Din doar această bucățică de text nu-și poate face cineva o părere.
Dacă ar fi mai mult poate m-aș fi pronunțat.
Faci destule greșeli de ortografie deși, în unele locuri scrii destul de corect literar.
Ca idee a textului, nu cred că știu ce ar putea să fie, ce ai vrea să comunici, să transmiți cititorului.
Sfatul primit, referitor la multă, multă lectură este într-adevăr demn de urmat.
Limita minimă, zic eu, de lectură consumată, pentru cineva care vrea să comunice ceva în scris, ar fi pe undeva la peste 1000 de cărți.
Sănătate!
Mi-am pierdut timpul citind ceea ce ai scris. Povestea ta e ca un vis care a aparut din subconstient, acum il visez, dupa ma trezesc dimineata si nu inteleg despre ce rahat era vorba. Intelegi ce-ti spun?
Da, mersi pentru sinceritate.
Si nu vreau sa te dezamagesc, dar textul nu este bun si are greseli.
In plus tu cu tine insuti nu esti realista. Sa presupunem ca ai intre 13-20 ani, ti se pare ca iti poti construi un viitor pe ceea ce, sa presupunem ca, iti place?
Nu. Trebuie sa dedici tot timpul pe care il ai incercarii de a scrie ceva plauzibil si sa fie in acelasi timp artistic, si in acelasi timp lecturii. De ce postezi pe o mizerie ca wattpad?
Vrei sa te invat cum sa-ti dai seama daca ceea ce ai scris are valoare artistica?
Daca iti place sa scrii si vrei sa devii autoare nu mai sta pe facebook, TPU si pe internet, timpul asta este pierdut fara motiv. Stai pe internet atunci cand ai nevoie de informatii, doar atat. De ce te intereseaza opinia publica, jumate din cei de aici, poate mai mult de jumate, nu au pus mana in viata lor pe o carte ca sa o citeasca, iar tu le ceri parerea.
1. Un lucru important este sa nu iei aceasta profesie, sa-i spunem, ca un hobby ci ca o pasiune.
2. Dedica timpul lecturii, lectiilor de la scoala( si nu ma refer doar la romana) si creativitatii pentru a scrie.
3. Daca scrii ceva nu inseamna ca este bun, Eminescu a scris milioane de versuri stricate, tu crezi ca poti scrie ceva bun din prima fara incercari esuate?
4. Nu lua decizii la cald, ai scris ceva si crezi ca este bun, nu, daca te apuci sa scrii ceva nu te opresti pana nu termini tot romanul, nuvela, cartea.
5. In timp ce scrii iti vor veni milioane de idei mai bune, daca ai o idee mai buna decat ceea ce ai scris pana acum nu sterge ceea ce ai scris, ci noteaza ideea pe o alta foaie.
6. Perseverenta, un lucru pe care toti cred ca il au sau cred ca il pot avea usor. Fals. Liviu Rebreanu ca sa construiasca opera "Ion" ia luat 8 ani, lui Eminescu ca sa creeze opera "Luceafarul" ia luat 8 ani.
7. O idee prinde valoare in timp, exact cum a fost cea a lui Nolan cu "Inceputul".
8. Dupa ce ai terminat de scris toate ideile despre roman, poveste, nuvela, etc, aseazale, stiu ca iti va lua mult timp, dar asta inseamna arta.
9. Dupa ce ai terminat de pus ideile scrise in ordine ( adica ai terminat romanul, nuvela, povestea, etc) pune-l deoparte fara sa contactezi vreo editura sau sa-l postezi undeva, apoi apucate sa scrii altceva.
10. Dupa ce a trecut un an sau mai mult ia romanul, povestea, nuvela, etc pe care ai scris-o si citeste-o clar si la rece. Daca iti place ceea ce ai scris si vezi ca este foarte bun atunci poti contacta o editura si sa le trimiti ceea ce ai scris, nu porcaria de wattpad, daca nu-ti place ceea ce ai scris imbunatatestel acolo unde crezi ca nu e bine.
Vezi, ti-am spulberat pasiunea in doar 10 puncte.
Acum vin si te intreb: Vrei sa scrii sau nu?
Dragă prietene, sfaturile tale poate că sunt bune ( poate nu în totalitate) dar atunci cînd dai niște sfaturi cuiva, care s-a apucat de scris, adică să creeze literatură, trebuie ca în primul rînd tu, sfătuitorul, să scrii corect românește.
În textul de mai sus, așa, la o primă lectură și o recitire a sa, am descoperit 15 greșeli.
Poate ți le poți singur depista și, altădată, cînd mai concepi astfel de texte, nu te mai grăbi, verifică ce ai scris și apoi abia dă-le drumul spre lecturarea de către alții.
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: