| Andreea911 a întrebat:

Buna seara, dragi prieteni virtuali! Ce roman imi puteti recomanda?(de preferat:dragoste)

Răspuns Câştigător
| Euletitia a răspuns:

Buna! iti recomand sa citesti "La rascruce de vanturi", de Emily bronte, un roman frumos, pasionant si trist despre o dragoste frumoasa si mistuitoare, care rezista in timp, dar totusi nu invinge obstacolelel vietii. Un roman superb atat prin subiect, cat si prin stil, o adevarat capodopera a literaturii engleze. Iti recomand, de asemena, "Qvo vadis" de Henryk Sienkiewicz, care nu este doar un roman de dragoste, ci si unul istoric, in care este prezentata suferinta crestinilor din primul secol din Imperiul Roman condus de nero. Stilul si talentul scriitorului fac lectura o adevarata delectare. Alte carti de dragoste frumoase ar fi "Jane Eyre"-Charlotte Bronte, "Necunoscuta de la Wildfell Hall"-Anne Bronte, "Pe arpile vantului"- Margaret Mitchell, "Insula pierduta"- Margaret Mitchell ( nu e roman, e o povestire scurta, dar incantatoare), "Rebecca"- Daphne du Maurier, "Fii si indragostiti"- D. H. Lawrence, "Robie"(nu e chiar de dragoste, e mai mult un bildungsroman, care prezinta evolutia orfanului Philip Carey din punct de evedere al carierei sale, al hobbyurilor lui, al credintelor si ideiloor sale despre Dumnezeu, despre viata si despre iubire si, nu in ultimul rand, pasiunea mistuitoare pentru o femeie care nu-l iubeste, ci il foloseste, Mildred), "Rosu si negru"- Stendhal, "manastirea din Pasrma"- Stendhal, "Madame Bovary"- Gustave Flaubert, "Sfarsitul unei iubrii"- Graham Greene, "maitreyi"- Mircea Eliade, "Enigma Otiliei"- George Calinescu, "Ultima noapte de dragote, intaia noapte de razboi"- Camil Petrescu, "Adela"- Garabet Ibraileanu, "Lorelei"- Ionel Teodoreanu, "Elevul Dima dintr-a spatea"- Mihail Drumes, "Panza de paianjen"- Cella Serghi. Un alt roman pe care il recomand tuturor, chiar daca nu e unul de dragoste, este "Coliba unchiului Tom" de Harriet Beecher-Stowe. Este mai mult decat o capodopera. Lectura placuta orice ai alege!

6 răspunsuri:
| Brâncuşi a răspuns:

Bună seara, poţi încerca Enigma Otiliei, Mara de Ioan Slavici, Ultima noapte de dragoste întâia noapte de război... Astea au fost cele mai frumoase, a şi Contele de Monte Cristo, de Alexandru Dumas nu e de dragoste dar merită cele două volume.
O seară frumoasă!

| PionInJoculVietii a răspuns:

Chimie perfecta- Simone Elkeles si mai are un volum, Legile Atractiei
Ti-as recomanda si Fratia Pantalonilor Calatori, chiar daca primul volum nu e chiar asa de dragoste celelalte au foarte multe povesti de dragoste la baza

| ascovit a răspuns:

Nu stiu daca predomina tema dragostie in "Incendierea paradisului" de Antonio Alamo, insa ti-o recomand 100%
In rest iti imi pot recomanda :
Nunta nemiloasa - yann queffelec
Crima si Pedeapsa - dostoievski
edgar wallace valea fantomelor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cartea nunţii.

| nutzic a răspuns:

Lolita de Vladimir Nabokov (traducere de Horia-Florian Popescu): o poveste stranie, respinsa initial de editorii de peste Ocean, fiind publicata in Statele Unite abia dupa aparitia cartii in Franta. Construita pe schema mitologica a povestirilor cu fauni si nimfe, romanul este, inainte de toate, un poem de dragoste inchinat limbii engleze si posibilitatilor sale expresive.
Romanul a beneficiat de doua ecranizari indelung discu­tate: cea a lui Stanley Kubrick din 1962, cu James Mason, Sue Lyon si Shelley Winters in rolurile principale si, respectiv, cea a lui Adrian Lyne din 1998, avindu-i ca protagonisti pe Jeremy Irons, Dominique Swain si Melanie Griffith.

Fata cu cercel de perla de Tracy Chevalier (traducere de Horia Florian-Popescu; postfata de Mircea Mihaies) – o fascinanta poveste de dragoste, brodata pe misterul ce inconjoara celebrul tablou al lui Johannes Vermeer, „Fata cu cercel de perla". Misteriosul tablou, si nu mai putin misteriosul autor, capata viata pe calea fictiunii, prin inventarea unei povesti de dragoste intre pictor si tinara lui servitoare.
Cartea a fost ecranizata in 2003, in regia lui Peter Webber, cu Scarlett Johansson si Colin Firth in rolurile principale – un film cu trei nominalizari la Premiile Oscar din 2004 si cistigator a nu mai putin de 12 premii la festivalurile internationale.

O iubeam de Anna Gavalda (traducere de Constanta Ciocarlie; postfata de Livius Ciocarlie) – o poveste de dragoste dureroasa, de o subtilitate aproape magica.
Romanul ii are drept protagonisti pe o tinara femeie, recent parasita de sot, si pe socrul ei, care, pentru a o face sa treaca peste durerea momentului, o duce la casa lui de vacanta. Intr-o lunga conversatie nocturna, barbatul ii marturiseste marea sa dragoste secreta pentru o alta femeie, la care renuntase pentru a ramine alaturi de familie, fara a se impaca insa niciodata cu gindul.
Romanul Annei Gavalda a fost ecranizat in 2009, in regia lui Zabou Breitman, avindu-i in rolurile principale pe Daniel Auteuil, Marie-Josee Croze si Florence Loiret.

| Andreea911 explică:

Va multumesc mult tuturor!