În primul rând limba engleză la nivel cât mai bun. Dacă devii expert aici ai o cheie cu care poți deschide o tonă de informație proaspătă.
În al doilea rând informatică. Dar încearcă să faci de 3-5 ori mai mult decât înveți la clasă. Procură-ți manualul, răsfoiește-l înainte, documentează-te pe cont propriu. În principiu ar trebui într-un an-doi să fii mai bun la programare decât media profilor de informatică de liceu...
Asta înseamnă muncă acasă. Fă-ți proiectele tale în primul rând. Nu contează că sunt mici. Important e să exersezi, să te înveți creativ. Și, da, dacă faci ceva util cu atât mai bine, prinde fiecare șansă să lucrezi pentru un client real.
Bacul nu e cine știe ce. Ar trebui în a XII-a să treci ca o rachetă prin el.
Încearcă să ai o atitudine pozitivă față de toate materiile și toți profesorii. N-ai nimic de pierdut că prinzi și biologie, fizică și chimie. Ideea e să nu investești prea mult timp acolo, cu concursuri școlare etc... Câștigi mai mult dacă te focusezi pe domeniul tău de interes.
De multe ori profesorii sunt rupți de realitate, îngropați într-un morman de hârtii și rapoarte pe care le au de întocmit. Încearcă să-ți faci cunoștințe - oameni care lucrează în IT, poți învăța în câteva minute de la ei lucruri pe care nu o să le auzi la școală.
Citește cărți. Poartă tot timpul una cu tine. Aștepți un autobuz, lipsește un profesor și se face oră liberă... nu contează... pentru tine devine un timp câștigat.
Mult succes!
1. da, astea sunt materiile de baza in programare
2. fizica ai nevoie daca urmezi o facultate de la politehnica ca sa iesi inginer. Chimie si biologie nu
3. nu, majoritatea au examen de admitere
Da la toate 3. La orice ramura IT, se face fizica. Depinde unde o sa dai, daca dai la mate-info probabil faci putin spre deloc, daca dai la o inginerie, faci relativ multa fizica. Media nu prea conteaza atata timp cat ai intrat unde ai vrut. Eu am intrat cu medie foarte mica unde am vrut, cu putin noroc.
1. Da. 2. Nu. 3 Da.
Raspunsurile la 1. si 2. nu au in vedere ce vei face in liceu sau facultate ci numai ce iti este necesar ca sa practici meseria asta. In aproape 30 de ani nu am avut niciodata nevoie de vreo boaba de fizica sau chimie.
Mai bine puneai la Educatie intrebarea, dar in fine.
In primul rand: Felicitari ca ai ales acest profil!
De la acest profil ai cele mai multe posibilitati!
Cu privire la domeniul it - vrei sa mergi la Facultate la Politehnica sau universitate? La politehnica faci 4 ani si iesi inginer, faci mai ca lumea totul, la universitate faci 3 ani si nu e cine stie ce.
Pentru IT, ai nevoie mare de informatica si fizica.
Matematica e o unealta pe care o folosesti cand e nevoie, deci pe aia trebuie sa o ai la degetul mic, adica sa fii in stare sa iei 9, 75-10 la bac la mate.
Fizica nu ii grea, dar daca nu ai un profesor bun, ii rau de tot.
Te vei lovi de fizica in fiecare an, pentru ca vei studia si electronica - partea fizica a programarii, daca vrei sa ii zici astfel, iar unele lucruri esentiale nu pot fi intelese daca nu ti-ai cladit cunostintele de fizica in liceu. Eventual iei ceva ore particulare sa intelegi unde e cazul.
De chimie si biologie nu ai nevoie.
Deci: informatica, fizica si matematica, bineinteles.
MAi ai nevoie si de o medie mare, pentru ca dai admitere, iei acolo o nota si iti face media: nota bacalaureat si nota admitere. Deci depinde totul de media aia. Daca sunt 900 de oameni pe 200 de locuri, media aceea face diferenta.
Engleza se presupune ca o stii. In absolut orice companie de IT se vorbeste in engleza la microfon cu alte persoane sin diverse locuri ale lumii, fluent. Daca tu nu stii ce zice ala, zbori si vine altul ce stie engleza.
In IT se pune problema daca stii si germana, eventual si franceza. Cu engleza se considera ca o stii, asa cum se considera ca stii si limba romana. Deci engleza e 'musai'.
Daca mai ai intrebari, intreaba Poti sa ma intrebi si pe privat, te ajut cu ce stiu.
anonim_4396 întreabă: