşate.
Am închis ochii încercând să ma distanţez de imaginea perfecţiunii şi a fericirii desfăşurate nemilos în faţa slăbiciunii mele. Dar chiar şi aşa, acoperită de vălul negru al întunericului, imaginea lui era încă acolo, aşteptând.
Picioarele mele erau la fel de nemişcate, în ciuda forţărilor mele de a le pune unul în faţa celuilalt- de a mă apropia de el. Nu găseam forţa de a mă aduna- de a fi puternică, aşa cum jurasem că voi fi.
Şi atunci, în cel mai negru moment în care mă puteam afla, atât de aproape de a ceda şi de a alerga înapoi în braţele lui, am auzit-o. Aceiaşi voce suavă şi blândă, limpede ca susurul unui izvor, atât de aproape de mine, şoptindu-mi numele.
- Claire?!
Şi în acea secundă, am devenit conştientă de toate acele lucruri de care am încercat să mă feresc atâta timp: aroma lui, felul în care soarele se juca în părul lui de abanos, sclipirea de jad a ochilor lui, pielea cafenie catifelată, dragostea ce răzbătea din fiecare cuvânt al lui, zâmbetul orbitor care mă făcea să tremur de extaz de fiecare dată când îl afişa.
Un singur cuvânt- un singur cuvânt, numele meu pe buzele lui, a fost de ajuns să îmi întoarcă toată lumea cu susul în jos- să distrugă acea realitate pe care mă educasem cu greu să o accept.
Mă pregătisem pentru acest moment al revederii, dar nimic nu se compara cu ceea ce îmi imaginasem- era de un milion de ori mai greu de a rezista tentaţiei de a lăsa garda jos, de a sări în braţele lui şi de a-i spune cât de mult îl iubesc. Dar nu nimic din toate acestea nu aveau să se întâmple. Nu pentru asta eram aici şi nimic nu avea să se schimbe.
- Jacob, am şoptit, deschizandu-mi în sfârşit ochii.

15 răspunsuri:
| Euletitia a răspuns:

Buna! Imi place foarte mult inceputul, chiar esti talentata. Iti doresc mult succes in a creea un roman de exceptie, pe care, daca as sti cum se va numi si care e numele complet al autoarei, l-as cumpara si eu. Portretul fizic al personajului masculin e foarte frumos conturat prin prisma gandurilor fetei indragostite, dar ai grija sa nu te rezumi intraga carte la descrieri si la prezentarea star4ilor sufletesti ale eroilor, introdu si actiune in urmatoarele pagini. Succes si nu renunta! Poti scrie o carte de succes, trebuie doar sa vrei cu adevarat asta si sa fii dispusa sa muncesti pentru a-ti djuce telul la indeplinire.

| Indestructible a răspuns:

Inceputul pare promitator. N-am ce sa comentez, imi place.
Si nu ai de ce sa te simti nesigura. happy Continua sa scrii.

| pyma a răspuns:

Mi se pare prea colorat limbajul, prea multe epitete, descrii prea detaliat, nu lași cititorul să-și contureze o părere, îi pui pe tavă totul. E cam prea plină de miere, prea dulce, adolescentină.Îmi aduce a o Sandra Brown la început, mai ai mult de muncă.

| pure9 a răspuns:

E un inceput super bun si dupa cum a spus si stylemakeup si eu a-si cumparao happy Sper sa mai continui sa scrii la ea, cine stie, poate peste catva timp o gasim in librarii.

| marpey16 explică (pentru pure9):

Mersi! happy Desi nu imi sta in fire sa duc lucrurile pana la capat, o sa incerc sa imi depasesc conditia de data asta, si o sa o termin.

| Bubble13 a răspuns:

M-a impresionat.Chiar ai talent si daruire pentru asa ceva.Ar fi pacat sa nu continui.Mult noroc!

| marpey16 explică (pentru Bubble13):

Multumesc mult! Stiu ca probabil este prea devreme sa ma bucur, dar simplul fapt ca am reusit sa transmit ceva altcuiva, inseamna foarte mult pentru mine.

| elenuyzy a răspuns:

Mi se pare un inceput bun, insa sincer, ceea ce mie nu imi place este faptul ca ai utilizat nume straine, pentru personaje. nu imi place cand autorii romanai apeleaza la astfel de nume, sau cand actiunea se petrece in alta tara decat Romania. cred ca avem si noi nevoie de un pic de promovare, si in plus si baietii romani sunt destul de frumosi happy. eu as prefera alte nume. oricum, in rest e foarte bine. like

| marpey16 explică (pentru elenuyzy):

Multumesc frumos! (In privinta numelor si a promovarii Romaniei, trebuie sa recunosc ca sunt de acord cu tine. Insa, actiunea cartii este destul de alambicata si are si origini mitologice sub anumite forme, si mi s-a parut mai potrivit sa aleg nume universale, avand in vedere ca actiunea nu se petrece intr-un singur loc.)

| elenuyzy a răspuns (pentru marpey16):

Atunci e ok

| stylemakeup a răspuns:

Si ce ai vrea sa stii: Ca e super buna si ca eu as fi prima persoana care as cumpara-o? happy. Cred ca stii deja asta

| marpey16 explică (pentru stylemakeup):

Serios? happy Daca chiar crezi asta, atunci sunt flatata.

| stylemakeup a răspuns (pentru marpey16):

Foarte serios!winking

| fatacuochiialbastri99 a răspuns:

Chiar cred ca ai talent in asa ceva.Continua tot asa.Nu este absolut nicio problema cu numele personajelor, niste nume romanesti nu s-ar potrivi acolo.Si este bine si in privinta descrierilor, lumea vrea sa afle cat mai multe, dar nu este bine nici sa te pierzi in foarte multe detalii care sa plictiseasca cititorul.Este foarte bun inceputul pentru o carte de dragoste, cine a fost indragostit macar o data intelege cuvintele pe care le-ai scris acolo.Trebuie sa continui tot asa, si sa nu renunti, sa fi la fel de creativa.Este foarte bine si frumos sa folosesti epitete, epitete cat mai colorate, ca atunci, citindu-le sa te simti in pielea personajului.