Salut! Nu stiu ce ai citit pana acum, dar daca vrei intr-adevar carti interesante, citeste romane clasice. "Mizerabilii" de Victor Hugo, "La rascruce de vanturi"-Emily Bronte, "Crima si pedeapsa", "Fratii Karamazov", "Idiotul", "Adolescentul"-Dostoievski, "Anna Karenina", "Invierea", ''Razboi si pace"-Lev Tolstoi, "Portertul lui Dorian Gray"-Oscar Wilde, "Vraciul. Profesorul Wilzcur"-Tadeusz Dolega-Mostowicz sunt must-read-uri. Daca te intereseaza romanele politiste, citeste-le pe cele semnate de Agatha Christie si seria Sherlock-Holmes a lui Arthur Conan-Doyle, daca vrei romane de aventuri, operele lui Karl May, James Clavell sau James Fenimore Cooper sunt ideale, pentru romane de capa si spada Dumas-tatal ramane un clasic, iar daca vrei romane de dragoste, "Pasarea spin"-Cololeene McCullogh, "Dragoste in vremea holerei"-G.G. Marquez, "Love Story"-Erich Segal, "Pe aripile vantului''-Margaret Mitchell si romanele lui Jane Austen sunt adevarate capodopere ale genului.
Uite aici 2 site-uri cu carti 'must read' :
>> http://www.yuppy.ro/......rquez.html
>> http://www.theguardian.com/books/2003/oct/12/features.fiction
Îi cam greu să-ţi zic o carte fără să-mi zici genul.
Pe o scară de la 1 la 10, cât de mult îţi place să citeşti?
Foarte mult.Si pe o scara de la 1 la 10 as alege 9, daca nu chiar 10 )
Ah, atunci merge.
Păi, eu când nu ştiu ce să citesc, mă uit prin bibliotecă şi iau o carte random...majoritatea le nimeresc.
Îţi dau nişte titluri faine:
"Împăratul Muştelor" - William Golding
"Calul de război" - Michael Morpurgo
"Trauma" - Ken McClure
"Parfumul" -Patrick Susking.
"Fantoma Călugărului" - Fergus Hume
"Omul Umbră" -Daishell Hammet
"Miss Peregrine" - Ransom Riggs
Astea-s cărţi bune, dar mai puţin cunoscute. Dacă vrei să mă întrebi ceva despre vreouna, îţi răspund cu plăcere.
Cărţi de Agatha Christie...am citit în jur de 30 până acum, şi n-am întâlnit nici una care să nu-mi fi plăcut.
Seria "Cronicile Wardstone" de Joseph Delaney. Sunt încadrate la categoria copii, da-s nişte cărţi extraordinare.
Seria "Stăpânul Inelelor" (tot ce ţine de, nu doar trilogia.) J.R.R. Tolkien
Seria "Jocurile Foamei" Susane Collins
Daca vrei carti tregico-comice citestel pe sven hassel, daca vrei capa si spada citestel pe Alexandre Dumas daca vrei sf.Issac Asimov
Recomand cartile clasice, sunt mult mai bune decat romanele aparute astazi (netrecute prin filtrul vremii).De la literatura greaca, trecand prin Cervantes si Shakespeare si ajungand la scriitori moderni precum Cehov, Dostoievski, Thomas Hardy etc. In materie de poezie, recomand Nichita Stanescu, iar pentru o structurare geniala a gandirii si cunoastere de sine, a celorlalti, a lumii etc. recomand filosofie si psihologie. Ma bucura ca oamenii sunt interesati de lecturi
Parerea mea este ca ar trebui sa te apuci de cartile pe care le ai de citit pentru scoala in clasa a 11-a si 12. Te va ajuta enorm de mult la examenul de bacalaureat. Eu regret ca nu le-am citit mai devreme deoarece in clasa a 12-a m-am trezit cu vreo 6 carti de citit, si nu e deloc usor. Ceea ce am avut eu de citi pentru examenul de bacalaureat sunt urmatoarele:Maitreyi de Mircea Eliade, Enigma Otiliei de George Calinescu, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi de Camil Petrescu, Ion de Liviu Rebreeanu, Harap Alb, Luceafarul de Mihai Eminescu, Moara cu noroc de Ioan Slavici, Morometii de Marin Preda, George Bacovia- Plumb etc. Iti va fi mult mai usor daca le vei citi. Spor la citit!
Cele pe care le-ai enumerat tu le-am avut deja de citit pentru a10a si le am citite
TheVampireDiaries01 întreabă:
bogdio întreabă: