Simplu, iti faci reclama. Si daca ajungi in top, pe urma e mai usor, ca-ti apare cartea pe prima pagina la cautari. Eu n-am mai avut timp sa ma ocup de asta, asa ca am ramas la vreo 500 de vizualizari. Ce nu-mi place e ca multi n-au rabdare sa citeasca tot romanul, asa ca ultimele capitole e posibil sa n-aiba foarte multe vizualizari. Oricum, e destul de multa bataie de cap si-ti trebuie timp.
Buna! Wattpad e plin de oameni care scriu, insa nu toti sunt talentati la asta. Cred ca trebuie sa ai inclinatie spre a scrie si a vizualiza actiunile.
Ca sa ai vizualizari si voturi trebuie sa arati povestea ta la cat mai multe lume, fie pe retele de sociaizare, fie sa o trimiti pe e-mail etc. Dar, trebuie sa ai o coperta buna, un titlu bun, o descriere buna si sa pui tot efortul in a scrie.
Daca nu merge pe wattpad, iti pot recomanda site-ul www.smashwords.com. Site-ul e facut pentru scriitori si poti publica o carte/o povestire, orice, fie ea gratis sau cu bani! Deci, daca nu-ti place cum evolueaza lucrurile/ sau nu pe wattpad, intra pe smashwords, ca o sa ai parte de mult mai multe vizualizari!
Hey, buna!
Vai imi amintesc si eu de vremurile frumoase cand am ajuns la 4000+ de lecturi la cateva carti, si peste 1130 voturi, si vreo 100 de followers. Nu e extraordinar de mult in comparatie cu altii care au 1-2 milioane de lecturi, dar e ceva.
Insa, tot wattpad-ul asta este ceva foarte superficial in cazul in care cauti o lectura buna.
Ce gasesti de multe ori in top? Povestile cu One Direction, povesti care au continut sexual foaaarte explicit, limbajul si felul in care se exprima unii este foarte saracacios, deci daca vrei sa incepi ceva mai serios, primul lucru care ti l-as recomanda este sa nu scrii superficial si numai de dragul de a scrie si a primi vorturi.
La mine a luat ceva vreme pana am ajuns la peste 1000-2000 de lecturi, si asta e ok, pentru ca asa cresti.
Deci, revenind la subiect, in cazul in care doresti sa scrii ceva de dragoste, scrie frumos si nu clisee.
Ce mai prinde bine pe wattpad sunt ''cartile'', povestile amuzante, sau ''Facts about...'', glume, de ex odata imi salvasem o carte cu glumele unuia ce nu isi putea tine gura in timpul orelor.
Acestea sunt o lectura usoara si amuzanta.
Acum depinde si de gusturile tale si ce iti place sa scrii. Mai merg bine si fan-fiction, daca iti place sa scrii din astea.
In rest, tot ce iti trebuie este talent la scris, limbaj, simtul umorului. Wattpad e o comunitate faina, dar uneori iti poate da batai de cap.
Dupa ce am postat mai mult de 7-8 cati, intr-un inerval de vreo 8-9 luni, contul mi-a fost rapotat si sters, fara posibilitatea de a-l recupera. Deci si prin urmare, cam atat cu wattpad-ul.
Mult succes!
Multumesc mult!
Nu stiu cum se face, dar pe wattpad, populare sunt doar cartile prost scrise. poti avea cea mai frumoasa coperta, cel mai interesant titlu si sa scrii uimitor, e degeaba. Foarte putine carti de pe watt isi merita cu adevarat voturile si lecturile. Depinde de noroc. Dar in general fanficurile sunt foarte populare, in special cele cu 1D sau cele cu mesaje de la anonimi. Cum am spus mai sus, depinde de noroc.
Mersi de raspuns!
Anne34 întreabă: