| AlePisicuta a întrebat:

Sunt clasa a 7 si as vrea sa va intreb ce catri ar trebui sa citesc pentru a 8, pentru examen (in afara de Baltag si Luceafar).

8 răspunsuri:
| INNA23 a răspuns:

Pai ar trebui sa citesti si o scrisoare pierduta.

| Badgirl117 a răspuns:

-Fefeleaga
-Morometi
-Baltagul
-Popa tanda
-La medeleni
-Ciresari
-Baltagul de Mihail Sadoveanu
-O scrisoare pierduta de Ion Luca Caragiale
-Dincolo de nisipuri de Fanus Neagu
-Miorita
-Emotie de toamna de Nichita Stanescu
-Rasarit interior de Ion Brad
-Lacul de Mihai Eminescu

| ღBuBuRuZaTaღ a răspuns:

Buna!happyEu sunt a8-a,deci..cred ca ar trebui sa-ti iei niste/o culegeri/e de romana, in care sunt teste ca la examen, apoi sa le rezolvi.Crede-ma ca ar fi foarte bina pentru tine.De exemplu, eu habar am avut de aceasta culegere cu teste pentru examene si d-abia pe semestrul al2-lea l-am cumparat si regret asta.Si are rezolvari la sfarsit in caz ca nu stii.
Pe semestrul 1, am facut Lacul-Mihai Eminescu, Izvorul noptii-Lucian Blaga, Planeta celor 2 sori-Horia Arama, iar pe al 2-lea semestru, Baltagul-Mihail Sadoveanu, O scrisoare pierduta-Ion Luca Caragiale, Miorita si cam atat...Ar fi bine sa citesti si Morometii, Ciresarii si La Medeleni..Indiferent de raspunsul castigator, sa tii cont si de sfatul meu. Daca mai vrei si alte informatii, stii unde ma gasesti!laughing

| Disharmony a răspuns:

Începe cu o carte de gramatică.

| Aberdeen a răspuns:

"Mara" de ioan slavici;
cateva romane ale lui mihail drumes:
"Elevul Dima dintr-a saptea"
"O scrisoare de dragoste"
"Invitatia la vals"
piesele de teatru ale lui caragiale
etc.

pentru mine ar fi fost mult mai usor daca-mi intrebam profesoul/profesoara de limba si literatura romana.
oricum, lectura frumoasa!

| SuperMagicSmile a răspuns:

Nu sunt sigura, dar asta este bibliografia obligatorie pe care a dat-o profesoara mea clasei:

-Creati lirice:

M. Eminescu:Lacul, Dorinta, Floare-albastra, Sara pe deal
L.Blaga:Izvorul noptii, In lan, Visatorul
N.Stanescu:Emotie de toamna, Adolescenti pe mare

-Creatii epice:

Nuvelatongueopa Tanda, Budulea, Taichii
Romanul:Baltagul

-Creatii dramatice:

Comedia:O scrisoare pierduta, O noapte furtunoasa

..si cam atatbig grin sau cel putin atat am scris eulaughing
Bineinteles, profesoara ne-a sfatuit sa recitim si opere studiate in totii ani din clasa a 5-a pana acum,cum ar fi Aleodor Imparat, Cainele si Catelulu, Cand stapanul nu-i acasa, Bunica, etc.

| Dilaa98 a răspuns:

Mara de Iona Slavici
Moara cu noroc, Popa Tanda, Budulea Taichii de Ioan Slavici
La Medeleni de Ionel Teodoreanu
O scrisoare perduta de I.L.Caragiale

| Lucică1998 a răspuns:

Nu trebuie sa citesti astea. Trebuie sa stii bine un basm, o nuvela, o schita, o fabula, un pastel. De preferat Praslea cel voinic si merele de aur, Popa Tanda, D-l Goe si fabule si pasteluri sunt destule alegi tu.