| ZeePinkStar a întrebat:

Buna happy Stie cineva cine era "poetul blestemat al francezilor" cu initialele FV? Multumesc happy

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

A fost François Villon.

5 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Inclin sa cred ca despre Paul Verlaine este vorba, desi nu corespund initialele, in dreptul lui ai sa gasesti cel mai des "poèt maudit par excellence".
François Villon este si el un poet blestemat, viata lui pare naucitoare, comparativ cu viata de azi a oricarui poet.
Bine, intr-un fel, toti poetii sunt un pic blestemati, ei nu-si mai apartin din clipa in care scriu primul vers, si despre Charles Baudelaire vei gasi ca este poetul blestemat, mai ales dupa "Florile raului" i s-a spus asa deci e greu de pus stigmatul asta doar unui poet, unui singur poet, cu atat mai mult cu cat a spune despre un poet ca este poetul blestemat suna foarte... poetic, foarte bine, cumva happy

| ZeePinkStar explică (pentru Leocerba):

Exact aici am ajuns si eu, de aceea am intrebat... sper sa primesc un raspuns corect happy si multumesc happy

| TheAce a răspuns:

Al doilea cel mai mare poet simbolist francez (dUPA Baudelaire) : Paul Verlaine.

| Okkultist a răspuns:

Te referi la Paul Verlaine? http://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_Verlaine

| sabyna_6645 a răspuns:

Paul Verlaine (n. 30 martie 1844 — d. 8 ianuarie 1896) a fost un poet francez. El aparține curentului simbolist și este unul dintre cei mai citiți dintre poeții francezi. Este privit de simboliștii francezi ca șef al curentului. A dus o viață de boem, de "poet blestemat"