Http://li.ro/nube Poate ca vrei sa stii ca este cartea preferata a autorului.;) O carte foarte profunda, ca iti va placea si tie.
Puţin cam sângeros dar este printre puţinele romane din literatura noastră care să aibă la bază metempsihoza şi mitul androginului. Mie mi-a plăcut şi cred că merită să-l citeşti şi doar aşa pentru povestea de dragoste de acolo, pentru cultură generală etc. Îmi aduc aminte că mi-a plăcut cum a descris felul în care călătoreşte sufletul dintr-un corp în altul. Eu zic să-l citeşti că nu e nici aşa mare şi oricum nu o să te plictiseşti că e compus din mai multe povestioare din diverse ere.
Chiar aseară m-am uitat la Cloud Atlas – este aproape exact aceeaşi poveste, la fel şi The Fountain. Amândouă sunt nişte filme super-tari, la fel şi romanul "Adam şi Eva".
P.S Ciudat că e o combinaţie între mitul lui Adam şi Eva - creştin, mitul androginului- foarte vechi dar din Grecia antică a ajuns la noi şi reîncarnarea – să spunem budistă. Interesantă combinaţie.
Superba cartea. Inveti ceva nou din fiecare pagina, cu o alta viziune, tipic lui Rebreanu. Ideala pentru cultura generala.
anonim_4396 întreabă:
sloan30bianca întreabă:
Darius_Serban_1995 întreabă:
KateMiddleton întreabă:
anonim_4396 întreabă: