| Park1Suin a întrebat:

Buna!
Am inceput-o acum o saptamana,sper sa va placa,insa astept si pareriwinking :
O zi obisnuita in Hanyang incepea cu rasaritul soarelui,o adevarata minunatie aici,in sud-estul maretului continent asiatic.
Desi era extrem de devreme, imposibil de crezut ca o fiinta omeneasca sa fie treaza, peste tot misunau oameni.Harnici ca intotdeauna, erau imbracati in zdrentele de rangul ce li se cuveneau, zdrente ce purtau o denumire foarte interesanta-hambok.Ca de fiecare data,misunau veseli,grabindu-se sa indeplineasca cat mai repede poruncile stapanilor,pentru a le face pe plac.
Casele mici acoperite cu acoperisuri din paie vesteau un cartier sarac,o straduta laturalnica ce apartinea oamenilor simpli,taranilor cu cel mai josnic rang si al bietilor sclavi,ce nu aveau nimic in afara credintei neclintite fata de stapanii lor.
Printre duzinele de oameni simpli ce se pereclitau pe strada,o fiinta mica, careia nu i se potrivea acel loc, se grabea sa ajunga la o destinatie necunoscuta...

Răspuns Câştigător
| SergiuBoss11 a răspuns:

Pentru o descriere continutul e ok, dar nu pot sa zic ca e extraordinar:
"zdrente ce purtau o denumire foarte interesanta-hambok."aici ai fi putut scrie direct hambok, nu cred ca intereseaza pe cineva ce inseamna hambok, 99% din cititori sunt ignoranti.
"O zi obisnuita in Hanyang incepea cu rasaritul soarelui" nu e asa stralucita, ma duce cu gandul la inceputurile de compunere ale copiilor "Intr-o zi frumoasa de vara". Vrei sa faci un incipit, dar pare mai mult o reclama, vizitati Hanyang-ul.Baga mai multe comparatii.
Incipitul e important, si trebuie sa aiba un impact important asupra cititorului.
Nu te descuraja, nimeni nu s-a nascut invatat, iar eu chiar sunt curios cine era fiinta aia mica ce nu se potrivea acelui loc...si destinatia

3 răspunsuri:
| ubox7007 a răspuns:

Numai cliseu, cliseu peste cliseu, daca pui un copil de clasa a 5-a; a 6-a; a 7-a; a 8-a, tot asa o sa inceapa. Ai citit pana acuma vreo 50 de romane ca sa poti sa iti dai seama cum poti scrie ceva? Altfel crede-ma nu esti tu mai diferita de toti, nu are nimeni talent la scris, asta se creeaza prin citit si prin a stii ceea ce citesti.

| Park1Suin explică (pentru ubox7007):

Chiar e atat de prost scris continutul?

| ubox7007 a răspuns (pentru Park1Suin):

Nu scrii prost, scrii dragut, dar cam toti scriu asta. Daca vrei sa scrii ceva nu incepi sa povestesti un tablou minunat, uitate cum incep cateva romane, vezi ca nu e chiar asa cum ai scris u, sa scrii este mult mai complicat, daca ai fi fost la filo ai fi invatat anumite tehnici (gen tehnica bulgarelui de zapada care mi-a venit pe moment in cap) si multe alte chesti de astea complicate, acuma imi pare rau ca nu am invatat ca sa iti pot explica laughing
Dar nu e usor, este de munca, invata prin a analiza alte romane, in caz ca vrei sa faci un roman, sau du-te la filo, in caz ca nu esti la un liceu deja, sper sa ma ierti ca am comentat cam dur mai sus, dar chiar e cliseu. Poti sa faci mai mult, important este ca ai inceput, nu te lasa! (P.S. eu cred ca poti mai binewinking )