Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
De veghe în lanul de secară - J. D. Salinger
Moby Dick - Herman Melville
Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee
Viata lui Pi - Yann Martel
Buna, Andreea! Iti sugerez urmatoarele carti:
"Moby Dick''-Herman Melville
"Winnetou'', "Old Surehand'',
"Testamentul incasului'', "Comoara din lacul de argint''-Karl May
''Print si cersetor'', "Un yankeu la curtea regelui Arthur''-Mark Twain
''Robinson Crusoe''-Daniel Defoe
"Insula comorii''-Robert Louis Stevenson
"Singur pe lume'''-Hector Malot
''Coliba unchiului Tom''-Harriet Beecher-Stowe
''Calatoriile lui Gulliver''- Johnathan Swift
''Contele de Mote-Cristo'', "Cei trei muschetari'', "Dupa douazeci de ani'', "Vicontele de Bragelone'', "Cele doua Diane''-Alexandre Dumas
Daca ai citit deja aceste carti sau mare parte din ele, lasa-mi, te rog, un mesaj si iti mai recomand altele. Lectura placuta si vacanta frumoasa iti doresc!
Multumesc foarte mult! Daca nu dadeam funda pana ce miai raspuns tu tie iti dadeam funda! Sper sa fim prietene!
Sigur, astept sa imi faci cerere de prietenie si ti-o accept cu mare drag! Si oricand iti doresti o sugestie referitoare la lecturi, examene, lectii/programa de limba romana etc, esti binevenita! Pari o fetita inteligenta, preocupata si imi place sa interactionez cu astfel de eleve! O zi frumoasa!
Sunteţi profesoară?
Deja clasice ţi-a recomandat CameliaPantiru. O să îţi recomand cărţi care nu se cer la şcoală, şi cu care am început eu să citesc.
Pe la 12-13 ani m-am apucat de cărţile poliţiste de Agatha Christie.
Cronicile Wardstone - Joseph Delaney O serie, nişte cărţi extraordinare, recomandate pentru orice vârstă.
Hobbitul - J.R.R Tolkien.
Calul de Război - Michael Morpurgo - e o poveste spusă din perspectiva unui cal.
Colţ Alb - Jack London
Charlie şi Fabrica de Ciocolată - Roald Dahl