| LionKiller7 a întrebat:

Bună.
Doresc ajutor.
Am 15 ani și doresc să devin un scriitor.Să scriu cărți.
Am câteva întrebări:
1) Cum pot contacta o editură sau trebuie să plătesc ca să-mi fie publicată cartea?
2) Se pot face bani mulți din cărți?
3) Am nevoie să am cartea scrisă pe calculator/imprimantă sau scrisul poate fi și de mână?
4) Ce edituri îmi recomandați?

Dau fundiță la fetiță celui mai bun răspuns!

Răspuns Câştigător
| Alynutza5 a răspuns:

Deci:In primul rand trebuie sa fi convins ca asta vrei sa faci toata viața. Sa fie mai mult decat o pasiune pe care o practic si eu de altfel. Poti sa începi prin a participa la anumite concursuri scolare. Poti cere sfatul profesoarei/profului tau de limba romana! Gândeste.te bine la ceea ce vrei sa faci! Din cate am inteles poti sa castigi bine din meseria de scriitor doar atunci când aduci o poveste ce ar putea sa pârjoleasca sufletele oamenilor. Daca vrei sa mai discutăm despre asta nu te sfii sa imi trimiți un mesaj! Cu drag o visătoare!

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Pe siteurile editurilor sunt adresele lor de mail. Daca cartea este buna si ei cred ca o pot vinde, ti-o vor publica pe banii lor. Daca este proasta sau neinteresanta, va trebui sa platesti toate costurile.
2. Numai cei foarte buni si cititi. Banuiesc ca Mircea Cartarescu traieste din scrisul lui, dar nu sunt multi in Romania.
3. Ai nevoie de un document word in care sa fie scrisa cartea.
4. Tu trimite la toate pe care le gasesti, e putin probabil sa scrii din prima si de la varsta ta o carte atat de buna incat sa iti poti alege editura

| Samariteanul a răspuns:

Mai intai incearca sa citesti cat mai multe carti din diferite domenii, iar apoi dupa ce-ti faci o ideea despre viata, te gandesti si la cariera de viitor.