| adryianna a întrebat:

Imi puteti spune cate ceva despre alchimie, am auzit de termenul asta cand citeam o carte dar nu era detaliat. Stiu doar ca seafla undeva la granita dintre stiina su magie ( P.S. nu este pentru scoala) Cel mai bun raspuns primeste funda!

Răspuns Câştigător
| Faηta a răspuns:

Probabil că în cartea pe care ai citit-o tu era vag descris. Din câte știu eu, alchimia este o combinație dintre știință și magie, o serie de cunoștințe cu care în Evul Mediu se credea că metalele obișnuite pot fi transformate în metale prețioase (aur, argint) dar și crearea unei poțiuni vindecătoare de orice boală. Am mai citit undeva că prin alchimie au încercat să facă un om artificial din cauză că au reușit să facă aur și argint artificial din metale obișnuite... Sper că te-am ajutat big grin

14 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Alchimia a fost 'stiinta " cand a aparut!
Stiinta incearca magia. Magia este nepalpabilul actual.Magic (adica )e ca (spre exemplu ) te-ai nascut.
Magic este cand iti numeri degetele de la o mana, nu vreau sa-ti numeri firele de coafure, stiu e de unde! Ca si aia e magic, dar o sa ti le numere iubitii.Nu e nici o granita, decat in mintea ta sau altora care ti-au inoculat aceasta prostie grobiana.
succes! Funda, fa-ti magie cu ea!

| thealchemist a răspuns:

Alchimia face parte din magie si nu are nimic de a face cu ceea ce se numeste acum chimie.
este o traditie spirituala care era la moda acum vreo 500 ani dar azi e destul de rara, ca teorie si ca practica.
daca vrei carti despre alchimie poti sa-ti dau dar te avertizez ca-s toate in engleza, dupa cite stiu nu a fost tradusa nici macar una in romana.

| Sadic a răspuns (pentru thealchemist):

Sunt curioasă eu de carţi despre alchimie. dar alchimia a stat la baza chimiei, după ce oamenii nu au mai crezut în transformarea unor lucruri în aur, s-au bazat pe lucruri reale big grin

| thealchemist a răspuns (pentru Sadic):

Daca-mi dai o adresa de email pot sa-ti trimit ebooks.

Redpanad_toxic@yahoo.ro Merci mult!

Nu e buna adresa

Cu "r" mic big grin

Am incercat si nu merge, nici cu ro nici cu com (nici macar nu stiam ca exista si yahoo.ro)
Remote host said: 554 delivery error: dd This user doesn't have a yahoo.ro account (redpanad_toxic@yahoo.ro)

Atunci te rog să-mi trimiţi pe malinabarbu@yahoo.com
Poate merge pe asta.

| adryianna explică (pentru thealchemist):

Multumesc!

| soloangel01 a răspuns:

Am o completare raspunsului dat de Fanta.Alchimia era un fel de stiinta imposibila(nu se stia pe atunci ca era imposibila). Alchimistii erau numiti vrajitori deoarece oamenilor li se parea neobisnuit ce faceau, erau condamnati...ma rog, erau pedepsiti.

| AnastasiaAlexandra a răspuns:

Alchimia este o formă de cunoaștere protoștiințifică, dar și o artă ocultă, specifică etapelor din vechime ale istoriei cunoașterii umane (antichitate și evul Mediu), care avea trei obiective principale:
transmutația[1] metalelor în aur și argint
crearea unui homunculus, un om artificial
obținerea unei substanțe magice (o licoare sau o pulbere numită piatra filozofală) care să permită obținerea panaceului (poțiune care să vindece toate bolile).
Când metalurgia egipteană a fuzionat cu filozofia greacă și cu misticismul Orientului Mijlociu, în secolul I, a luat naștere alchimia, predecesoarea chimiei moderne.
De aici reiese că alchimia nu era doar o formă de investigare a naturii, ci și o disciplină filozofică și spirituală. Noțiuni din chimie, metalurgie, fizică, medicină (științe aflate în fază incipientă) se combină cu cele din astrologie, religie, spiritualism, misticism, semiotică și artă.
În epoca actuală, alchimia prezintă interes doar pentru istoria științei, pentru dimensiunile ei mistice, ezoterice și pentru artă, ca generatoare de motive și subiecte.

Sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Alchimie