| Ionicka a întrebat:

Ce carti are
FRIEDRICH NIETZSCHE in care sa trateze problema existentei lui Dumnezeu? Stiu ca are mai multe carti, dar nu stiu exact in care 'vorbeste' despre asta.
Multumesc anticipat! Funda happy

1 răspuns:
| FlorinGamingRo a răspuns:

De acest autor:

1
Mareste
Dincolo de bine și de rău

„Faptul că filozofia nu este o abstracţie rece, ci trăire, suferinţă şi sacrificiu pentru omenire îl ştia Nietzsche prea bine, şi a fost pentru el un exemplu....detalii
248 pagini
in: Humanitas

Disponibil cu 35.64 lei
in libhumanitas.ro

2
Mareste
Dincolo de bine și de rău

EBOOK – EPUB / PDF
...detalii
0 pagini

Disponibil cu 22.16 lei
in libhumanitas.ro

3
Mareste
Ecce Homo

Cum devii ceea ce eşti
„Îmi cunosc soarta. Cândva se va lega de numele meu amintirea a ceva monstruos – a unei crize cum nu a mai existat pe pământ, a celei mai profunde ciocniri de conştiinţe, a unei decizii conjurate împotriva a tot ceea ce se crezuse, se ceruse, se considerase sfânt până atunci. Eu nu sunt om, eu sunt dinamită."
...detalii
164 pagini

Disponibil cu 24.09 lei
in libhumanitas.ro

4
Mareste
Filozofia în epoca tragică a grecilor
„Cu Platon începe ceva cu totul nou: sau, cum se poate spune cu egală îndreptăţire, începând cu Platon constatăm că le lipseşte filozofilor un anume lucru esenţial, în comparaţie cu cei integraţi în acea Republică a Geniilor cuprinzându-i pe cei care au trăit între Thales şi Socrate. ...detalii
5
Mareste
Ştiinţa voioasă

(„la gaya scienza")
Ştiinţa voioasă este rodul experienţei lăuntrice a celui ce a trecut prin proba de foc mocnit a infernului, i-a îndurat povara îndelungată, strivitoare şi a reuşit să afle în sine, într-un sfârşit, speranţa însănătoşirii. E drept că nu e foarte clar dacă se va însănătoşi pe deplin sau nu. ...detalii
304 pagini

Disponibil cu 30.83 lei
in libhumanitas.ro

6
Mareste
Ştiinţa voioasă

(„la gaya scienza")
EBOOK – EPUB / PDF
...detalii
0 pagini

Disponibil cu 19.26 lei
in libhumanitas.ro

7
Mareste
Filozofia în epoca tragică a grecilor

EBOOK – EPUB / PDF
...detalii
0 pagini

Disponibil cu 14.52 lei
in libhumanitas.ro

8
Mareste
Ecce Homo

Cum devii ceea ce eşti
EBOOK – EPUB / PDF
„Îmi cunosc soarta. Cândva se va lega de numele meu amintirea a ceva monstruos – a unei crize cum nu a mai existat pe pământ, a celei mai profunde ciocniri de conştiinţe, a unei decizii conjurate împotriva a tot ceea ce se crezuse, se ceruse, se considerase sfânt până atunci. Eu nu sunt om, eu sunt dinamită."
...detalii
0 pagini

Disponibil cu 14.52 lei
in libhumanitas.ro

9
Mareste
Aforisme

EBOOK – EPUB / PDF
...detalii
0 pagini

Disponibil cu 13.45 lei
in libhumanitas.ro

10
Mareste
Aforisme

Există o zonă în care viaţa, personalitatea şi opera unui mare autor se întrepătrund, luminându-se reciproc: e genul însemnărilor nedestinate, în fond, publicului. Dar publicul este adesea mai fascinat de această operă secundă decât de opera însăşi. ...detalii
156 pagini

Disponibil cu 21.19 lei
in libhumanitas.ro

11
Mareste
Aşa grăit-a Zarathustra

„Şi-abia atunci, cînd voi cu toţii vă veţi fi lepădat de mine, am să mă-ntorc din nou la voi.
Da, cu alţi ochi îi voi căuta atunci, o, fraţi ai mei, pe cei pe care-odată i-am pierdut; şi cu-altă dragoste atunci vă voi iubi. ...detalii
432 pagini

Disponibil cu 43.34 lei
in libhumanitas.ro

12
Mareste
Amurgul idolilor

Valorile, ideile după care s-au călăuzit îndeobşte filozofii apar în această operă târzie a lui Nietzsche drept idoli, drept zei care au încremenit într-o eternitate stătută şi a căror evoluţie pe scena lumii, prin urmare, s-a încheiat. ...detalii
144 pagini

Disponibil cu 19.27 lei
in libhumanitas.ro

13
Mareste
Dincolo de bine şi de rău

„Faptul că filozofia nu este o abstracţie rece, ci trăire, suferinţă şi sacrificiu pentru omenire îl ştia Nietzsche prea bine, şi a fost pentru el un exemplu....detalii
248 pagini

Disponibil cu 26.01 lei
in libhumanitas.ro

14
Mareste
Aforisme

Există o zonă în care viaţa, personalitatea şi opera unui mare autor se întrepătrund, luminându-se reciproc: e genul însemnărilor nedestinate, în fond, publicului. Dar publicul este adesea mai fascinat de această operă secundă decât de opera însăşi. ...detalii
156 pagini

Disponibil cu 21.19 lei
in libhumanitas.ro

15
Mareste
Cazul Wagner
Putine carti in cultura umanitatii sunt rodul unui spirit polemic mai aprins decat este aceasta. De aceea, furia cu care Nietzsche il contesta aici pe Wagner trebuie sa dea de gandit. Intensitatea ei nu poate avea decat un singur termen de comparatie: nemasura elogiului adus de acelasi Nietzsche aceluiasi Wagner cu saisprezece ani inainte, in Nasterea tragediei. ...detalii
16
Mareste
Amurgul idolilor
Valorile, ideile dupa care s-au calauzit indeobste filozofii apar in aceasta opera tarzie a lui Nietzsche drept idoli, drept zei care au incremenit intr-o eternitate statuta si a caror evolutie pe scena lumii, prin urmare, s-a incheiat. Filozoful lucid, intelegand oboseala bolnavicioasa a spiritului vremii, are atunci drept imperativ anuntarea, adica grabirea sfarsitului acestui spirit. ...detalii
17
Mareste
Aforisme
Exista o zona in care viata, personalitatea si opera unui mare autor se intrepatrund, luminandu-se reciproc: e genul insemnarilor nedestinate, in fond, publicului. Dar publicul este adesea mai fascinat de aceasta opera secunda decat de opera insasi. ...detalii
18
Mareste
Stiinta voioasa
Stiinta voioasa este rodul experientei launtrice a celui care a trecut prin proba de foc mocnit a infernului, i-a indurat povara indelungata, strivitoare, si a reusit sa afle in sine, intr-un tarziu, speranta insanatosirii. E drept ca nu e foarte clar daca acel om se va insanatosi pe deplin sau nu. ...detalii
19
Mareste
Genealogia moralei
Mistuit de flacarile unui foc mocnit in interior, Nietzsche scrie Genealogia moralei ca pe o exorcizare de zeii moralei traditionale. Glorificarea instinctelor de mila, abinegatie ori sacrificiu de sine i se pare sublima, dar de un sublim aducator de moarte. ...detalii
20
Mareste
Amurgul idolilor
Aceasta scriere – titlul o tradeaza – e inainte de toate o recreare, o pata de soare, o escapada in trandaveala unui psiholog. Poate si un nou razboi? Si sunt cumva iscoditi noi idoli?
Aceasta mica scriere este o mare declaratie de razboi.
traducere de Alexandru Sahighian...detalii
21
Mareste
Asa grait-a Zarathustra
„Si-abia atunci, cand voi cu totii va veti fi lepadat de mine, am sa ma-ntorc din nou la voi.
Da, cu alti ochi ii voi cauta atunci, o, frati ai mei, pe cei pe care-odata i-am pierdut; si cu-alta dragoste atunci va voi iubi. ...detalii
22
Mareste
Stiinta voioasa / Genealogia moralei / Amurgul Idolilor
Intreaga carte nu este altceva decat o desfatare dupa lipsuri si neputinte indelungate, strigatul de bucurie al puterilor revenite, al credintei reinviate in ziua de maine si de poimaine, al neasteptatului sentiment si presentiment al viitorului, al apropiatelor aventuri, al marilor din nou deschise, al telurilor din nou permise, din nou crezute.
Stiinta voioasa
...detalii
23
Mareste
Aforisme. Scrisori
Exista o zona in care viata, personalitatea su opera unui mare autor se intrepatrund, luminandu-se reciproc: e genul jurnalului, corespondentei, insemnarilor – nedestinate, in fond, publicului. Dar publicul este adesea mai fascinat de aceasta opera secunda decat de opera insasi. ...detalii
24
Mareste
Dincolo de bine si de rau
Cartea rafuielilor – cu filozofia, cu morala crestina, cu propriul popor sau cu femeia –, Dincolo de bine si de rau e totodata o necrutatoare vivisectie a unei lumi obosite, cazute in toropeala „sfarsitului de secol"!