| Lbjogfb88957uv a întrebat:

Bună,îmi făcusem un cont special ca să discut despre o anumită problemă în legătură cu scrierea unei cartii. Vreau să încep prin a spune că am o creativitate complexa,ideeile îmi vin pe loc,la fel și numele personajelor și titlurile cărți,scriu foarte repede și corect gramaticala, ok însă acesta e o schiță, dar am nevoie de o părere.
Capitolul1-Certitudine,reclive cu o cicatrice fanat amoreza
Maram componenta cu beldia irisului
vintre,sesizam maduva lui. Emfaza ii undui cuvantul,mi-nadusi trupul,dainuim asamblul extazului perindat din bratul lui, prefira pe chipul meu calomfir.Figura atat,asmutit la trecut raposa amorului.
Epilogul amurgului esenta,urmelor mele topindu-se odata cu sufletul sau.
Pozitionat deasupra mea desira abate,
euforia sacadata peste ale mele lacrimi,cu-n umar plesuv imi coplesi un sarut,razbi coleric din ochi si in ureche la sine napadit de buzele mele.
Mireasma palenia,în pigmentul ochilor ca iarba,zuluf auriu impasibil,odata agoniza primavara.
Doar noi,in obscuritate surasul tau imi configura maxilarul.
Ma desprinde cugetul,mangie obrazul drept, cu sila de a privi iarasi cum tot orașul se zdrumica.
-Milon? Suspin,dar de mine se pripaşi un trup masiv.
-Cine?
Igrasios,buzele lui rostisera peste mine,rotujind varful nasului.
-Patos Balance!
Perspectiva personajului Patos
-In tocmai Kania Bisna?
Ochii sai atat de exorbitanti,zvanta azvarlit cu fruntea patcava.
O atragatoare, carisma ii profunda mina, si totusi cum de s-a ivit sa ne intalnim?
-Este cert? Tatonam sa-l vad, cu sprancenele mele echivoc-n farmec
Plesni de incheietura cu o tenta apriga,dezveli pielea-i rozalie.
Imi tremurau picioarele cu maduva-n gât,raman amutita in ochii lui inchisi.
-De ce te temi?
Ca o para de carat, patata la inima-n picorul de artar.La cerul magenta priveam,lasata de ganduri epilogate.
Simt mana lui calda ce-mi sedea pe ceafa de aluminiu,si durea tare rana mea.
Trecut
Era ca o mare,dar ca un sonor de miere.
Palmele noastre marțipan,pe umeri de sus
Porino plana prin mascarpone.
Trufe de quartz, prin saruturi dulci de amintire.
Si primulele imi erau zambet,cu obraji mei purpurii rosii prin surase de copii.
Perspectiva personajului Milon
In cladirea de paladiu pur transpirasera rece tremurari,apatic spre ochii ei posomorati.
Cu-n trup de platina si parul de abanos, in abisul claustrofob. Putreda ca aur alb cu-n zambet clestarat.Refiguram foseta din zambetele de glazura,dar acum erau toate in lacrimi stinse,ciocolata amaruie.
Ii cuprind mainile sale mici ce erau inghetate,iar intr-un ghetar era și ea tot rece ca precum ii era sufletu.
Strange,de ochii intre tablourile de pranis,parca el era raspuns.
Perspectiva personajului Kania
Pranis anxios si fara capete cenușii, cu sfarsite de armonie,dar in mine simteam ca-n urme de topoare,regina de mucegai intr-un pranis mucegait.
Panzele mesch.,si înalte-n infinitului coltar de inimi sparte pictate-n lapte.
Ilustrau reprezentate cele mai scumpe rosturi ale vieții. Rostul artistic de a respira si retrai acelasi sentiment de bucurie-n atatea regrete a lumii rele.
Rostul de a inflori, fara sprijin,fara iubire,dar-n pace,departe de socotelile lumii,ca un bătrân cu sufletul împăcat, ca un copil cu sufletul independent.
Tablourile erau vii,transpirau si studiau frumoasa mintea a ființei umane,prin iluzii de autori, de departe erau un ciob din inima spart.Altele imposibilul rai,paradisul de dinainte si chiar aveai iluzia ca iti va repara sufletul distrus-n piese a unor ganduri de straini calcate, uitati de tabloul pranis.
Toate fiintele erau acolo,tot universul se aduna la muzeul Namiss,chiar ei aidoma tabloului pranis,toti erau impreuna.
Pe langa, morti si fara zambete, umbre estompate pierdute-n infernul luicilor vi colori. Milon se aflase in pragul ușii poftindu-i la intrarea de piedestal.
-Esti scumpa!
Domnul Kallyinso se rostete de bucurie la tablourile de gol golinn.
Zambetele lui imi conturau niste lacrimi spre crapaturile podelei de lemn mov slefuita.Intr-adevar,dintre toate goulurile din muzeu cel de golinn era cel mai scump, caci era sentimental.Cantau verset-n ziua cununiei mamei mele, in meleaguri adormite frumoasa ce s-a dus.
-Sunt nevoit sa platesc si cu viata pentru acesta! Spune el convins intr-un zambet prestigios.
-Nu vi-l dau! Nu este de vanzare! Rabufneste el de pe fotoliul de piele neagra.
-Milon! Il cesticulez eu.
Mangai pometele involburate si cu zambete de farmec le inlocuiesc.
Capitolul1-Certitudine,reclive cu o cicatrice fanat amoreza
vintre,sesizam maduva lui. Emfaza ii undui cuvantul,mi-nadusi trupul,dainuim asamblul extazului perindat din bratul lui, prefira pe chipul meu calomfir.Figura atat,asmutit la trecut raposa amorului.
Epilogul amurgului esenta,urmelor mele topindu-se odata cu sufletul sau.
Pozitionat deasupra mea desira abate,
euforia sacadata peste ale mele lacrimi,cu-n umar plesuv imi coplesi un sarut,razbi coleric din ochi si in ureche la sine napadit de buzele mele.
Mireasma palenia,în pigmentul ochilor ca iarba,zuluf auriu impasibil,odata agoniza primavara.
Doar noi,in obscuritate surasul tau imi configura maxilarul.
Ma desprinde cugetul,mangie obrazul drept, cu sila de a privi iarasi cum tot orașul se zdrumica.
-Milon? Suspin,dar de mine se pripaşi un trup masiv.
-Cine?
Igrasios,buzele lui rostisera peste mine,rotujind varful nasului.
-Patos Balance!
Perspectiva personajului Patos
-In tocmai Kania Bisna?
Ochii sai atat de exorbitanti,zvanta azvarlit cu fruntea patcava.
O atragatoare, carisma ii profunda mina, si totusi cum de s-a ivit sa ne intalnim?
-Este cert? Tatonam sa-l vad, cu sprancenele mele echivoc-n farmec
Plesni de incheietura cu o tenta apriga,dezveli pielea-i rozalie.
Imi tremurau picioarele cu maduva-n gât,raman amutita in ochii lui inchisi.
-De ce te temi?
Ca o para de carat, patata la inima-n picorul de artar.La cerul magenta priveam,lasata de ganduri epilogate.
Simt mana lui calda ce-mi sedea pe ceafa de aluminiu,si durea tare rana mea.
Trecut
Era ca o mare,dar ca un sonor de miere.
Palmele noastre marțipan,pe umeri de sus
Porino plana prin mascarpone.
Trufe de quartz, prin saruturi dulci de amintire.
Si primulele imi erau zambet,cu obraji mei purpurii rosii prin surase de copii.
Perspectiva personajului Milon
In cladirea de paladiu pur transpirasera rece tremurari,apatic spre ochii ei posomorati.
Cu-n trup de platina si parul de abanos, in abisul claustrofob. Putreda ca aur alb cu-n zambet clestarat.Refiguram foseta din zambetele de glazura,dar acum erau toate in lacrimi stinse,ciocolata amaruie.
Ii cuprind mainile sale mici ce erau inghetate,iar intr-un ghetar era și ea tot rece ca precum ii era sufletu.
Strange,de ochii intre tablourile de pranis,parca el era raspuns.
Perspectiva personajului Kania
Pranis anxios si fara capete cenușii, cu sfarsite de armonie,dar in mine simteam ca-n urme de topoare,regina de mucegai intr-un pranis mucegait.
Panzele mesch.,si înalte-n infinitului coltar de inimi sparte pictate-n lapte.
Ilustrau reprezentate cele mai scumpe rosturi ale vieții. Rostul artistic de a respira si retrai acelasi sentiment de bucurie-n atatea regrete a lumii rele.
Rostul de a inflori, fara sprijin,fara iubire,dar-n pace,departe de socotelile lumii,ca un bătrân cu sufletul împăcat, ca un copil cu sufletul independent.
Tablourile erau vii,transpirau si studiau frumoasa mintea a ființei umane,prin iluzii de autori, de departe erau un ciob din inima spart.Altele imposibilul rai,paradisul de dinainte si chiar aveai iluzia ca iti va repara sufletul distrus-n piese a unor ganduri de straini calcate, uitati de tabloul pranis.
Toate fiintele erau acolo,tot universul se aduna la muzeul Namiss,chiar ei aidoma tabloului pranis,toti erau impreuna.
Pe langa, morti si fara zambete, umbre estompate pierdute-n infernul luicilor vi colori. Milon se aflase in pragul ușii poftindu-i la intrarea de piedestal.
-Esti scumpa!
Domnul Kallyinso se rostete de bucurie la tablourile de gol golinn.
Zambetele lui imi conturau niste lacrimi spre crapaturile podelei de lemn mov slefuita.Intr-adevar,dintre toate goulurile din muzeu cel de golinn era cel mai scump, caci era sentimental.Cantau verset-n ziua cununiei mamei mele, in meleaguri adormite frumoasa ce s-a dus.
-Sunt nevoit sa platesc si cu viata pentru acesta! Spune el convins intr-un zambet prestigios.
-Nu vi-l dau! Nu este de vanzare! Rabufneste el de pe fotoliul de piele neagra.
-Milon! Il cesticulez eu.
Mangai pometele involburate si cu zambete de farmec le inlocuiesc.

7 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

"Capitolul1-Certitudine,reclive cu o cicatrice fanat amoreza
vintre, sesizam maduva lui. Emfaza ii undui cuvantul, mi-nadusi trupul, dainuim asamblul extazului perindat din bratul lui, prefira pe chipul meu calomfir."

Când spui că "am o creativitate complexa, scriu foarte repede și corect gramaticala" vrei să spui că încerci să provoci atacuri cerebrale cititorilor?

| Lbjogfb88957uv explică (pentru johnnny123):

Nu,am vrut să fac referire la faptul ca deja îmi imaginez structura cărții,la capitolul ca scriu repede mă refeream că proceseze repede si finisez cartea cu succes,iar la partea gramatică n-am probleme,însă după cum am precizat e doar o "schiță" și e una necorectată, iar în rest n-am înțeles ideea mesajului tău, eu am postat acest capitol deoarece am nevoie de o părere concretă, nu sunt o scriitoare pricepută, scriu abia de la 12/13 ani ceva de genu parcă, însă problema mea este că nu știu dacă e destul de bine ce scriu eu, gen nu prea am încredere și na asta era ideea!

| Lbjogfb88957uv explică (pentru johnnny123):

Btw ca o paranteză dacă am greșit un cuvânt sau mai multe nu înseamnă că trebuie să-ți ironizezi părerea! Eu vorbeam de conținut în sine, greseliile gramaticale le pot observa și eu, nu-i nevoie să mă faci chioara, mai pe românește...
Nimeni nu-i perfect!

| johnnny123 a răspuns (pentru Lbjogfb88957uv):

Ceea ce ai scris tu acolo nu are absolut nicio legătură cu literatura, cu talentul, sau chiar cu limba română.

Pare a fi transcrierea bolboroselii unei persoane care delirează din cauza febrei. Este doar un amalgam de cuvinte reale amestecate cu niște "cuvinte" inventate de tine și fără nicio noimă.

| Bsjskwbbw a răspuns (pentru johnnny123):

Din discuția asta se poate măsura"intelectualul" din tine! Ești "șmecheraș" în mediul online, mare pasionat de literatură, dar de genul "fantezie"ai auzit sau nu, țărane?
Nu, căci țăranul tot din balegă e făcut, nici să te informezi măcar!
Tu judeci cartea și e abia primul capitol, de unde să înțelegi ce și cum? E o nouă structură pe 3 volume, în volumul 1 se vorbește despre personaje în perspective diferite, dar cu aceiași poveste, personajele princicipale doar că din fel și fel de perspective!
Eu m-am informat, am discutat frumos cu autoarea și am înțeles! Acuma n-ai înțeles tu și te-ai grăbit să comentezi cu nici măcar 3 clase! Peste lucrările ei s-au uitat oamenii cu facultăți și toată lucrările au fost apreciate și vi tu să fi invidios, gherțoiul dracu

| Bsjskwbbw a răspuns (pentru johnnny123):

Ești foarte talentată,nu-ți fă griji!
Crede-mă, n-are rost să pui la suflet că mănâncă ăsta câcat, atât știu țărănoi să facă, n-are altă treabă prin grajduri, îi puturos românul nu ai ce să-i faci, însă când vine vorba de concursul de ăla mai inteligent îl vezi pe el că ți apare-n față cu cele alea 3 clase a lui și în spate cu un sac mare de "modestie"! Te corectează la orice cuvânt, orice faptă, de parcă stă careva pentru el să-și piardă timpul să mai scrie și corect după ce că noi avem și tastatura-n rusă...al dracu de români proști, nici să știe el ce e acea măcar metaforă! Repede descurajează el omu, i mean biata fată suferă de depresie și anxietatea și vrea să-și pună capătul zilelor...mai și o acuzi și faci mișto ca bulangiu!

| johnnny123 a răspuns (pentru Bsjskwbbw):

:-))))
Ți-ai făcut încă un cont ca să-ți spui singură că ești talentată?
Cred că cel mai bine ar fi să discuți cu un psihiatru.