| Alinajiso a întrebat:

Bună! Doresc sa vad câte persoane îmi vor răspunde la întrebare! Se mai citește în format fizic în ziua de azi și dacă da, ce genuri preferați? Dau funda la cel mai frumos răspuns și un autograf după ce voi publica primul manuscris

Răspuns Câştigător
| Sunny1234456 a răspuns:

Da, se mai citesc carti. In mod interesant deseori printre tineri. Nise sunt Manga, Fantasy, Dezvoltare personala, politiste, Romane de dragoste, Science Fiction. Mie imi placea realismul o perioada, apoi simbolismul (Gen Bacovia). Daca esti scriitor, iti urez noroc. E o cariera de vis pentru mine si sper sa ajungi unde vrei tu.

| DandG2304 a răspuns (pentru Sunny1234456):

Subscriu! Tinerii chiar citesc, si citesc in numar mare carti, dar nu se lauda foarte mult cu asta sau nu sunt atat de populari ca si cei care fac tik-tok. Exista booktok, insta book, etc. Sunt multe conturi care promoveaza carti.

| Alinajiso explică (pentru DandG2304):

Mulțumesc! Adevărul este ca autorii debutanți și mai ales romani, nu sunt asa apreciați. În ultimul timp s-au publicat multe cărți venite de pe wattpad și ju au fost corectate iar cei care citesc și au habar cât de cât despre coerenta limbii române, renunta la a mai citi cartea respectiva. Nu am mai citit ceva bun de când aveam vreo 14 ani. Acum am aproape 29, 2 copii și o imaginație de îl fac pe Vlad Tepes, zâna maseluta?

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dificil de spus, tinerii din ziua de azi sunt dependenti de telefon, adultii sunt coplestiti de munca si stresul cotidian, ca sa-si intertina atat batranii cat si copii care nu vor sa munceasca, iar batranii nu mai vad bine si atunci prefera televizorul, in locul lecturarii unei carti.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru Violleta2022):

Adultii si batrani sunt pe TikTok toata ziua.

| Cipi1212 a răspuns:

Te referi la cărți?

| Ganderoaica a răspuns:

Iubesc foarte mult să citesc în format fizic, pe tabletă îmi obosesc ochii. Prefer proză și poezie. Citesc cărți creștine, literatură universală, de spiritualitate, psihologie, arte (muzică și arte vizuale) medicină naturistă și alopată, dezvoltare personală, thriller, romane polițiste, romane de dragoste, autobiografice. Mulți bani mi se duc pe cărți, dar chiar nu regret deloc!

| Maraa345 a răspuns:

Desigur ca sunt persoane care citesc.
Eu de ex, citesc dezvoltare personala, romane de dragoste, politiste, de doliu etc.

| Alinajiso explică (pentru Maraa345):

Exista și de doliu?

| Maraa345 a răspuns (pentru Alinajiso):

Oo daa!
Am cateva carti frumoase citite pana acum.

| GeogG23 a răspuns:

Sunt persoane care citesc, dar nu cred ca mai sunt atat de multi ca in trecut. Adolescentii care devorau carti fara rasuflare au devenit adulti care au prea multa treaba ca sa poata sa mai citeasca carti. (citeam 3 carti de +300 de pagini pe saptamana si mi-am construit ditamai biblioteca pe care s-a pus praful. Nu mai am timp...)

| Maraa345 a răspuns (pentru GeogG23):

Wow, inseamna ca ai avut mult timp liber, eu incerc sa citesc o carte pe saptamana de 400 pagini, asta in contextul in care apuc sa citesc seara cand ajung acasa, dimineata prea putin am timp happy
Felicitari.

| GeogG23 a răspuns (pentru Maraa345):

Ajungeam de la scoala, faceam temele in maxim 2-3 ore (uneori le faceam din clasa). Iar de la 4-5 deschideam o carte si nu ma opream pana pe la 22 (cand eram epuizata sau ma oprea mama). In week-end faceam la fel. Am inceput sa citesc dupa ce nu am mai avut activitati extra. In clasa a 12-a n-am mai avut timp, iar la facultate m-am concentrat pe altele. Adultul complet cu job-uri full time n-are timp sa citeasca nici un articol basic de pe net. Imi e dor de perioada aia relaxanta din trecut.

| Maraa345 a răspuns (pentru GeogG23):

Te cred.
Eu incerc sa-mi fac timp, cititul ma relaxeaza.