| Mara6392 a întrebat:

Bună. Bunicii mei vor să se scape de câteva cărți și m-au pus să selectez din biblioteca lor cărțile care se pot da la anticariat și care nu. Și când ma vede bunica că ce cărți selectez (adică cărțile care nu au pagini rupte și nu e scris în ele) îmi zice că alea nu le dau că sunt de valoare. 90% din cărțile pe care le au sunt vechi de 40-50 de ani, cred că am găsit și câteva din anii 1960. Se pot da aceste cărți dacă sunt în stare bună sau să le păstreze că sunt "de valoare"?

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sunt bune de aruncat, nu cumpără nimeni carti deteriorate

| dullcat a răspuns:

Buna.Sa stii ca nu ai nicio valoare daca sunt pastrate necorespunzator, in vitrina clasica cu bibelouri unde prind praf si nu se bucura nimeni de ele timp de decenii intregi.

In locul tau as cauta o biblioteca sau o asociatie care se ocupa cu asa ceva, un ong etc, sa le dai lor.La anticariat vei afla ca nu primesti mai nimic pe ele. Poti incerca totusi.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu ți le ia nimeni oricum, anticariatele și bibliotecile acceptă doar cărți noi.

| Smmo a răspuns:

Atunci sa selecteze ei cartile de care vor sa scape si le puteti lasa undeva unde le-ar putea lua altii, la noi se practica la ghena, la parterul blocului. Poate se mai bucura cineva de ele.
La anticariat nu se platesc bine cartile. Ai mei s-au suparat pe ele si le-au dat pe degeaba intr-un an la un centru de reciclat papetarie.
PS. Eu as pastra neaparat cartile de povesti, o sa-ti faca mare placere sa le revezi peste 20-30 de ani happy si romanele ca poate o sa mai ai nevoie pe la scoala tu sau copiii.

| nevermind1234 a răspuns:

La anticariate nu prea poți da ce vrei tu. Aleg ei ce le trebuie. Tot acolo poți întreba si de cărțile pe care vrei sa le păstrezi, dacă au sau nu vreo valoare. Personalul de acolo e cel mai in măsură sa le evalueze.

| GigelusG a răspuns:

Chiar nu stiu ce sa ti zic.Intreba-i pe ei daca le arunci sau nu, ei iti vor spune, mai bine le alegeau ei decat sa te puna pe tine (nu spun ca esti prst, doar ca ei stiu ce sa arunce si nu).