Bună!
Nu, nu poți adăuga. Regula generală e foarte clară: în bibliografie trebuie să apară doar cărți care au fost citate undeva în paginile lucrării. De asemenea, toate cărțile citate în lucrare trebuie să apară în bibliografie.
Dacă vrei să-ți iasă numărul de cărți din bibliografie (deși nu cred că e un număr exact de cărți), folosește undeva în lucrarea ta câte o informație (chiar și una foarte punctuală) din fiecare carte pe care ai vrea să o notezi în bibliografie.
Succes!
Nu există nici o asemenea regulă. Trebuie să numești în bibliografie ORICE SURSĂ PE CARE AI FOLOSIT-O pentru a reda informațiile din lucrare, nu doar sursele citate.
În paginile lucrării trebuie să precizezi orice sursă din care ai folosit o informație (chiar acolo unde respectiva informație apare în text), fie că e citată mot-a-mot, fie că e parafrazată. Obligatoriu, respectiva sursă va apărea și în bibliografie (nu doar în paginile lucrării).
Faceți confuzie între notele de subsol și bibliografia.
Notele de subsol se folosesc, printre altele, pentru menționarea sursei unui citat, adevărat. Se adaugă și la final, în bibliografie, acea sursă. Adevărat.
Pe lângă asta, poți să preiei informații dintr-o sursă și fără să citezi din ea. Dacă faci asta, trebuie să o numești la final, în bibliografie.
Poți prelua informații dintr-o sursă fără să citezi, ci să parafrazezi, dar imediat lângă acele informații se precizează sursa din care a fost preluată respectiva informație (chiar dacă e parafrazată, și nu citată). Dacă nu ai preciza sursa, ar însemna că-ți asumi respectiva idee ca fiind a ta (a celui care scrie licența), ceea ce înseamnă plagiat. Într-o lucrare de licență (sau în orice altă lucrare științifică), nu poți folosi informații, oricât le-ai repovesti cu propriile cuvinte, fără a preciza concret cui aparțin.
Dacă ar fi așa, orice lucrarea științifică ar avea ar avea jumătate de pagină informații și jumătate referințe bibliografice. Nu se face așa. Notele de subsol se pun acolo unde sunt neapărat necesare. Uitați-vă în orice lucrare științifică, o să găsiți la bibliografie mult mai multe surse decât în notele de subsol.
Numepublicuserneim întreabă: