| Marjanovic_Alexandru_1998 a întrebat:

Cer sa-mi raspunda doar cei care au cunostinte in aceasta directie. Vreau sa scriu o carte si nu stiu exact de unde sa incep. Nu stiu daca am cunostintele necesare si, ce-i drept, nu am mai facut asta pana acum, dar mi s-a spus de multe ori ca sunt omul potrivit pentru asa ceva. Deci, ce ar trebui sa stiu? De unde sa incep?

Răspuns Câştigător
| Anon31241212 a răspuns:

Buna! Si eu vreau sa incep o carte, caci si mie mi s-a spus ca am afinitati spre acest domeniu. In primul rand conteaza despre ce vrei sa scrii: ceva fictional cu persoane, un jurnal sau memorii, etc.
Daca doresti ceva fictional trebuie sa-ti faci in primul rand o schema cu personajele si profilurile lor psihologice, trasaturi, etc. E foarte important cand scrii o carte sa-ti conturezi o schema cu persoanaje, actiune si idee principala. Dupa care structurezi pe cele 3 elemente : introducere, cuprins si incheiere. La fiecare scrii cateva idei si restul vine de la sine.
In cazul jurnalelor nu exista ceva conventional. O poti face in felul tau, fara vreun fel de sablon, intrucat relatezi niste lucruri mult mai personale.
PS: Iti doresc mult succes pe viitor. Ma bucur ca inca exista oameni pasionati de scris.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea incepe prin a scrie ceva, orice, ca oamenii sa-si dea seama de stilul tau literar si de priceperea ta, in folosirea cuvintelor.
Dupa care, te poti inscrie la un centru literar local sau online, pe forumuri literare, unde, ti se va face critica lucrarii scrise si tot acolo, vei putea primi sfaturi.
Poti de altfel, sa urmezi o facultate de jurnalism, daca esti pasionat de scris si de facut o cariera din el.

| sierra1 a răspuns:

"Deci, ce ar trebui sa stiu? De unde sa incep?"

Ca să nu intri direct în apa adâncă, încearcă întâi niște comentarii, un blog, niște impesii, ceva povestiri de mică întindere postate chiar și pe Facebook și vezi feed back-ul și vez cum îți merge mâna.

| Marjanovic_Alexandru_1998 explică:

Da, aș vrea să scriu, în principal, despre mine, despre dispoziția mea mentală. Nu știu dacă asta se încadrează la jurnal sau științific, dar cred că o să mă axez pe o abordare mai clasică, mai egoistă, că încă nu am limbaj de specialitate și nici facultate de psihologie. Subiecte am... happy pe cine interesează, putem vorbi și în privat. Apropo, mulțumesc pentru sfaturi!

| KeepBreathing a răspuns:

Dacă ești încă confuz în legătură cu această problemă și nu știi sigur dacă vei avea succes, ai putea să începi să scrii o carte pe platforma Wattpad, ca un fel de probă, să vezi cum te descurci și dacă ce scrii va prinde la public.
În primul rând trebuie să ai un vocabular dezvoltat, ceea ce probabil ai, din câte am înțeles pentru că ai spus că ai cunoștințe care ți-au spus că ești potrivit pentru asta.
În al doilea rând, trebuie să ai câteva cunoștințe în legătură cu subiectul pe care vrei sa îl abordezi in cartea ta, documentează-te.
În rest, lasă-ti imaginația să zburde și așterne-ti pe hârtie gândurile și sentimentele. Bafta!