| Georg13 a întrebat:

Buna happy. Pana in semestrul al 2-lea trebuie sa citesc romanul Ultima noapte de dragoste, Intaia noapte de razboi(sunt clasa a 10-a).Am auzit ca este o carte foarte grea, e adevarat? Voua cum vi s-a parut?

13 răspunsuri:
| raluk27 a răspuns:

Nu este grea, dar e naspa. Adica nu e genul de carte care sa te captiveze, sa te faca sa nu o mai lasi din mana. Dar na, iti poate pica la bac. Eu am patit-o.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista carte grea... doar nu o inveti pe de rost. incearca sa o simti, sa traiesti, sa te lasi invaluit/a de lumea fictionala. literatura se traieste... abia atunci o vei intelege.

| blueheart a răspuns:

Hei! Mai intai am vazut filmul ca sa stiu la ce sa ma astept. laughing E putin diferita fata de film, dar daca ai rabdare o sa-ti placa sa o citesti. Mie sincer mi-a placut si am mai recitit-o si dupa.
Lectura placuta! happy

| Euletitia a răspuns:

Buna! si eu am citi si studiat romanul acesta in clasa a 10a. ce sa spun? mie chiar mi-a placut, dar unii colegi nu l-au citi cu prea multa placere. E un roman complex, in opinia mea, cel mai complex si profund roman al literaturii romane, si cred ca iti va placea pana la urma si vei reusi sa-l citesti. E si opera de bAC, deci neaparat trebuie sa il citesti si sa ii stii si comentariul. Bafta! La multi ani!

| vampir004 a răspuns:

Nu cred ca este grea

| mihaelabr a răspuns:

Depinde foarte mult de tine daca iti place sau nu...Mie cel putin mi-a placut prima parte ( Ultima noapte de dragoste ) pe cand a doua parte (Intaia noapte de razboi ) mi s-a parut ceva mai dificila si plictisitoare ...Per total, mi s-a parut o carte buna ce merita citita macar odata happy

| ChristinaO a răspuns:

Hmm,ce sa zic, eu am citit-o si nu m-a impresionat.Nu e grea, Ultima noapte de dragoste e destul de ok si merge repede.Intaia noapte de razboi pe de alta parte...m-am chinuit sa o termin.Nu e cine stie ce de carte, dar in mare merge usor, nu e foarte grea si e destul de scurta. Spor la citit!

| MasterOfDisaster a răspuns (pentru ChristinaO):

laughing Tu nici macar nu ai citit cartea. E una singura 'Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi' de Camil Petrescu. Nu sunt 2 carti. Cred ca ai dat raspunsul doar asa, sperand la o fundita. In fine.

Ca raspuns la intrebare:
Mie nu mi s-a parut foarte grea, doar ca e putin cam plictisitoare. La un momentdat e si niste filozofie, apoi sunt detalii despre razboi, despre lupte.
Am citit-o, dar nu cu foarte mare placere, mai mult de nevoie. Dar merge citita. Oricum, e muult mai faina decat 'Patul lui Procust', scrisa tot de Petrescu, carte pe care eu a trebuit sa o citesc.

| ChristinaO a răspuns (pentru MasterOfDisaster):

Mda..in primul rand, am citit-o de vreo luna.Si ma refeream la faptul ca, cartea e impartita in doua volume Ultima noapte de dragoste si Intaia noapte de razboi.Cel putin cea pe care am citit-o eu, asa era(daca nu ma insel era din colectia Biblioteca pentru Toti).In fine,

| MasterOfDisaster a răspuns (pentru ChristinaO):

Mda, ok.din raspunsul tau am crezut ca zici ca sunt 2 carti, nu doua parti.
Scuze big grin.

| Röxy_Dėėa_ a răspuns (pentru MasterOfDisaster):

Scz-ma ca te contrazic, dar sunt 2 carti. De fapt, este un romana ce cuprinde 2 carti/părți.

| TotulDespreTalesRunner a răspuns:

Nu e grea trebuie doar sa ai putina imaginatie si-o intelegi.

| withoutname29 a răspuns:

Buna. Nu este grea, daca citesti cu atentie, o intelegi.